Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pizzamaffia door Khalid Boudou

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Pizzamaffia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1221 woorden
  • 24 november 2016
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
34 keer beoordeeld

Boekcover Pizzamaffia
Shadow

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en…

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, …

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizzaoorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs zijn liefje Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Khalids werk om bekend staat.

Pizzamaffia door Khalid Boudou
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
                     PIZZA MAFFIA:
                 ALGEMENE GEGEVENS:
EIGEN GEGEVENS:
Naam:Abdennour Chakir
Klas:3H1
Datum:19/10/2016
Docent:Ajodhia
SCHRIJVER:
Khalid Boudou
TITEL:
Pizza maffia
PLAATS EN JAARUITGAVE:
Amsterdam,2007
GENRE:
Jeugdboek                 SAMENVATTING: Proloog:In het voorwoord rijdt een boze jongen genaamd Brahim op een bestelscooter achter zijn neef Iljas aan.Ze rijden op de snelweg totdat hij Iljas in de vangrail kan duwen. Brahim een 16jarige jongen helpt zijn vader Amar die last heeft van reuma met het runnen van pizzeria Novara gelukkig helpen  zijn oom Faris en zijn neefje Iljas ook mee.Alles gaat goed totdat er geld verdwijnt uit de kassa Amar verdenkt Faris en confronteert hem ermee en Faris neemt ontslag.Ondertussen gingen Iljas en Brahim alcohol drinken en maakten ruzie waardoor Faris en zijn zoon Iljas een ander pizzeria  genaamd Melodia precies tegenover pizzeria Novara.Er breekt een pizzaoorlog uit Brahim s vader kan niet meer en Brahim staat er alleen voor.Ze proberen op allerlei manieren elkaar in de problemen te brengen zoals kakkerlakken in de winkel te laten lopen klanten wegjagen door zwervers enz.De pizzaoorlog leek te stoppen toen Brahim ging feesten en drinken in pizzeria Melodia met een buikdanseres.De buikdanseres wou Brahim een zoen geven maar hij vond het te ver gaan en ging weg.De volgende dag kwam zijn vriendin Alice woedend de pizzeria binnenlopen en maakte het uit met Brahim.Hij wist niet precies waarom,even later krijgt hij een smsje met een link naar youtube en daar is te zien dat hij aan het zoenen is met de buikdanseres.Hij ging woedend naar een vriend en leende een pistool en bestormde de zaak Melodia en wou op Iljas schieten.Iljas ontkomt en er volgt een achtervolging op de snelweg met de bestelscooters.Iljas komt tegen de vangrail aan en is zwaargewond Brahim heeft de kans om hem te schieten maar doet dat niet.In de ziekenhuis biecht Iljas alles op hij had geld gestolen van de kassa omdat hij jaloers was en wou dat ze ruzie hadden.De pizzaoorlog is gestopt en Brahim heeft weer vrede met Alice.
          TITELVERKLARING: Ik vind dat de titel Pizza Maffia past bij het verhaal omdat een pizzaoorlog uitbreekt en Iljas fan is van Tony Montana een hoofdpersoon in de film scarface en zo gaat het verhaal richting de criminaliteit.

               PERSONAGES: Brahim: Brahim is een 16jarige 4 Havo scholier naast studeren helpt hij zijn vader Amar met het familie bedrijf Pizzeria Novara.Hij heeft een vriendin genaamd Alice.Brahim is een aardige en vertrouwelijke jongen en hij ziet er altijd goed uit haren naar achter gekamd en een lekker geurtje op. Amar: Amar is de zieke vader van Brahim hij heeft last van reuma en hij loopt altijd op krukken en moppert altijd over zijn zoontje en verdenkt dat zijn broer Faris geld uit de kassa heeft gestolen hij mopperde zelfs toen Brahim er alleen voor stond.Brahim vind hem geen goeie vader en ze hebben vaak ruzie. Iljas: Iljas is de neef van Brahim zijn bijnaam is Haas omdat hij snel is met alles.Hij is een druk mager en klein mannetje die altijd zijde blousen en stof broeken aan heeft hij is een grote fan van de hoofpersoon in de film Scarface genaamd Tony Montana. Alice: Alice is de vriendin van Brahim zij is iets jonger dan hem.Haar ouders zijn heel rijk maar ze gedraagt zich niet als een verwend kind.Ze vind dat Brahim naar school moet gaan en ze was heel boos toen ze Brahim ontrouw vond.                         RUIMTE: Het verhaal speelt zich af in pizzeria Novara,pizzeria Melodia de school van Brahim,Brahims sportschool en op de wegen van Nederland.
                                                   TIJD: Het verhaal speelt zich af tussen het jaar 2000 en het jaar 2007.Het verhaal is chronologisch verteld omdat er geen flashbacks in het verhaal komen.
               BEGIN EN EINDE: Het verhaal begint in het begin van de gebeurtenis omdat er geld was gestolen en er toen gelijk een pizza oorlog ontstond.Het verhaal heeft een gesloten einde omdat alles is opgelost en de pizza oorlog is gestopt.    
                VERTELSITUATIE: Het verhaal wordt verteld als een personale vertelsituatie omdat het verhaal in Brahims ogen wordt afgespeeld.
            THEMA EN MOTIEVEN: Thema:Familiebanden omdat het om familie samenwerkingen gaat en het gaat om familie bedrijven.
Motieven:Jaloezie,liefdesrelatie
                    MOTTO: De motto van het verhaal is:The world is yours dat is een uitspraak van Tony montana van de film Scarface.          BIOGRAFISCHE GEGEVENS: Khalid Boudou werd op 1-10-1974 geboren in Marokko.Hij schreef in 2007 de boek Pizza maffia hij staat bekend als auteur verder heeft hij nog andere boeken geschreven.
                       MENING: Titel:Pizza Maffia
Auteur:Khalid Boudou
Uitgeverij:Moon
Jaar uitgave:2007
Aantal blz:255   1.spannend:Ik vind het een spannend boek omdat er spannende dingen gebeuren zoals de achtervolging op de snelweg tussen Iljas en Brahim.
2.zielig:Ik vind het een zielig verhaal omdat Brahim een havo studie doet terwijl hij alleen staat om de pizzeria te runnen.
3.voor mijn leeftijd:Ik vind het dat het boek voor mijn leeftijd is omdat bijna alle hoofdrolspelers mijn leeftijd zijn.

4.makkelijk:Ik vind het een makkelijk boek omdat er geen moeilijk woorden gebruikt worden
5.niet leerzaam:Ik vind het geen leerzame boek omdat het verhaal beetje de richting opgaat van criminaliteit.
6.geloofwaardig:Ik vind het een geloofwaardig boek omdat er normale dingen gebeuren en geen neppe dingen zoals vliegende autos enz.
7.orgineel:Ik vind het een orgineel boek omdat er dingen gebeuren die vaker in ons samenleving gebeuren.
8.bekend:Ik vind het een bekend boek omdat ik de film heb gezien van het boek
9.vlot verteld:Ik vind het een vlot vertelde verhaal omdat alles zo snel gaat bijvoorbeeld dat  pizzeria Melodia opeens zo snel is gekomen.
10.grappig:Ik vind het een grappig boek omdat er soms grappige dingen gebeuren bijvoorbeeld als Iljas en Brahim iets gaan bezorgen en er een race van maken en er grappige dingen gebeuren.            

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pizzamaffia door Khalid Boudou"