Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Stille lippen door Dirk Bracke

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Stille lippen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 564 woorden
  • 20 februari 2001
  • 200 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
200 keer beoordeeld

Boekcover Stille lippen
Shadow
Stille lippen door Dirk Bracke
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titelbeschrijving Titel : Stille lippen
Auteur : Dirk Bracke uitgeverij : Davidsfonds/ Infodok
Vertaald uit : / aantal bladzijden : 188
Jaar van uitgave : 1999 druk : 1ste Verklaar de titel Bewegende lippen die voor een slechthorende klankloos overkomen maar toch veel vertellen. Thema Het gaat over een meisje dat slechthorend is, maar probeert te leven zoals iedereen. Vertel bondig de korte inhoud Elien is een slechthorend meisje van 16 jaar en wordt op een dag door haar beste vriendin Lise gevraagd om mee naar de Moonstruck te gaan, een discotheek in de buurt. Daar ontmoet ze Manu, waar ze later van komt te weten dat hij drugsdealer is. Wanneer ze op een avond naar huis gaat, ziet ze hoe Jeroen wordt aangereden en in het ziekenhuis belandt. Later bezoekt ze hem enkele keren en vraagt Jeroen haar om eens een keertje mee uit te gaan met hem. Ondertussen heeft ze met Manu een koppeltje gevormd, maar als hij op een keer verder wil gaan dan wat tongzoenen, rent ze zo snel mogelijk van hem weg. Wanneer de Moonstruck op een avond bezoek kreeg van enkele rijkswachters wou Elien wraak nemen op Manu en Joeri, zijn vriend, en liet ze oppakken wegens drugshandel. Terwijl Joeri en Manu in de gevangenis zaten, gingen Elien en Jeroen met elkaar uit en groeiden ze steeds dichter naar elkaar toe. EPILOOG : Wanneer Joeri en Manu uit de gevangenis kwamen, vroegen ze zich af wie hen dit aangedaan had. Na wat nadenken kwamen ze bij Elien terecht. Onmiddellijk sprongen ze in hun auto en reden wraakbewust naar haar toe.
Belangrijke personages, hun karakter en hun rol in het verhaal Elien, Lise, Manu, Joeri, Jeroen
Elien : Een mooi maar slechthorend meisje van16 jaar die met iedereen goed overeenkomt. Zij speelt de hoofdrol in het verhaal. Lise: Zij is een iets ruiger type dan Elien, maar is haar beste vriendin. Manu: Een geblokte kerel van om en bij de 19 jaar. Hij is drugsdealer en is enkel uit op seks. Hij is Elien’s eerste vriendje. Joeri: Hij is ook zoals Manu een struis type, uit op seks en eveneens drugsdealer. Hij is Manu’s beste vriend. Jeroen: Hij is ongeveer 18 jaar, heeft een zacht karakter en staat altijd open voor een goed gesprek. Hij is het tweede, maar veel betere vriendje van Elien. Waar speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich af in de buurt van Merksem en ook in het centrum van Antwerpen. De juiste plaats is niet gegeven. Beïnvloedt de sfeer van deze ruimte de gebeurtenissen? Niet echt. Behalve het drukke verkeer in Antwerpen eist zijn tol. Tijdsgebruik Alles gebeurt in de maanden november en december. Af en toe denkt Elien terug aan de avond daarvoor met haar vriendje, maar voor de rest is alles puur chronologisch. Hoe is het einde? Voor Elien en Jeroen lijkt het een goed einde, tot Manu en Joeri de gevangenis verlaten en haar komen zoeken. Het is dus een open einde. Vertelperspectief Het verhaal wordt verteld door de verteller, onderbroken door uitspraken en gedachtes van de personages. Wat heb je uit het boek geleerd? Heb je het graag gelezen? Ik heb het boek heel graag gelezen. Ook kwamen er af en toe wat spannende momenten in. Wat ik vooral geleerd heb is dat het als slechthorende soms heel moeilijk kan zijn om alles te kunnen volgen wat er rondom hen gebeurt. Ook heb ik meer respect gekregen voor zulke mensen.

REACTIES

L.

L.

fout elien is 15 jaar!!!
en op het einde pas 16 jaar!!!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Stille lippen door Dirk Bracke"