Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 814 woorden
  • 22 januari 2017
  • 140 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
140 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Titel: Boy 7
Auteur: Mirjam Mous
Pagina's: 284
Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf

Kaftbeschrijving
Op de kaft zie je een jongen met een onherkenbaar gezicht op een zandvlakte. Dit is ook precies waarmee het boek begint. Boy 7 wordt dan namelijk wakker op een verlaten zandvlakte en weet helemaal niets meer. Hij gaat op zoek naar zijn ware identiteit en wat er met hem is gebeurd. De kaft en de inhoud van het boek passen dus heel goed bij elkaar.

Hoofdpersonen
Sam Waters (Boy 7)
Sam heeft een smal gezicht, een beetje diepliggende blauwe ogen en blond piekerig haar. Sam heeft ook een mooi afgetraind lijf. Daarnaast is hij erg slim. Hij weet veel van computers af, omdat hij een hacker is. Sam ontwikkelt zich in het boek, omdat hij steeds meer te weten komt over zijn identiteit. Hij krijgt steeds meer van zijn herinneringen terug. Bij CooperationX was Sam goed bevriend met Louis.

Lara Rogers
Van Lara wordt niet beschreven hoe ze er uitziet. In het begin van het boek lijkt ze erg aardig en lief te zijn en raakt ze in een (later blijkbaar neppe) vriendschap met Sam. Later in het boek blijkt ze in een complot met Cooperation X zitten.

Louis (Boy 6)
Louis is een donkere jongen met zwart kroeshaar. Ook hij is erg gespierd. Louis heeft vroeger, net zoals Sam, slechte dingen gedaan, maar toch is Louis erg aardig. In het begin is Louis nog niet zo goed bevriend met Sam, maar later in het boek wordt hun vriendschap steeds hechter.

Samenvatting
Boy 7 wordt wakker op een kale, verlaten grasvlakte in de brandende hitte. Hij herinnerd zich niks meer; zelfs niet zijn eigen naam, het enige wat hij weet is dat hij een rugzak bij zich heeft met wat inhoud. In zijn kleren staat de naam Boy 7, dus gaat hij er van uit dat hij zo heet. Boy 7 besluit dat hij de politie moet bellen om te vragen of ze hem op willen komen halen en of ze weten wat er met hem is gebeurd, maar als hij zijn mobieltje uit zijn tas pakt ziet hij dat er een voicemailbericht is binnengekomen. Als hij het voicemailbericht af luistert hoort hij tot zijn verbazing zijn eigen stem die zegt: ‘’Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie.’’ 7 besluit zijn eigen ingesproken raad op te volgen en de politie niet te bellen, maar gewoon te wachten tot er een auto langs komt en dan te vragen of hij mee kan rijden. Na lang wachten komt er een auto voorbij, waar hij in mee kan rijden. In zijn rugzak zat ook wat geld, dus hij vraagt of Lara, de vrouw in wier auto hij mee rijdt, misschien een pensionnetje kent waar hij kan overnachten. Lara antwoordt dat ze zelf een pension heeft en dat 7 daar kan overnachten. In het pension overnacht nog iemand anders genaamd Jones, maar 7 vertrouwt hem vanaf het begin af aan al niet.

In een zoektocht naar wie hij is ontdekt Boy 7 door middel van een USB-stick en zijn notities in een notitieboek de oorzaak waardoor hij zijn geheugen kwijt is. Hij heeft een chip achter zijn oor, waardoor de mensen van Cooperation X (de Witpakken) hem kunnen laten doen wat zij willen. Ook komt hij erachter dat de ouders van Lara voor Cooperation X werken, en niet voor Artsen Zonder Grenzen, zoals Lara tegen hem gezegd had. Uiteindelijk gaat 7 proberen de andere Boys te redden en een einde te maken aan de experimenten met chips op de Boys.

Mijn mening
Ik denk dat het een heel goed boek is, waar je in het begin wel heel even in moet komen, maar wat je daarna volledig in zijn greep heeft. Het is een makkelijk boek om te lezen en je wilt steeds maar weer doorlezen. Hoewel het boek dus 284 bladzijdes telt, is het goed te lezen. Het boek heeft een gesloten eind, waarin 7 de andere boys redt en samen waarschuwen ze de rest van de wereld voor de gevaren van Cooperation X. Ik vind het een mooi en goed einde, omdat ik niet van een open einde houd en het zo geschreven is, dat het spannend blijft tot op het laatste moment. Hierdoor ben je ook wel blij met een goede (en rustige) afloop.

Mooi fragment

"De witpak keek hem met een gefronst voorhoofd aan. Five bevroor even. 'Sorry, lui. Dat was buitengewoon onaardig van me.'

Ik dacht aan dat ene zinnetje in de Digital Boy-dossier: reageert goed op sturing.

Zou dokter Rogers de jongens soms onder hypnose brengen? Eén blik van die witpakken en ze zijn weer in trance"

Ik vond dit een heel spannend deel van het boek omdat de Boys er in deze passage achter komen wat Cooperation X met hen doet. Daarna maken de Boys een plan om te ontsnappen. (Dit was een stuk dat 7 teruglas in zijn notitieboekje.)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"