Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Copycat door Colin Dann

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Copycat
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 633 woorden
  • 1 september 2017
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
17 keer beoordeeld

Boekcover Copycat
Shadow
Copycat door Colin Dann
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekverslag

Titel boek: Copycat

Auteurs: Laura & Simon Burgers

Uitgever: Noordhoff Uitgevers BV

 

Mijn persoonlijke reactie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik van onrealistische verhalen hou die niet al te ongeloofwaardig zijn. Daar is dit boek een goed voorbeeld van. Aan het begin waren het twee verhalen die zich om en om afspelen. Als ik eerlijk ben, begreep ik er toen weinig meer van, maar daardoor wilde ik verder lezen, omdat ik het verhaal wilde begrijpen. Later werd het verhaal weer één. Verder vond ik het een zeer spannend verhaal en leuk om te lezen, omdat er veel spannende gebeurtenissen plaats vinden zoals achtervolgingen, moord en inbraak.

Samenvatting van de inhoud

De hoofdpersoon is Stefan. Andere belangrijke personen zijn Zara, Berk, Charlie en Simon. Zara is de vriendin van Stefan en de tweeling Charlie en Simon zijn hun vrienden. Berk is de kloon van Stefan. Deze relaties veranderen niet in het verloop van het verhaal. Het verhaal is opgebouwd in een gewone volgorde van tijd.

Als Stefan te laat vertrekt van huis en te laat op school dreigt te komen, denkt hij nog wel even door rood te kunnen fietsen. Dat liep niet zo goed af. Het laatste wat hij hoort voordat hij in het ziekenhuis wakker wordt, is een harde toeter. In het ziekenhuis blijkt dat zijn voet zo is verbrijzeld dat deze eraf moet. Dit is een ramp voor Stefan omdat hij veel aan atletiek doet. Gelukkig is er nog een oplossing. De ouders van Stefan hebben een kloon van hem laten maken. Door de technologieën van professor Rimsky is dat mogelijk geworden. En na een week voelt Stefan dat er weer een voet aan zijn been zit, als hij wakker wordt.

Stefan is er van overtuigd dat klonen de oplossing is. Hij gelooft in de verhalen die het RIBEM, de kloonorganisatie, vertelt. Namelijk dat klonen in boxen zitten, maar wel blijven groeien. Zijn vriendin Zara is tegen klonen. Ze is zo tegen klonen dat ze zelfs bij een groep zit, die al een heel aantal jaren een plan maakt om de klonen te bevrijden. Deze zogenaamde “literatuurclub” weet via een eigen lid van de organisatie, die zich voordoet als bewaker op het RIBEM, dat de klonen helemaal niet in boxen zitten. De klonen worden bijna de hele dag opgesloten in donkere kamertjes met hun jaargenoten. Stefan wil zich bij de antiklonengroep, na wat onderzoek, ook aansluiten. Alleen valt de hele groep uit elkaar als professor Rimsky wordt doodgeschoten en de ‘literatuurclub’ wordt opgepakt. Stefan, Zara, Charlie en Simon besluiten toch samen hun eigen klonen te bevrijden, om daarna het hele land te laten zien hoe slecht klonen eigenlijk is. Maar dat is veel moeilijker dan ze hadden kunnen bedenken. Hun plan is dat ze de klonen laten zien op live TV. Dat willen ze doen via de oom van Stefan die werkt met een TV studio. Uiteindelijk na veel gedoe en tegenslagen lukt het ze. Stefan weet dat hij na zijn reis anders naar het leven kijkt. Wat dat dan precies is weet hij zelf ook nog niet helemaal. Maar hij weet wel zeker dat hij zijn doel bereikt heeft. Eind goed al goed!

 

Laura en Simon Burgers

Simon Burgers is docent Nederlands en componist en Laura Burgers studeert rechten en Frans. Simon en Laura Burgers zijn vader en dochter. Het idee van de gevangenis met klonen bedacht Laura toen ze een jaar of veertien jaar oud was. Nadat Laura de middelbare school had afgemaakt zijn zij en Simon aan het boek begonnen. Voor het schrijven van een hoofdstuk voerde ze altijd lang overleg. Meestal schreef Laura het eerste kladversie en bracht Simon daar verbeteringen op aan. Uiteindelijk heeft het drie jaar geduurd voordat het boek af was.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Copycat door Colin Dann"