Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

Boy 7

Mirjam Mous

2009

284

7.1 / 10

Perspectief

In het gewone verhaal zie je de dingen door de ogen van Sam. De verteller is ook Sam. Je weet dat omdat het in de ‘ik’ vorm geschreven is. Maar in het logboek zie je niet alles door de ogen van Sam, maar vertelt hij wel het verhaal. Dat lijkt een beetje onduidelijk, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Je leest namelijk letterlijk het logboek van Sam, en dat gebeurt natuurlijk niet op dat moment dat je het leest, maar is al eerder opgeschreven.

Titelverklaring

Het boek wordt zo genoemd omdat de jongen om wie het gaat, eigenlijk Sam Waters, in een soort gevangenis terecht gekomen waar iedereen word aangesproken met ‘Boy’ en dan een cijfer erachter. Hij is de 7de jongen dus wordt hij BOY 7 genoemd.

Tijd

Het verhaal speelt zich af in de toekomst want ze hebben een chip waarmee ze een geheugen kunnen verwijderen en dat kan nog niet in deze tijd. Ik schat dat het in 2060 is afgespeeld want ze hebben nog steeds gewone auto’s en huizen dus niet heel ver in de toekomst.

Thema en betekenis

Het moraal van het boek is doorzetten, Sam (Boy 7) blijft doorzetten om achter de waarheid van zijn bestaan te komen. Het moraal van het boek is ook vertrouwen. Hij weet niet of hij iemand in vertrouwen kan nemen en daaraan alles te vertellen. Je ziet ook aan het eind dat zelfs Lara in het complot zat en dus niet te vertrouwen was. Het boek was geschreven om te amuseren en te vermaken.

Personages

De hoofdpersoon in het boek is Sam Waters (Boy 7). Hij is een slimme jongen, die goed met computers kan omgaan (en kan hacken). Hij heeft een smal gezicht met een hoog voorhoofd en diepliggende blauwe ogen. Ook heeft hij piekerig blond haar en een mooi afgetraind lijf. Hij ontwikkeld zich in het boek heel erg snel, doordat hij er stapje voor stapje achter komt wie hij is en wat zijn verleden is.

 

Een ander belangrijk persoon in het boek is Lara Rogers. Er wordt niet echt beschreven hoe ze eruit ziet. In het begin van het verhaal, lijkt het of Lara en heel warm en zacht karakter heeft die altijd met je meeleeft. Maar later blijkt dat zij helemaal aan de verkeerde kant staat, en dat ze al die tijd Sam heeft voorgelogen.

 

De vriend en kamergenoot van Sam in de tijd bij coöperation x is Louis. Net als Sam heeft ook Louis ook het een en ander meegemaakt, maar toch is het een hele vriendelijke jongen. Hij is een snelle, zwarte jongen met kroeshaar, hij wordt door de witpakken(de mannen die in de soort van gevangenis werken) Boy Six genoemd. In de loop van het verhaal worden hij en Sam steeds betere vrienden.

 

 

 

Mijn mening

Ik vond het een leuk boek want ik hou van spanning en mysteries, want hij weet niet wie die is of waar die is dus hij moest dat helemaal gaan uitzoeken. Het gedeelte in de soort van gevangenis vond ik heel spannend als ze dan er op uit gingen en de boel gingen onderzoeken. Ik vond het al helemaal leuk dat het meteen spannend was en begon in het begin van het boek want hij wist al gelijk niet wie die was, en ik haat het als een boek een lange intro heeft want dan kom ik moeilijk door het boek heen. Ook vond ik het goed dat op het einde ze het begin goed duidelijk hadden gemaakt van waarom die daar opeens in een weiland lag en hoe die daar kwam.

samenvatting

wanneer Sam wakker word weet hij niet meer hoe doe heet of waar hij is. Maar dan komt Lara Rogers met haar auto “toevallig” langs Sam met haar auto en neemt hem mee. Als ze thuis zijn kijkt Sam nog een keer in zijn tas en vind een bonnetje van een bowling tent en gaat daar naar toe, daar vind hij in een kluisje een notebook. Hij begint er in te lezen en het blijkt dat hij is gehersen spoelt en dat hij hele avonturen met zijn vriend Louis heeft mee gemaakt in de soort van gevangenis daar. Uiteindelijk komen de mensen daar er achter dat hij plannen had om te ontsnappen want hij had zijn notebook dus verstopt en ze wouden weten waar die was. Dus ze hadden zijn hele geheugen weg gespoeld zodat hij met de aanwijzingen die hij had gemaakt weer zijn notebook zou vinden en dat hun die dan in beslag konden nemen voordat iemand anders hem vond. Maar dat ging dus niet hoe ze hoopte en hij wist te ontsnappen aan Lara die dus niet zo aardig bleek te zijn. Toen wist hij zijn chip te verwijderen waarmee hij zijn geheugen was verwijderd, en hij wist weer alles. En toen werd het bedrijf opgepakt en hij was weer vrij en kon naar zijn familie die al dacht dat hij dood was. En ze leefde nog lang en gelukkig.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

4635

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

bijlagen1

Bijlage 1Download

Hoge waardering

Vivian zeker weten goedZeker Weten Goed
Immanuel Bendahan2e klas havo/vwo7.5
Stijn Mostert 3e klas vwo7.1
Jorik Velthuis2e klas tto havo/vwo6.8
Ruben 2e klas vwo6.6
Wessel van Kampen7.1
Meer verslagen ›

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?