Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

Boy 7

Mirjam Mous

2009

284

6.2 / 10
  • Sarah
  • Nederlands
  • 809 woorden
  • 4693 keer
    200 deze maand
  • 22 januari 2017

Titel: Boy 7
Auteur: Mirjam Mous
Pagina's: 284
Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf

Kaftbeschrijving
Op de kaft zie je een jongen met een onherkenbaar gezicht op een zandvlakte. Dit is ook precies waarmee het boek begint. Boy 7 wordt dan namelijk wakker op een verlaten zandvlakte en weet helemaal niets meer. Hij gaat op zoek naar zijn ware identiteit en wat er met hem is gebeurd. De kaft en de inhoud van het boek passen dus heel goed bij elkaar.

Hoofdpersonen
Sam Waters (Boy 7)
Sam heeft een smal gezicht, een beetje diepliggende blauwe ogen en blond piekerig haar. Sam heeft ook een mooi afgetraind lijf. Daarnaast is hij erg slim. Hij weet veel van computers af, omdat hij een hacker is. Sam ontwikkelt zich in het boek, omdat hij steeds meer te weten komt over zijn identiteit. Hij krijgt steeds meer van zijn herinneringen terug. Bij CooperationX was Sam goed bevriend met Louis.

Lara Rogers
Van Lara wordt niet beschreven hoe ze er uitziet. In het begin van het boek lijkt ze erg aardig en lief te zijn en raakt ze in een (later blijkbaar neppe) vriendschap met Sam. Later in het boek blijkt ze in een complot met Cooperation X zitten.

Louis (Boy 6)
Louis is een donkere jongen met zwart kroeshaar. Ook hij is erg gespierd. Louis heeft vroeger, net zoals Sam, slechte dingen gedaan, maar toch is Louis erg aardig. In het begin is Louis nog niet zo goed bevriend met Sam, maar later in het boek wordt hun vriendschap steeds hechter.

Samenvatting
Boy 7 wordt wakker op een kale, verlaten grasvlakte in de brandende hitte. Hij herinnerd zich niks meer; zelfs niet zijn eigen naam, het enige wat hij weet is dat hij een rugzak bij zich heeft met wat inhoud. In zijn kleren staat de naam Boy 7, dus gaat hij er van uit dat hij zo heet. Boy 7 besluit dat hij de politie moet bellen om te vragen of ze hem op willen komen halen en of ze weten wat er met hem is gebeurd, maar als hij zijn mobieltje uit zijn tas pakt ziet hij dat er een voicemailbericht is binnengekomen. Als hij het voicemailbericht af luistert hoort hij tot zijn verbazing zijn eigen stem die zegt: ‘’Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie.’’ 7 besluit zijn eigen ingesproken raad op te volgen en de politie niet te bellen, maar gewoon te wachten tot er een auto langs komt en dan te vragen of hij mee kan rijden. Na lang wachten komt er een auto voorbij, waar hij in mee kan rijden. In zijn rugzak zat ook wat geld, dus hij vraagt of Lara, de vrouw in wier auto hij mee rijdt, misschien een pensionnetje kent waar hij kan overnachten. Lara antwoordt dat ze zelf een pension heeft en dat 7 daar kan overnachten. In het pension overnacht nog iemand anders genaamd Jones, maar 7 vertrouwt hem vanaf het begin af aan al niet.

In een zoektocht naar wie hij is ontdekt Boy 7 door middel van een USB-stick en zijn notities in een notitieboek de oorzaak waardoor hij zijn geheugen kwijt is. Hij heeft een chip achter zijn oor, waardoor de mensen van Cooperation X (de Witpakken) hem kunnen laten doen wat zij willen. Ook komt hij erachter dat de ouders van Lara voor Cooperation X werken, en niet voor Artsen Zonder Grenzen, zoals Lara tegen hem gezegd had. Uiteindelijk gaat 7 proberen de andere Boys te redden en een einde te maken aan de experimenten met chips op de Boys.

Mijn mening
Ik denk dat het een heel goed boek is, waar je in het begin wel heel even in moet komen, maar wat je daarna volledig in zijn greep heeft. Het is een makkelijk boek om te lezen en je wilt steeds maar weer doorlezen. Hoewel het boek dus 284 bladzijdes telt, is het goed te lezen. Het boek heeft een gesloten eind, waarin 7 de andere boys redt en samen waarschuwen ze de rest van de wereld voor de gevaren van Cooperation X. Ik vind het een mooi en goed einde, omdat ik niet van een open einde houd en het zo geschreven is, dat het spannend blijft tot op het laatste moment. Hierdoor ben je ook wel blij met een goede (en rustige) afloop.

Mooi fragment

"De witpak keek hem met een gefronst voorhoofd aan. Five bevroor even. 'Sorry, lui. Dat was buitengewoon onaardig van me.'

Ik dacht aan dat ene zinnetje in de Digital Boy-dossier: reageert goed op sturing.

Zou dokter Rogers de jongens soms onder hypnose brengen? Eén blik van die witpakken en ze zijn weer in trance"

Ik vond dit een heel spannend deel van het boek omdat de Boys er in deze passage achter komen wat Cooperation X met hen doet. Daarna maken de Boys een plan om te ontsnappen. (Dit was een stuk dat 7 teruglas in zijn notitieboekje.)

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

7748

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

bijlagen1

Bijlage 1Download

Hoge waardering

Vivian zeker weten goedZeker Weten Goed
Immanuel Bendahan2e klas havo/vwo7.5
Stijn Mostert 3e klas vwo7.1
Jorik Velthuis2e klas tto havo/vwo6.8
Ruben 2e klas vwo6.6
Wessel van Kampen7.1
Meer verslagen ›