Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Mijn zoon, Ajacied

Hajo de Boer

2016

264

6.6 / 10
1e klas vwo
 • Wesley Doornbos
 • Nederlands
 • 383 woorden
 • 8
 • 195 keer
  4 deze maand
 • 6 december 2016

Het boek 'Mijn zoon, Ajacied' is geschreven door Hajo de Boer. Zijn zoon Felix keepte twee jaar bij de jeugdafdeling van Ajax. In het boek kom je veel te weten over de realiteit van een kind dat bij Ajax speelt: het is niet 'alleen maar' voetbal, er komt veel meer bij kijken.

Op een dag krijgt Hajo een telefoontje van Ajax. 'Dat ze nog een keeper nodig hebben'. Hij denkt meteen: 'Ja, dat moeten we doen!' Een paar dagen later komen Hajo en Felix op AFC, de oude club van Felix. Daar zien ze Peggy, die het er niet mee eens is dat Felix naar Ajax gaat. Hij zegt dat het een strafkamp zal zijn. Hajo is het daar totaal niet mee eens, dus Felix gaat toch naar Ajax.

Felix houdt bijna meer van zijn tablet dan van voetbal. Hij krijgt vaak huiswerk mee van Ajax, maar dat doet Felix niet zo vaak, omdat hij altijd op zijn tablet zit. Bij Ajax gaat het allemaal om perfectie: je mag niet te dik en niet te klein zijn als doelman. Felix is niet zo groot, dus gaan zijn vader en hij naar de dokter om te kijken hoe groot hij zal worden. Hij blijft echter te klein om een goede keeper te worden bij Ajax.

Het is de dag van de wedstrijd tegen AFC. Als Hajo en Felix het sportpark oplopen, worden ze meteen vriendelijk begroet door Felix' oude trainer. Hij geeft Felix een high five en vraagt hoe het gaat bij Ajax.

Helaas verliest Ajax met 6-2. Hajo probeert nog enigszins glimlachend over het sportpark te lopen, maar van binnen gaat hij kapot. Verliezen van Felix' oude club, dat kan gewoon niet!

Het is bijna het einde van het seizoen; de internationale toernooien komen er weer aan: een in België, een in Frankrijk en een in Portugal. Felix mag mee naar Portugal. Zijn vader komt kijken bij het toernooi. De vader van iemand uit Felix' team is al vaker mee geweest naar het toernooi in Portugal, dus hij weet precies waar ze in een hotel moeten zitten met het hotel en waar juist niet. Ze zitten wat verder van het stadion af, omdat ze niet bij de andere ouders, zoals de ouders van Tobias, willen zitten.

Wil je weten hoe het boek afloopt? Lees dan zelf 'Mijn zoon, Ajacied'.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

5742

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

bijlagen1

Bijlage 1Download

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
 • Snitchen bij ouders
 • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
 • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
 • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?