Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

Boy 7

Mirjam Mous

2009

284

6.8 / 10
2e klas tto havo/vwo
 • Jorik Velthuis
 • Nederlands
 • 697 woorden
 • 8
 • 2553 keer
  72 deze maand
 • 9 december 2016

Boekverslag

Ik heb het boek Boy 7 gelezen, van de schrijver Mirjam Mouse.

Uitgegeven door Van Holkema & Warendorf, de 7e druk.

Ik heb niveau 2 gekozen omdat ik veel van lezen houd en veel boeken lees. En ik ben geïnteresseerd in jongeren die al wat ouder zijn.

Samenvatting

Boy 7 is een jongen die ergens op een kale vlakte wakker wordt. Hij weet niet meer wie hij is en hoe hij heet. Naast zich staat een rugzak met daarin papieren en een telefoon. Hij wil de politie bellen maar ziet dat er een voicemail bericht is. ‘Wat er ook gebeurt, bel in elk geval geen politie’. Hij weet zeker dat dit zijn eigen stem is. Hij gaat op zoek naar wie hij is en waar hij vandaan komt. Hij noemt zichzelf boy 7 omdat dat in zijn kleren staat.

Tijdens zijn zoektocht vindt hij een blauw notebook waarin staat. ‘Als jij mij bent en ik deze woorden teruglees, is mijn plan gelukt.’ Door dit notebook komt Boy 7 er stapje voor stapje achter wie hij is, waar hij vandaan komt en wat voor verleden hij heeft. en de gebeurtenissen die zijn gebeurt waar hij zelf voor gezorgd heeft.

Beoordeling

Het is een spannend boek, omdat als je er aan begint je het hele boek in een keer uit wil lezen. Het is aan een stuk door spannend dus het is zeker niet saai. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen.

Ook is het een erg realistisch boek, dat maakt het leuk om te lezen en om je in te leven in het boek.  Het zou echt kunnen gebeuren. En het lijkt me erg gaaf om mee te maken.

Als laatste is het boek erg onvoorspelbaar, vaak gebeuren er dingen die je helemaal niet verwacht. In een keer begin je een hele andere oplossing te verzinnen dan wat je eerst had.

Herschrijven

Aan het eind van het boek zit een epiloog. Ik herschrijf dit epiloog.

Lara kon er maar niet aan wennen, wat een hitte in Afrika. Ze keek omhoog, tegen de zon in. En opeens had ze spijt, heel erg spijt. Had ik maar nooit meegedaan aan dat stomme experiment, hadden mijn ouders maar nooit een chipje in de boys gedaan. Dan kon ik nu gewoon leven, zonder die warmte. Kon dat maar, waarom was ze dan ook zo stom geweest om hier aan mee te doen? Ze wist het niet. Ze dacht aan de boys. Boy 2, altijd aan het sporten. Boy 3 luisterde altijd naar je, en Boy 4, die altijd veel te veel at. En dan Boy 5, die altijd zo snel kon hoofdrekenen en iedereen probeerde te dissen. Boy 6 en 7, niet te scheiden, ze waren altijd goede vrienden. En door hen zit ik nu hier. Maar misschien ook niet, als zij het niet gedaan hadden, was het misschien nog veel erger geweest. Dan was de politie er misschien zelf achter gekomen, en hadden we niet meer kunnen vluchten. Dan zat ze nu in de gevangenis. Dat was ook niet bepaald leuk. Misschien moet ik mijn excuses aanbieden aan de boys. Maar nu nog niet, nee, misschien later nog een keer…

De bel ging.

‘Kun jij even open doen Sam?’, vroeg mama.

‘Ik ga al mam.’ reageerde Sam.

Sam deed de deur open en hij zag iemand die hij vaag herkende, hij wist alleen niet wie. De gene voor de deur zei, ‘hallo, ik ben..’ maar toen herkende Sam haar.

‘LARA!’, schreeuwde Sam keihard, ‘Wat kom jij hier doen?’.

‘Ik kom mijn excuses aanbieden, ik had nooit mee moeten doen met mijn ouders. En daarom wil ik sorry zeggen, sorry voor alles wat er gebeurd is met jou en met de andere boys.’

Sam stond verbaasd te kijken en wist even niet wat hij moest zeggen. Hij brabbelde iets wat op ‘Het is al goed’ leek.

Lara zei, ‘Ik moet maar weer eens gaan, weet je toevallig waar boy... uhm ik bedoel Louis woont?’

‘Ja… op de Mainstreet 34’, reageerde Sam die nog stomverbaasd stond te kijken.

‘Nou… doei hé’, zei Lara nog maar Sam reageerde al niet meer. Lara draaide zich om en liep het tuinpad af. Een hele last was van haar schouders gevallen.

‘Wie was dat?’ vroeg zijn moeder toen Sam binnen was, ‘Oh… niemand’. Hij rende snel de trap op.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

9599

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

bijlagen1

Bijlage 1/Download

Hoge waardering

Vivian zeker weten goedZeker Weten Goed
Immanuel Bendahan2e klas havo/vwo7.5
Stijn Mostert 3e klas vwo7.1
Jorik Velthuis2e klas tto havo/vwo6.8
Ruben 2e klas vwo6.6
Wessel van Kampen7.1
Meer verslagen ›

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
 • Snitchen bij ouders
 • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
 • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
 • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?