Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Internet lezen

Duits

Boekverslag

Internet

4.7 / 10
4e klas vwo
  • Nele
  • Nederlands
  • 797 woorden
  • 5017 keer
    12 deze maand
  • 13 mei 2003
Site Aantal minuten Titel Samenvatting
www.jewel-jk.de 60 Ik heb op deze hele site verschillende stukken gelezen die me interesseerden. Jewel is een Amerikaanse zangeres. Ze is geboren in Alaska en is nu 28 jaar. Ze heeft van haar ouders het vak geleerd. Haar ouders waren samen een singer- songwriter-duo. Ze heeft al 4 cd’s gemaakt: Pieces of You, Spirit, Joy en This Way. Foolish Games, Hands en Standing Still zijn haar bekendste liedjes. Binnenkort zou haar nieuwe cd moeten uitkomen in de VS, dit wordt een heel andere stijl: hiphop en R&B. De nummers op Pieces of You en Spirit zijn meer country-stijl. Joy is een kerstcd. Jewel is vorig jaar 2 keer in Europa geweest, waaronder op het popfestival Pinkpop in Nederland, maar dit jaar komt ze waarschijnlijk niet. Jewel heeft ook een hoofdrol in de film: Ride with the devil en ze heeft al 2 gedichtenbundels op haar naam staan.


http://deutschlandsuchtdensuperstar.rtl.de/ 30 Ik heb op deze hele site verschillende stukken gelezen die me interesseerden, maar me vooral verdiept in Vanessa. Deutschland sucht den Superstar is hetzelfde programma als Idols in Nederland. Iedereen die wil kan meedoen aan zangaudities, maar alleen de beste worden door de harde jury doorgelaten. Door nog meer audities blijven de beste 10 uiteindelijk over en vanaf dan mag het publiek gaan beslissen wie hun nieuwe popidool wordt. In Duitsland lopen ze een beetje voor op ons, wij hebben namelijk nog 7 kandidaten en zij nog maar 5. De kandidaten die nog over zijn heten: Alexander, Daniel, Gracia, Juliette en Vanessa. Hun leeftijd wisselt tussen de 17 en 22 jaar. Vanessa is 17 jaar en zit nog op school. De eerste ronde kwam ze door met Fallin van Alicia Keys. In een verdere ronde had ze 12 procent van de stemmen en daarmee kwam ze bij de beste 10.

Site Aantal minuten Titel Samenvatting
www.kino.de 30 Der Herr der Ring – Die Zwei Türme Na het gevecht met de Orcs is het reisgenootschap uit elkaar gevallen. De hobbits Frodo (Elijah Wood) en Sam (Sean Astin) zijn op weg naar het land Mordor om de Ring te vernietigen. Het is een zware tocht, maar zij krijgen hulp van Gollum (stem door Andy Serkis). Het is niet duidelijk of hij te vertrouwen valt, maar hij kent het gebied, dus wordt zijn hulp geaccepteerd. Ondertussen proberen Aragorn (Viggo Mortensen), de elf Legolas (Orlando Bloom) en de dwerg Gimli (John Rhys-Davies) de hobbits Merry (Dominic Monaghan) en Pippin (Billy Boyd) te vinden en te bevrijden uit de handen van een legertje Orcs van Saruman (Christopher Lee). Tijdens de achtervolging belanden ze in Rohan, het land van Theoden (Bernhard Hill), in wie zij een bondgenoot vinden tegen Saruman. Dit eindigt in de slag bij Helm’s Deep. De avonturen van Merry en Pippin vormen de derde verhaallijn, waarin de Ents voorkomen, een soort oeroude wandelende bomen.

www.stern.de 60 Hinter den Kulissen des Discounters Eens in het jaar verschijnt er in het Amerikaanse blad “Forbes” een lijst van de rijkste mensen op de wereld. Op nummer 3 staan dit jaar de 2 broers Albrecht, de oprichters van de Aldi. Elke week wordt er wel ergens een nieuwe Aldi geopend. In het laatste jaar is de klandizie van de Aldi met 10 procent gestegen. Dit verklaart ook de torenhoge omzetten die deze winkelketen, die producten tegen bodemprijzen verkoopt, maakt. Een andere reden dat de Aldi haar producten zo goedkoop kan verkopen is dat ze geen reclame maken. Geen reclame voor haar producten en geen PR-afdeling. Ze verkopen naast voedsel en kleding af en toe ook nog goede computers tegen lage prijzen. In de vijftig jaar dat de Aldi bestaat is er nog geen cent aan reclame uitgegeven. In een prijsvergelijking met andere vergelijkbare winkelketens komt de Aldi gemiddeld 4% goedkoper uit de bus. Aldi is intussen hard bezig met het vernieuwen van de kassasystemen zodat het in de toekomst ook mogelijk moet worden om los fruit en groente te kopen.Elke Aldi heeft gemiddeld 3,3 medewerkers en één filiaalmedewerker.Tussen de 2 oprichters is onenigheid geweest over het wel of niet verkopen van sigaretten. De oprichters, die inmiddels met pensioen zijn, zijn fanatieke golfers met een handicap van 7 wat de absolute top is voor amateur-golf. Hij bezit een eigen golfbaan met 27 onderdelen en het daarbijbehorende golfhotel.Een afdeling van de Aldi heeft ook een speciaal wagentje ontworpen dat rugklachten moet voorkomen, met dit wagentje kunnen pallets moeiteloos worden verplaatst. Dit is slechts een voorbeeld van wat de Aldi produceert om het vervoer beter, sneller en goedkoper te maken. Om het probleem met de sigaretten op te lossen zijn alle vestigingen in 2 delen verdeeld (Aldi Nord en Aldi Süd) In Aldi Nord worden wel rookwaren aan de kassa verkocht en in Aldi Süd niet. In 1971 is een van de directie leden ontvoerd en tegen een recordbedrag losgeld van zeven miljoen mark vrijgelaten. Hij heeft zich vanaf dan zwaar laten beveiligen.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1697

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?