Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Waar heb jij je schoolspullen gekocht, wat heb je gekocht en waarom? Vertel het in ons jaarlijkse Schoolspullenonderzoek. Meedoen duurt 10 minuutjes en je maakt kans op een Bol.com van 25 euro.

Dagen van schaamte

Lieneke Dijkzeul

2016

250

3 uit 5

Zeker Weten Goed

Zeker Weten Goed!

Deze boekverslagen zijn gemaakt door de boekenredactie van Scholieren.com. In deze superverslagen staat alles wat jij moet weten voor je boekbespreking of mondeling literatuur. De quiz kun je gebruiken om je kennis van het boek te testen. Met deze verslagen zit je dus Zeker Weten Goed!
Feitelijke gegevens
1e druk,  1  2017
250 pagina's
Uitgeverij: Ambo/Anthos
Verslag
Door Cees van der Pol
Toegevoegd op 13 januari 2017 
Flaptekst 

 ‘Dagen van schaamte’ is een verhaal over onmacht en eenzaamheid, vol psychologische spanning. Pieter Elting is een geslaagd man: glanzende carrière, groot huis, dure auto. Dan slaat het noodlot toe: op klaarlichte dag wordt hij ontvoerd en vervolgens opgesloten in een lege kamer. Hoewel hij ervan overtuigd is dat hij daar nooit eerder is geweest, komt de plek hem toch bekend voor. Maar waarom is hij hier? Zijn ontvoerders geven hem geen verklaring. Integendeel, hij krijgt de opdracht er zelf achter te komen. Als hem ten slotte de schrijnende reden duidelijk wordt, bekent hij schuld, maar alleen om zijn leven te redden.

 

Eerste zin 
Achter haar raam op de derde verdieping inspecteerde een oude dame de spathiphyllum, die volop in bloei stond, de witte bloemen helder afstekend tegen het diepgroene bladf. Sinds ze hem had verpot nam hij de halve vensterbank in beslag.
Samenvatting 
Pieter Elting, geslaagd bestuurder, (49) recent gescheiden van zijn vrouw Monica omdat hij overspel gepleegd heeft, wordt op een zomeravond door twee personen ontvoerd en gebracht naar een alleenstaande woning, waar hij in een lege kamer  door een Man en een Vrouw gegijzeld wordt.
Hij krijgt op gezette tijden slecht eten, wordt vastgebonden in een bed, pist en poept in zijn broek waarna hij bestraffend door de Vrouw wordt toegesproken. Later krijgt hij een mensonterende luier om. Hij heeft geen idee waarom hij is opgepakt. Hij heeft vrijwel geen vijanden gemaakt, hij heeft niemand bedonderd en op zijn vragen komt daarop geen antwoord.
Hij heeft vrijwel geen mogelijkheid zich te bewegen, maar de Man en de Vrouw geven nergens antwoord op. Hij moet zelf maar reflecteren op zijn situatie en erachter komen waarom hij daar zit. Dat lukt hem niet in het begin. Hij mag onder begeleiding ook een keer naar buiten in een rolstoel, maar als hij iemand tegenkomt, is hij niet in staat om hulp te vragen. Hij is zo murw als een dementerende.  Als hij protesteert tegen zijn behandeling krijgt hij klappen, en als hij de Vrouw een keer een knietje tegen haar kin geeft, slaat de Man hem een tand uit zijn mond, waardoor het eten een stuk minder gemakkelijk wordt. Als hij na een week eindelijk mag douchen, is het water eerst te koud, maar daarna veel te heet, waardoor hij veel pijn krijgt. De lezer begint nu wel het een en ander te vermoeden.

Er komt een verandering van perspectief als de Man tegen zijn zus zegt dat hij ermee wil ophouden. Ze hebben Pieter  willen laten zien hoe slecht de toestand is in het verzorgingstehuis waar hun moeder is opgenomen. Zus Emma wil nog even doorgaan, maar broer John haakt af. Emma neemt dan het besluit het logboek dat ze over haar moeders verblijf in Parkzicht heeft bijgehouden aan Pieter Elting te laten lezen.

