Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Route du soleil door Suzanne Vermeer

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Route du soleil
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 421 woorden
  • 3 april 2017
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
4 keer beoordeeld

Boekcover Route du soleil
Shadow

Het leven van intercedente Marit, een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen, bestaat geheel uit hard werken en het vervullen van zorgtaken, tot verdriet van haar beste vriendin Fiona. Zij is een onbezorgde single die vaak uitgaat en daarbij veel mannen ontmoet. Wanneer Marits ex het weer eens laat afweten als vader, kan Fiona het niet langer aanzien: ze boekt v…

Het leven van intercedente Marit, een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen, bestaat geheel uit hard werken en het vervullen van zorgtaken, tot verdriet van haar beste vrien…

Het leven van intercedente Marit, een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen, bestaat geheel uit hard werken en het vervullen van zorgtaken, tot verdriet van haar beste vriendin Fiona. Zij is een onbezorgde single die vaak uitgaat en daarbij veel mannen ontmoet. Wanneer Marits ex het weer eens laat afweten als vader, kan Fiona het niet langer aanzien: ze boekt voor haarzelf en Marit een campingplaats aan het Lac de Serre-Poncon, een idyllisch gelegen stuwmeer in Zuid-Frankrijk. Het is hoogzomer en de dames rijden vrolijk gestemd de zon tegemoet in Marits oude stationwagon. Onderweg nemen ze de charmante lifter Brian mee. Al gauw blijkt hun nieuwe reismaatje onvoorspelbaar gedrag te vertonen. Fiona vertrouwt het niet en wil hem het liefst midden in Frankrijk uit de auto zetten, maar Maris valt voor zijn charmes. En dat was precies zijn bedoeling…

Route du soleil door Suzanne Vermeer
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Route du soleil – Suzanne Vermeer

 Korte samenvatting?

Marit is net gescheiden, en komt in de sportschool een aardige vrouw tegen, Fiona. Marit en Fiona worden dikke vriendinnen. Fiona neemt Marit mee naar Zuid-Frankrijk om even bij te komen van alle stress. Onderweg nemen ze een lifter mee, Brian. Hij begint onvoorspelbaar en gek gedrag te vertonen. Fiona wil hem eruit zetten, maar Marit valt voor zijn charmes. Bij hun overnachting in het hotel gebeurt er iets vreselijks. Er wordt een jong stel vermoord. Ook als Marit en Fiona op de camping zijn, blijft Brian de vriendinnen achtervolgen. Ze voelen zich niet meer veilig, en schakelen de politie in. In hun laatste week gebeurt er iets vreselijks. Brian kan zijn dwang om vrouwen te misbruiken niet onderdrukken en wil Marit meenemen. In een achtervolging kaapt Brian een boot en sleurt Marit mee. Na een lange achtervolging pakt de politie Brian en is Marit veilig.

 

Op het einde – in het ziekenhuis - gebeurt er iets onverwachts. Wat?

Als Marit in het ziekenhuis ligt, komt de broer van Brian in haar infuus een dodelijke stof doen. Hij neemt wraak omdat Brian dood is.

 

Loopt het boek goed af?

Ja, ook de broer van Brian gaat dood. Hij heeft dat gif, succinylcholine, spierenverlammend middel, ingenomen toen hij hoorde dat Marit het overleefd had.

 

Wat deden de broers?

De man die in het ziekenhuis kwam, gaf orders en Brian voerde uit. Ze trekken rond en genieten van hun moorden. De broer werkt aan een hele dodenserie langs snelwegen.

 

Perspectief?

Bij Marit, maar ook bij de man die later de broer van Brian blijkt te zijn.

 

Thema’s?

Vakantie, stress, achtervolging en verleiding.

 

Belangrijkste personen?

-          Marit, gescheiden, twee kinderen, Sem en Lotte

-          Fiona, ongetrouwde vriendin van Marit

-          Hans, ex van Marit, egoïstisch persoon

-          Brian en zijn broer, criminelen

 

Hoe kennen Marit en Fiona elkaar?

Via de sportschool.

 

Waarom zet Marit Brian niet uit haar auto terwijl ze weet dat hij verkeerd is?

Marit wil altijd het goede in mensen zien. Ze hoopte dat de goede kant van Brian nog zou komen.

 

Waarom voelen Marit en Fiona zich niet veilig op de camping?

Ze weten niet zeker of Brian echt weg is.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Route du soleil door Suzanne Vermeer"