Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

Interview

Nederlands

Boekverslag

4.6 / 10
  • Robin
  • Nederlands
  • 523 woorden
  • 2739 keer
    21 deze maand
  • 20 november 2003
Leesportefeuille. Deel 1. Nr. 3 (interview met hoofdpersonage)

Doornroosjes Honden.

Interview met hoofdpersonage. Ik kon geen interview afnemen van Cindy, omdat ze op het einde een tragische beslissing neemt die een interview onmogelijk maakt. Ik heb de mama van Cindy geïnterviewd.


Regina, het verlies van uw dochter moet een zware klap zijn geweest. Vertel eens over die ervaringen?

Toen ik te horen kreeg dat mij dochter in een diepe coma lag stortte mijn wereld verder in elkaar. Na het verlies van Ibra-him nu ook moeten vernemen dat mijn dochter in coma lag was hartverscheurend.

Jullie hadden het financieel al niet gemak-kelijk voor je Ibrahim leerde kennen. Dat verbeterde met zijn werk in de fabriek, maar nu geven jullie weer een inkomen af. Hoe knoop je nu de eindjes aan elkaar?
Ik heb opnieuw mijn werk in het café aan-genomen. Ik werk lange dagen, en wanneer ik s’avond thuis kom probeer ik zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te gaan om toch nog even bij Cindy te kunnen zijn.

Je werk in het café, je hebt Cindy nooit verteld wat je exact deed, denk je dat ze een vermoeden heeft?
Cindy is op bepaalde vlakken een zeer na-ief meisje. Ze denkt volgens mij nog steeds dat ik mensen aan een rond tafeltje bedien. Ook de werkelijkheid zou ze niet snappen. Ze vroeg soms naar mijn werk, de ant-woorden verbaasden ze haast altijd, dus ik denk wel dat ze zich niet bewust was van wat ik deed.

Was je van plan het ze ooit te vertellen?
Ik heb er aan gedacht hoe het zou zijn moest ze het te weten komen, dat zou ik mijn dochter nooit aandoen. Ik heb altijd gehoopt dat er iets uit de bus zou komen zodat ik da werk kon opgeven. Even dacht ik dat die oplossing er was toen Ibrahim in mijn leven verscheen.

Ibrahim moest de vrouw van zijn overleden broer huwen, omwille van zijn geloof. Zijn vertrek was de aanleiding van uw dochter haar tragische beslissing. Neemt u het hem kwalijk?
Ik heb Ibrahim ontzettend graag gezien, en doe dat trouwens nog steeds. De ware toe-dracht van Cindy’s besluit zullen we nooit kennen, het vertrek van Ibrahim zal inder-daad een grote rol hebben gespeeld, maar ik kan het hem niet kwalijk nemen, Ibra-hims geloof was belangrijk, maar als hij had geweten wat hij Cindy en mij had aan-gedaan had hij ogenblikkelijk gebleven, daar ben ik zeker van.

Cindy aanvaarde Ibrahim als nieuwe papa, ook hij verdween uit haar leven, kan u zich het leven van Cindy voorstellen als ze nu niet in coma zou liggen?
Ik kan me dat ongeveer voorstellen. Ze zou zich opnieuw in zichzelf hebben gesloten, net als toen ze deed wanneer Walter uit haar leven verdween. Ze zou haar vrolijk-heid opnieuw verliezen.

het is niet de eerste keer dat Cindy zo’n zwaar verlies meemaakt.
Nee, inderdaad. Ze verloor haar eerste pa-pa, Walter, daarna verloor ze haar hond, de hond die ze opnieuw tot leven bracht na het vertrek van Walter. Toen die hond mij en Cindy had aangevallen, werd hij ver-wijdert, en viel Cindy terug in een gat. Ibrahim bracht als laatste opnieuw licht in haar leven. Maar nu is het allemaal donker voor haar.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

6577

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer