Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Password door Mirjam Mous

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Password
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1111 woorden
  • 28 mei 2018
  • 63 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
63 keer beoordeeld

Boekcover Password
Shadow

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijden naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.

Stefan wordt na schooltijd opgewacht door een onbekende man. …

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijd…

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijden naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.

Stefan wordt na schooltijd opgewacht door een onbekende man. Hij vertrouwt het niet en gaat ervandoor. Wat wil die kerel van hem? Wanhopig probeert hij zijn achtervolger af te schudden.

De levens van de drie jongens raken op bizarre wijze met elkaar verweven. Vreemde gebeurtenissen volgen elkaar snel op en Jerro en Stefan lopen groot gevaar. Langzaam komt Mick achter de ontstellende waarheid…

Het ziekenhuisgebouw bestond uit grijze stenen en heel veel glas. Mick ontweek een man met krukken en haastte zich naar de informatie balie. Er zat een vrouw achter een computerscherm. In haar rechtervoortand fonkelde een diamantje. ‘Hallo,’ zei ze. ‘Kan ik je helpen?’ ‘Mijn vriend is net met de ziekenwagen hierheen gebracht.’ Mick was nog buiten adem van het fietsen. ‘Jerro Prins. Ik wil graag weten hoe het met hem is.’ ‘Hmmm.’ Ze deed iets op de computer. ‘Jerro Prins, zei je?’ ‘Ja.’ Mick knikte er zijn hoofd bijna af. ‘Het spijt me, maar er is niemand binnengebracht die zo heet.’

Password door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

BOEKVERSLAG

Titel: Password

Schrijver: Mirjam Mous

Vak: Nederlandse taal

  1. Algemene informatie

Titel van het boek: Password

De schrijver: Mirjam Mous.

De uitgever: Van Holkema & Warendorf.

Jaar van uitgave: 2012

Aantal pagina’s: 432

Hoofdstukken:

Deel 1: Hoe het begon,

Deel 2: Twee jaar en acht maanden eerder,

Deel 3: Het verhaal van Mick,

Deel 4: Het verhaal van Jerro,

Deel 5: Het verhaal van Stefan,

Deel 6: Password,

Deel 7: Hoe het eindigde  

  1. Tijd en ruimte

Het verhaal speelt zich af in Nederland op school, bij de bakker, in Mick’s huis, in Jerro’s huis, in het huis van Stefan en in een vreemd huis. Het verhaal gaat soms van het heden weer naar het verleden. De plaatsen waar het zich allemaal afspeelt zouden gewoon kunnen bestaan.

  1. Hoofdpersonen

Mick Schipper

Mick Schipper is een mollige jongen van vijftien jaar die altijd het pispaaltje van de klas was. Maar daar komt een einde aan als er een dure mercedes het schoolplein komt oprijden. Er stapt een jongen uit waaraan je meteen kunt zien dat hij rijke ouders heeft. Later bij wiskunde komt de jongen binnen. Alle plaatsen zijn bezet behalve het tafeltje naast Mick. Ze stellen zichzelf aan elkaar voor en zo komt Mick erachter dat de jongen Jerro heet, Jerro Prins. Iemand uit zijn klas maakt een gemene opmerking maar Jerro neemt het voor Mick op. Als ze in de pauze erachter komen dat ze allebei heel veel van strips houden worden ze de beste vrienden. Mick woont samen met zijn moeder en zus, niet met zijn vader want die is overleden.

Jerro Prins

Jerro Prins is een jongen met super rijke ouders, maar dat is niet altijd alleen maar leuk, want hij wordt altijd bewaakt door zijn bodyguard. Je zou dus denken dat hij nooit ontvoerd kan worden, maar dan heb je het mis. Op een dag bij Jerro thuis gaat Mick even naar de WC. Als hij weer terug komt ligt zijn vriend roerloos op bed. Eerst denkt Mick dat het een grap is maar als Jerro nog steeds niet beweegt schudt hij aan zijn schouders, maar als hij ziet dat dat geen zin heeft raakt hij in paniek. Hij schreeuwt om hulp, maar niemand hoort hem. Uiteindelijk komt Kasia de kamer binnen. (over Kasia vertel ik straks meer) Ze belt zogenaamd de ambulance en even later komt een nep-ambulance hem ophalen. Wat er daarna gebeurt kun je lezen in de samenvatting.  

                                                                                                                                                                            Stefan

Stefan is een jongen die een normaal puberleven leidt totdat hij op een dag wordt opgewacht door een vreemde man op school. Hij komt na veel gedoe met de vreemde man te weten dat hij een tweelingbroer (Jerro) heeft die als twee druppels water op hem lijkt.

Dit komt omdat Jerro zijn ouders  een kind wilden. Dit lukte niet via de natuurlijke weg dus gingen ze naar een vruchtbaarheidskliniek waar een gekke professor werkte. De professor maakte een embryo, maar hij splitste deze zonder toestemming van de ouders van Jerro. Dezelfde dag kwam er een alleenstaande moeder (Nel Post) rond de vijftig naar de kliniek. Ze wou dolgraag een baby, maar ze werd afgewezen, want ze vonden haar te oud. Maar toen kwam ze die gekke professor tegen. De professor plaatste een helft van de embryo in de baarmoeder van Nel Post, dus via een illegale manier (ze moest dit altijd geheim houden) en de andere helft van de embryo in de baarmoeder van de moeder van Jerro. Nel Post kreeg zo dus haar zoon Stefan, eigenlijk een tweelingbroer van Jerro.                                          

De vreemde man zei dat hij Dexter heet en hij had een plan dat hij besprak met Stefan. Stefan vond het plan goed, want hij kon een miljoen euro verdienen. Het plan was dat Stefan de plek innam van Jerro. En dit lukt.           

Kasia

Kasia is de Poolse huisvrouw in het huis van Jerro en doet veel voor Jerro. Kasia doet zich voor als een Poolse huisvrouw, terwijl ze van oorsprong Nederlands is. Uiteindelijk blijkt ze een gemene vrouw te zijn want ze werkt samen met Dexter.

Dexter
 

De echte naam van Dexter is Nolte. Dexter heeft in de gevangenis gezeten voor een moord. Hij heeft de ontvoering van Jerro bedacht en Stefan en zijn moeder overgehaald om mee te helpen. Hij had dit plan uitgevoerd omdat Stefan de games van Jerro’s vader dan kan kopiëren zodat hij dan rijk kan worden met de games die hij dan zou verkopen in het buitenland.

Nel

Nel is de moeder van Stefan. Ze werkte eerst in de supermarkt en deed de was voor mensen. Totdat ze plotseling werd ontslagen (dit kwam door Dexter). Daardoor kwam ze diep in de schulden en werd ze uiteindelijk op straat gezet. Door deze geldnood moest ze wel akkoord gaan met het plan van Dexter, want hij zou ze dan een miljoen euro geven. Haar taak was het moeten verzorgen van Jerro tijdens zijn ontvoering.                                                                                                                                                               

  1. Samenvatting

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Nel is de moeder van Stefan. Ze werkte eerst in de supermarkt en deed de was voor mensen. Totdat ze plotseling werd ontslagen (dit kwam door Dexter). Daardoor kwam ze diep in de schulden en werd ze uiteindelijk op straat gezet. Door deze geldnood moest ze wel akkoord gaan met het plan van Dexter, want hij zou ze dan een miljoen euro geven. Haar taak was het moeten verzorgen van Jerro tijdens zijn ontvoering.                                                                                                                                                               

  1. Samenvatting

Mick merkt dat Jerro zich heel anders gedraagt en gaat op onderzoek uit.                                Als hij Kasia volgt met de scooter van zijn zus komt hij er achter dat er nog iemand in het complot zit, Dexter. Hij volgt Dexter en komt uiteindelijk aan bij een afgelegen huis waar de echte Jerro Prins is.                                                                                                                               Mick ziet dat er bij het huis een ding staat waar een zeil overheen is gegooid. Hij denkt dat dit de ambulance is waarmee Jerro ontvoerd is. Hij moet dit zeker weten en gaat er naartoe, en hij heeft gelijk, het is de ambulance. Als hij weer terug gaat naar het plekje waar hij zijn scooter heeft verstopt, klopt er iemand niet al te zachtzinnig op het ruit. Het was Jerro. Mick bevrijdt Jerro (dit ging wel met een plan en het ging niet zomaar) en uiteindelijk komt het weer helemaal goed als Jerro en Mick alles uitleggen aan de politie en de ouders. Omdat Stefan dus familie is van Jerro, helpen de ouders van Jerro hem en zijn moeder.

Keuzeopdracht 1

Ik heb voor deze opdracht gekozen omdat ik graag wilde vertellen wat ik van het boek vond. De opdracht past bij mij omdat ik altijd eerst even het stukje achter op een boek lees en dan besluit om een boek wel of niet te lezen.

Toen ik de achterkant van het boek Password had gelezen, vond ik dat ik het moest lezen want ik vond het een erg boeiend en spannend stukje.

 Het boek zelf vond ik erg spannend, want ik wist niet of het het wel goed zou aflopen.

Ik vond het boek vooral boeiend, want er waren veel cliffhangers zodat ik niet kon stoppen met lezen.

Ik vond het boek ook verrassend, want Jerro deed opeens heel raar nadat hij was opgehaald met de ambulance.                                                                                                                                                 

REACTIES

I.

I.

Lolllolloolloolllolololo

5 jaar geleden

H.

H.

wat is er zo grappig !!??

4 jaar geleden

E.

E.

top wat ik nodig had

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Password door Mirjam Mous"