Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dood spel door Jaques Weijters

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Dood spel
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 446 woorden
  • 3 november 2000
  • 42 keer beoordeeld
Cijfer 6
42 keer beoordeeld

Boekcover Dood spel
Shadow
Dood spel door Jaques Weijters
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
DOOD SPEL
1. Weijters, Jaques DOOD SPEL eerste druk 1997 Amsterdam Elzenga
2. Elvis ontdekt tot zijn verbijstering dat zijn vriendin Renee op een foto staat temidden van reeds overleden mensen. Als ook bij een ramp in een voetbalstadion overlijdt, gaat hij op onderzoek uit. 3. Elvis, een jongen van zestien jaar, is fotograaf in een stadion en daar leert hij een leuke meid kennen. 4. Dit boek is onderverdeeld in drie delen, zesentwintig hoofdstukken en honderdzevenentwintig bladzijdes. De hoofrstukken zjin aangeduid met cijfer. De delen hebben wel een titel gekregen en aangeduid met romeinse becijfering.1.de liefde, het eeuwige spel ..... 2.de dood, de eeuwige spelbreker 3.de eeuwige liefde, 5. In het verhaal wordt niet verteld in welke tijd het afspeelt. 6. Al een maand fotografeerde Elvis dat meisje. Na afloop van de laatste wedsrijd durfde hij eindelijk op haar af te stappen en raken aan de praat. Hij kwam er achter dat ze Renee heette. Na een paar dagen wilden ze elkaar nooit meer kwijt. Elvis zorgde ervoor dat Renee in een veilig vak kwam te zitten bij de volgende wedstrijd. Maar toch braken de rellen uit. Renee sterft, ookal probeerde Elvis bij haar te komen om haar te verdedigen. Elvis is daardoor zijn fotospullen kwijt en zal niet meer kunnen fotograferen. Hij laat alle rolletje weer ontwikkelen en ziet dat zijn dode vader en geheime vriendin en, de ex-vriend van Renee, Johny. Maar dan klopte er iets niet ze zijn allemaal dood en allemaal door een voetbal wedstrijd. Door die ontdekking word zijn vaders graf open gegraven er ligt geen lijk. ‘s avonds graaft Elvis Johny’s graf open er ligt geen lijk. De volgende wedstrijd komt Elvis zelf om en dan heeft hij zijn vrienden terug. 7. Aan elk boek zit een boodschap verbonden hier is de boodschap: Er vallen veel te veel gewonden bij voetbal wedstrijden. 8. Het boek is in de vertel-vorm geschreven. 9. Door de wedstrijden worden veel doden veroorzaakt dus het wordt een DOOD SPEL. 10. Jaques Weijters is geboren in Tilburg op 11 maart het jaartal is niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk is het 1940. Hij woont op de woonboot Johanna in Middelburg. Jaques heeft samen gewerkt met Bies van Ede en Herman van Veen voor twee delen van Alfred Jodocus Kwak. Jaques heeft ook veel boeken op zijn naam staan zoals Aardige moordenaars, Het beeld van de tovernaar, Dansen tegen het dreigende, Doe wat de clown zegt, de doolhof van de Schim en nog veel meer. 11. Ik vond het een zeer leuk boek. Het was leuk om te lezen ik ben er ‘s avonds aan begonnen en had het ‘s morgens uit dus het las lekker door. Als ik dit een boek mag geven zal ik er een 8,5 voor geven.

REACTIES

D.

D.

ik vond het een dom en slecht verslag. nergens staat wat ik zoek DUS dat je het effies weet

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dood spel door Jaques Weijters"