Dat is dus een ik-intermezzo in het verhaalheden. In een kleine 60 bladzijden beschrijft Emma als ik-vertelster de situatie van haar moeder. Ze moesten haar laten opnemen, omdat ze de zorg zelf niet meer konden geven. Ze heeft een infarct gehad, nog maar 55 jaar is. Eerst mocht haar moeder  nog in een eigen kamer bivakkeren, maar haar gedrag werd te slecht en daarom moest ze naar een gesloten afdeling. De zorg is daar gewoon erg slecht: er is te weinig personeel dat bovendien niet al te vriendelijk reageert: blauwe plekken op de armen van haar moeder, te weinig verschoning etc. Op een bepaald moment moet ze onder de douche, maar als de verpleegkundige wegloopt, zet de moeder van Emma de douche te heet, waardoor ze flinke brandwonden oploopt. Kort daarna sterft ze in het ziekenhuis. Emma en Jon beloven elkaar de bestuurder van het tehuis een lesje te geven.

Omdat John is afgehaakt, maakt Emma het karwei alleen af. Als Pieter in de alleenstaande woning zijn schuld heeft erkend, neemt ze hem mee in de auto. Ze bindt hem vast in de rolstoel en kiepert hem in de vijver van het verpleeghuis. Alleen een oude vrouw op de derde verdieping ziet het 's nachts gebeuren, maar haar zal niemand geloven. Het water sluit zich boven Pieter Elting.
Personages

Pieter
Pieter vindt zich maatschappelijk geslaagd. Jammer genoeg gescheiden van zijn vrouw na een in zijn ogen onbenullig overspelgeval. Hij kan dan ook geen motief bedenken voor zijn ontvoering. Hij heeft niemand iets misdaan. Gaandeweg tijdens zijn vernederende verblijf in een verder lege kamer trekt hij de parallel met de behandelingen in een verzorgtehuis waarvan hij als bestuurder werkzaam is. Hij is medeverantwoordelijk aan het systeem. Dat krijgt hij helder onder ogen als hij het logboek van Emma leest. Hij bekent schuldig te zijn, maar zoek toch ook nog excuses. Dat wordt hem fataal.

John
John is door zijn zus overgehaald Pieter Elting te straffen door hem duidelijk te maken hoe de behandelingen in een verpleegtehuis zijn. Als hij het na een paar dagen genoeg vindt (hij staat er dus niet erg achter) neemt Emma het heft in handen. John verdwijnt van het toneel. Hij blijkt alles toch beter te kunnen accepteren dan zijn zus. Dat komt waarschijnlijk omdat hij een eigen baan en leven heeft, terwijl Emma in het huis van haar moeder na het eindexamen met de verzorging bezig is geweest. John relativeert beter.

Emma
Emma zit vol wraakgevoelens die haar leven na de dood van haar moeder beheersen. Ze is na haar eindexamen gymnasium niet gaan studeren, heeft zich opgeofferd haar moeder te verzorgen en voelt het als een verraad dat haar moeder naar een tehuis moet. Ze ergert zich aan de behandeling door het personeel, noteert alles in een logboek en ligt overhoop met een verpleegkundige. Later is die ook betrokken bij een te hete douche waarna de moeder van Emma (heel jong nog, 55) overlijdt. Ze zit vol haatgevoelens tegenover het systeem en wil wraak. Die voert ze uiteindelijk uit. Uit alles blijkt dat ze fanatieker jaagt op Elting dan haar broer John. De excuses van Pieter komen te laat: Ze heeft al in haar hoofd zitten dat hij gestraft moet worden.

  • "Heel even, een ondeelbaar moment, meende hij te kijken naar toneelspel. Een claus die tot doel had de volgende claus op te roepen. Hij kreeg niet de gelegenheid erover na te denken, want de vrouw boog zich over hem heen, richtte zich weer op. "Hij heeft in zijn broek gepiest!" En onmiddellijk daarna: "Schaamt u zich niet?""
  Quotes
Thematiek

Maatschappijkritiek
Het belangrijkste motief (dus thema) is de kritiek op de situatie van de zorg in Nederland. Met hulpbehoevende en dementerende mensen wordt heel slecht omgegaan. Ze hebben geen bewegingsvrijheid, krijgen slecht eten, mogen zelf niets meer beslissen en zitten vaak in een slechte accommodatie, waarbij de zorg tijd te kort komt en dus tekort schiet. Het zijn meestal niet de verpleegkundigen die het verkeerd doen, maar het systeem is verkeerd. Bestuurders komen niet op de werkvloer en denken alleen in getallen en cijfers. De moeder van Emma en John komt om na een incident onder een te hete douche en ze besluiten een van de verantwoordelijke bestuurders een weekje hetzelfde te laten ondergaan als de mensen in een verpleegtehuis. Dat wordt Pieter Elting ten slotte ook duidelijk wanneer hij het logboek van Emma over het verblijf van haar moeder in "Parkzicht" moet lezen tijdens zijn gijzeling. Voor hem is het te laat: hij wordt de vijver in gereden. Daarmee heeft het boek nog net iets van een thriller, maar in feite blijft het een aanklacht tegen ons zorgsysteem voor ouderen.

Motieven

Wraak
John en Emma willen eigenlijk wraak voor de dood van hun moeder. Die is onder een te hete douche gekomen en overlijdt later in een ziekenhuis. Ze besluiten Pieter Elting te gijzelen. John vindt het na een paar dagen genoeg, maar Emma neemt uiteindelijk de ultieme wraak. Pieter is debet aan het zorgsysteem en hij zal boeten voor de dood van haar moeder.

Moord
Uiteindelijk leidt het verhaal toch tot een moord. Emma bindt Pieter vast en rijdt hem in een rolstoel midden in de nacht in de vijver van het verzorgingstehuis van haar moeder. Het is ook een ideale moord, want behalve een dementerende vrouw die niemand zal geloven, ziet niemand wat er gebeurd is.

Liefdesrelatie: problemen/echtscheiding
Pieter is gescheiden van zijn vrouw Monica.

Dood
De dood speelt een rolletje in deze thriller. De moeder van Emma is gestorven na de slechte behandeling in het verzorgingstehuis. Pieter Elting sterft doordat Emma hem in het water van de vijver duwt.

Overspel
De belangrijkste reden voor de scheiding is het overspel dat Pieter heeft gepleegd met een snollige vrouw die erop op uit was om seks met hem te hebben. Hij tilde er zelf niet zo snel aan , maar zijn vrouw Monica nam het hoog op en wilde scheiden.

Dementie en geheugenverlies
De moeder van John en Emma lijdt aan geheugenverlies. Dat is zo ernstig dat Emma en John haar niet meer thuis kunnen verzorgen. Ze wordt daarom opgenomen in Parkzicht, maar dat lukt niet goed. Een paar weken later wordt ze opgenomen in de gesloten afdeling en ook daar gaat het fout.

Schaamte
Schaamte is een belangrijk motief. De mensen in een verzorgingstehuis krijgen te maken met dat gevoel. ze worden vaak op een onterende manier behandeld. krijgen een luier om en ze krijgen oop gezette tijden slecht eten. Dat gevoel proberen de ontvoerders over te brengen op Pieter Elting, de medeverantwoordelijk is voor het systeem. Hij ervaart in zijn periode van gijzeling hoe schaamteloos je wordt behandeld: op vaste tijden eten, geen bewegingsvrijheid, onder een hete douche gezet worden, in je broek pissen en poepen, een luier om krijgen.

Gijzeling
Emma en John obntvoeren Pieter Elting en gijzelen hem een week in een lege kamer in een boerderij op het platteland. Hij heeft in het begin helemaal niet door waarom hij gegijzeld wordt en denkt dat het om een losgeld gaat. Later als hij het logboek van Emma heeft moeten lezen, begrijpt hij het wel.

Motto 
Er is geen motto en gene opdracht.
Trivia 
  • Lieneke Dijkzeul schrijft het boek als psychologische thriller, maar een thriller kun je het boek eigenlijk niet noemen. Het is eigenlijk een psychologische roman (nog liever: een maatschappelijke aanklacht tegen ons zorgsysteem). Het heeft ook niet de kenmerken van een thriller. Dat wil echter niet zeggen dat het geen goed boek is.
Titelverklaring 

Op de allerlaatste pagina wordt de titel letterlijk aangehaald door een oude, dementerende vrouw die vanuit haar woning ziet wat er met Pieter Elting gebeurt. Ze ziet dat hij in een rolstoel het water wordt ingereden, maar het is nacht. Ze weet dat niemand haar zal geloven. Je hebt van die slechte dagen ertussen zitten, waarop niemand gelooft wat je zegt en mensen je de eenzaamheid van het leven doen voelen.

Maar de dagen van schaamte gelden ook voor de moeder van de twee ontvoerders John en Emma. Ze zien dat hu moeder in een verpleeghuis na een herseninfarct slecht wordt behandeld vanwege het gebrek aan tijd. Daardoor eet ze nauwelijks, krijgt een luier om en wordt onder een te hete douche gezet, wat uiteindelijk leidt tot de dood.  Het zijn dagen waarvoor de dochter van de vrouw zich schaamt.

John en Emma besluiten een bestuurder van het tehuis, Pieter Elting, hetzelfde te laten meemaken als hun moeder. Ontvoerd worden, in een lege kamer gezet worden, slecht eten op tijd krijgen voorgeschoteld, een luier om krijgen en uiteindelijk onder een te hete douche worden gezet. Het zijn dagen dat de bestuurder wanneer hij het logboek van Emma noodgedwongen heeft moeten lezen met schaamte zal hebben gedacht aan de manier waarop Nederland anno 20NU met gehandicapten, eenzame bejaarden en dementerenden omgaat. Het is een week vol met dagen van schaamte ook voor hem. 

Structuur & perspectief 

Het boek heeft 32 hoofdstukken zonder titel.
Het eerste en het laatste hoofdstuk(32) worden gezien vanuit het perspectief van een oude vrouw in een verzorgingstehuis die vertelt wat er met Pieter Elting gebeurt.
Vanaf hoofdstuk 2 tot en met hoofdstuk 26 wordt beschreven hoe Pieter Elting ontvoerd wordt en in een lege kamer door twee ontvoerders wordt behandeld als ware hij opgesloten in een verzorgingstehuis. 

In hoofdstuk 27 en 28 is er een wisseling in het perspectief en zien we het verhaal vanuit Emma, een van de twee ontvoerders. Ze heeft een logboek geschreven over de ontwikkelingen met haar moeder.
Dat logboek- eigenlijk een dagboek- geeft ze in hoofdstuk 29 aan Pieter Elting en dwingt hem dat te lezen. Het is een ik-verhaal over de moeder van Emma die in een verzorgingstehuis wordt opgenomen  als jong dementerende vrouw. Ze overlijdt als gevolg van de behandeling onder een te hete kraan.
Dit logboek wordt integraal opgenomen en beslaat blz. 188 tot en met 242.
In hoofdstuk 30 komt het perspectief terug bij Pieter Elting. Hoofdstuk 31 heeft een alwetende verteller die van buitenaf beschrijft. Het laatste hoofdstuk zien we door de ogen van de  oude vrouw op de derde verdieping van hoofdstuk 1.

De structuur lijkt ingewikkelder dan hierboven beschreven. In feite is het een verhaalheden waarin als belangrijke onderbreking het logboek van Emma is opgenomen. Dat verklaart waarom Elting is ontvoerd.

Er zijn dus diverse vertellers:
- de belangrijkste is de personale verteller Pieter Elting die beschrijft wat hem tijdens de ontvoering overkomt
- dan is er een belangrijke ik-vertelster in het logboek dat wordt gepresenteerd, de jonge Emma
- zij neemt ook twee hoofdstukken personaal voor haar rekening
- er is een oude vrouw die het eerste en laatste hoofdstuk personaal beschrijft
- er is een kort hoofdstukje met een alleswetende verteller

 

 

Decor 

Enerzijds is er het decor van het verzorgingstehuis Parkzicht dat een belangrijke rol speelt in het logboek/dagboek van Anna. De andere ruimte is de lege kamer in een boerderij(?) waarin Pieter Elting door de ontvoerders is opgesloten. Hij moet meemaken wat er met de moeder van Emma en John is gebeurd. Dat het decor in Nederland speelt, is duidelijk, maar in welke provincie of stad is uiteraard van minder belang. De schrijfster zal een beeld willen creëren van de toestand zoals die in verzorgingstehuizen momenteel in Nederland is.

Wat de tijd bestraft kun je zeggen dat het verhaalheden een kleine week in juni van van een actueel jaar beschrijft. De verteller heeft het over vrijdag 12 juni . In 2015 viel 12 juni op een vrijdag. Dat is dus heel goed mogelijk.
Het logboek roept een vrijwel direct daaraan voorafgaand verleden van de moeder van de ontvoerders op. 
Kortom, het is een actueel boek over een behoorlijk groot maatschappelijk probleem: de zorg voor onze ouderen.

Stijl 

De stijl van Dijkzeul is helder, zoals ook in haar thrillers met inspecteur Paul Vegter. De zinnen zijn niet al te lang en een enkele keer gebruikt ze een minder gangbaar woord. Maar in het algemeen is het taalgebruik uitstekend te volgen voor middelbare scholieren. Ze gebruikt verder vrij veel metaforen, maar ook die zijn niet lastig te volgen. Niet altijd zijn ze heel origineel, maak vaak werkt het opgeroepen beeld wel heel goed.
Een paar voorbeelden:
- (blz. 119)  "De reiger was opgestegen, traag als een Boeing, al kon hij het vanuit stilstand.
- (blz. 123) het schudden hield niet op, werd alleen maar erger. Hij was een stuk speelgoed, aangedreven door een batterij- hij was een ding, zielloos dansend in zijn stoel. een plastic Kerstman in een arrenslee bij de ingang van het tuincentrum. Ho-ho-ho!
- (blz.125)  "De zon verwarmde hem niet, droogde ook niet zijn kleren. Als een galeislaaf hing hij naar voren, hoofd op de borst."
- (blz. 181) "Want god, ze kon nergens naar toe met haar haat die al het andere verdrong. Haat was een omnivoor, hij vrat warmte, vriendschap, empathie, liefde. Alleen het geweten kotste hij uit, omdat dat onverteerbaar is.
- (blz. 190) "Natuurlijk huilde ik niet alleen daarom; het was vooral omdat we haar hebben verraden, achtergelaten als een hond in het bos, vastgebonden aan een boom. En wij voor de rest van ons leven op vakantie."
- (blz. 222) Rechterarm- en been werken nauwelijks, haar spraak is onverstaanbaar. Het is net als zoals destijds na het eerste infarct, maar erger. Ze lag in bed als een gewond vogeltje in een schoenendoos."

Slotzin 
Dit alles moest ze zich hebben verbeeld, en zelfs als dat niet zo was: men zou geen enkele waarde hechten aan haar woorden. Het resultaat zou zijn dat de vierde verdieping nog dichterbij kwam dan hij al was. De hel waarover niemand sprak. Daar waar onzegbare dingen gebeurden, achter gesloten deuren. ze kroop in bed en trok de deken op tot haar kin. Warmte troostte altijd.
Beoordeling 

Het eerste wat je kunt zeggen van Dagen van Schaamte is dat het eigenlijk geen echte thriller is. Kenmerkend element van een thriller is natuurlijk de spanningsopbouw bij een misdaad en dat is in dit boek niet het geval. Natuurlijk kampt de lezer net als de hoofdpersoon met de vraag waarom de man gevangen genomen is en vernederingen moet ondergaan. (een whydunit) Maar er blijkt ook duidelijk dat er geen sprake is van gewetenloze misdadigers.
Bij mij zelf sloeg de motor aan op blz. 128 ( "U verzorgen natuurlijk, daar zijn we hier toch voor.") toen ik ineens het beeld kreeg van mijn dementerende buurvrouw voor wie ik mantelzorger ben. Inderdaad, zo gaat het er vaak aan toe in een verzorgingstehuis. Op dat moment ben ik het verhaal anders gaan lezen, niet meer in de verwachting een thriller te zullen meemaken, maar als geïnteresseerde lezer van een maatschappelijk probleem.
In die zin kan het boek toch wel wat betekenen als nummer op de literatuurlijst voor havo en vwo. Dan is het eigenlijk gewoon een spannende roman. Daar is helemaal niets mis mee. Dan kan een docent het eigenlijk gewoon aanraden als een type boek dat een overgang vormt tussen een literaire thriller (een vaak misbruikt etiket) een een literaire roman. 

Recensies
"De soms wat langdradige gedachten van Elting en het feit dat Lieneke Dijkzeul af en toe woorden en zinnen gebruikt die niet een het dagelijkse taalgebruik voorkomen, kunnen wat storend zijn. Toch heeft Dagen van schaamte over het algemeen een vlotte schrijfstijl en is daardoor goed leesbaar. De auteur maakt in het verhaal ook nog een heel duidelijk statement: dat er in de gezondheidszorg niet moet worden bezuinigd. Omdat dat zo goed als altijd ten koste van de patiŽnten zal gaan. Dus behalve psychologisch, is het boek ook maatschappijkritisch."
Bron: www.hebban.nl
"Dit boek laat misschien wel zien wat ons later te verwachten staat. Oud worden en dan de verschrikkelijkste vernederingen moeten ondergaan omdat de mensen geen tijd meer hebben. Pieter krijgt een voorbeeld voorgeschoteld. De wanhoop, onmacht en eenzaamheid is tastbaar en geeft een ongemakkelijk gevoel. Sommigen zeggen dat dit boek geen thriller is, maar door alles dat hier verteld wordt goed door te laten dringen, wordt er een uitermate beangstigend effect gecreŽerd. Dagen van schaamte is geen thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten vanwege gruwelijke moorden of iets dergelijks. Maar de auteur weet wel een soort van geladenheid te verwezenlijken en een akelig beeld te scheppen van misstanden die vaker orde aan de dag zijn dan dat we ons kunnen voorstellen. In mijn ogen is Dagen van schaamte zeker een thriller en ik hoop dat wat hier beschreven wordt mij bespaard gaat blijven"
Bron: www.vrouwenthrillers.nl
"Er zit een kop en staart aan het verhaal. Het boek begint en eindigt met een vertelling door een persoon, anders dan Pieter en zijn ontvoerders. Wie deze persoon is, wordt alleen niet duidelijk. Het verhaal komt niet helemaal geloofwaardig over. Vooral hetgeen Pieter overkomt en de reden daarvan is niet iets wat je in het dagelijks leven zou kunnen meemaken. Het maatschappelijk probleem wat de auteur heeft willen aankaarten met dit boek is helaas wel reŽel en zet je aan tot denken."
Bron: samenlezenisleuker.wordpress.com

voeg reactie toe

Sneller en makkelijker reageren?
Login of maak een profiel aan

3110

reacties

Deze wereld is een wrede plek voor de echte. Ik heb last van Huwelijk problemen gedurende 9 maanden nu niet wetende dat mijn beste vriend is de belangrijkste oorzaak van mijn probleem geweest. Mijn verhaal kan nuttig zijn voor u, neem uw tijd en lees.      Ik ben mevrouw Felicia, ik ben getrouwd met mijn man voor 8 jaar en we hebben een zoon van 4 jaar oud. Mijn huwelijk was erg mooi met mijn man omdat we zo verliefd op elkaar, waar tot mijn man automatisch gewijzigd naar mij en mijn zoon. Hij begon het houden van late nachten en stopte de zorg voor mij en onze zoon Meerdere malen ik vroeg hem wat er aan de hand was, maar hij nooit enige reden voor zijn verkeerde gedrag naar mij en onze zoon had. Hij houdt me te vertellen dat zijn hoofd is zwaar en hij zijn moe van ons huwelijk. Hij zei dat hij wil scheiden. Ik smeekte meerdere malen en herinnerde hem aan onze mooie verleden leven, maar hij heeft nooit naar me geluisterd, noch de kreet van onze zoon. Op een dag een vriend van mij kwamen naar de stad toen vertelde ik hem over mijn situatie. Hij verbond me met een grote sterke man genaamd Dr Okosu. Hij vertelde me dat deze man heeft hem geholpen zijn ex terug te krijgen en een goede baan ook. Hij adviseerde me om hem een ​​proef te geven. Ik nam contact op deze man via zijn e-mail: drokosu01@gmail.com Hij vertelde me dat mijn beste vriend was de oorzaak van mijn probleem. Dat mijn beste vriend is met behulp van een liefde charme op mijn man om mijn huwelijk te vernietigen. Ohh Dit heeft me echt deverstated maar God dat dr Okosu was in staat om de charme te breken en binnen 2 dagen mijn man kwam terug naar huis en weer zichzelf hij toonde me hoeveel hij van me hield net zoals hij gebruiken om te bedanken. Alles werkte perfect en we zijn allemaal nu leven als een gelukkig gezin. Een paar dagen later mijn vriend kwam ook naar me om haar slechte daden CONFEX en smeekte om mijn vergiffenis. Dr Okosu vroeg me om haar te vergeven en zo ik deed. Ik zal blijven om te spreken van uw goede werken groot man Dr Okosu. En moge de Almachtige God u blijven gebruiken om andere mensen te helpen in deze wereld. Alsjeblieft mijn volk niet lijden in stilte, ook u kunt ook proberen deze man ik denk dat het voor u zou werken net zoals het werkte voor mij. Dit is zijn e-mail: drokosu01@gmail.com Dr Okosu is ook goed voor oplossingen op veel andere problemen (1) Heeft dat uw ex terug. (2) Wilt u om rijk te worden (3) U wilt ware liefde te vinden (4) Wil je een kind. (5) U wilt geluk in alles wat je doet (6) Wilt u om uw verloren geld terug te krijgen of om uw verschuldigde bedrag. (7) financiële hulp nodig hebben. (8) Wil je de controle over je huwelijk (9) genezing van een ziekte.      Neem contact op met DR Okosu vandaag en ik weet zeker dat u zult er geen spijt. E-mail: drokosu01@gmail.com
door Felicia (reageren) op 25 januari 2017 om 16:52
Ik geloof nooit op liefde spells totdat ik een vriend van mij ontmoette die me alles vertelde over DR.otutu die haar ex-vriendje terug bracht, zelfs toen ze me vertelde dat ik haar niet geloofde omdat ik dacht dat ze ook dezelfde nep wilde Speltoetsen om mijn geld weg te nemen. Hoewel ik haar de kans gaf om alles uit te leggen wat ze me over DR.otutu moet vertellen, zei ik tegen haar dat er veel scammers zijn die ons geld willen nemen en ik zal nooit slachtoffer zijn op hen, alhoewel mijn verloofde die me zou trouwen Ik over enkele maanden van mij verliet me, ik zal geduldig wachten op een andere man, hoewel ik hem zo lief heb gehad. Ze vertelde me dat deze DR niet nep is dat hij echt is en dat hij veel mensen heeft geholpen om hun geliefden terug te krijgen, dan vraag ik haar hoe dit spel werkt en wat zijn de eisen die ik moet doen voordat hij kan Gooi de liefde spells op mij? Ze vertelde me dat ik hem op drotutuhealinghome@hotmail.com zou moeten mailen en ik zou hem moeten vertellen wat ik wil. Ik heb hem echt gestuurd en hem verteld dat ik mijn ex man nodig heb, ik vertelde hem dat het mijn vriend was die mij naar hem stelde, waarom ik zijn werk twijfelde? Hij zei dat zijn werk 100% zeker is en garandeert dat niemand ooit in zijn tempel is gekomen en ook hetzelfde blijft. Ik werd op zijn woorden geworden, hij zegt tegen mij en een gedachte kwam in mijn gedachten dat hoe weet ik alles wat we eerder besproken hebben. Hij zei voordat hij op mijn situatie kan beginnen, dat ik vertrouwen moet hebben op hem en op hem vertrouwen en andere spellaster verlaten en geduldig geduld wachten, dat als ik dit alles kan zeggen, zal ik mijn vriend in 72 uur terug krijgen. Ik zei ok, ik geloof en beloofde alleen met je te werken, toen gaf hij me een formulier om te vullen welke ik deed en met hem te sturen met mijn foto's en ook de foto's van mijn ex-lover. Hij antwoordde me in 30 minuten later en vertelde me dat zijn goden sommige dingen nodig hebben om de spelling op mij te werpen en mijn probleem is heel makkelijk als ik deze artikelen kan leveren. Dan, wanneer ik hem vraagt, hoe kan ik deze artikelen krijgen en hoe kan ik hem naar het casting van de liefdesspeling sturen, hij vertelde me dat ik er geen zorgen over moet maken dat er hier een artikelenverkoper is in zijn eigen land Dat kan de artikelen voor mij krijgen. Dan vraag ik hem hoeveel zal het me kosten om al deze items te kopen? Hij vertelde me wat ik met vol vertrouwen naar hem stond. Na een uur later belde hij mij en vertelde me dat mijn probleem is opgelost dat ik 72 uur wacht dat mijn liefde naar mij zal vragen wat ik volgens zijn woorden gedaan heb, wanneer Het was ongeveer 18 uur de volgende drie dagen, mijn ex belde me als ik thuis ben dat hij me dringend wil zien. Ik zei tegen hem, hoopte dat alles goed is, hij zei ja, toen vertelde ik hem dat hij kan komen, mijn ex man kwam terug naar mij en hij vroeg om vergeving dat hij wist wat er over hem kwam. Nu ben ik zo blij omdat ik mijn geliefde terug heb en we plannen voor onze bruiloft die binnenkort opkomt, ik belde de dr en bedank hem heel erg en vraag hem wat ik hem zal doen als waardering, hij vertelde me Ik zou mijn geld moeten vergeten en houden dat hij niet na geld is, maar om mensen te helpen die hulp daar ook nodig hebben, alles wat hij nodig heeft om me te doen is om meer getuigenissen over hem te geven zodat mensen die daar hulp nodig hebben, hem ook moeten mailen Waarom ben ik vandaag om mijn getuigenis te geven? Mag uw goede heer hem blijven zegenen en hem langere levens voorspoed en wijsheid geven. DIT IS DE DR EMAIL ADRES (drotutuhealinghome@hotmail.com). U kunt hem ook contacteren via zijn whatsapp nummer (+2349051417394)
door jenifer (reageren) op 6 juni 2017 om 20:03
Hallo, ik ben hier om dit goede nieuws te verspreiden over de hele wereld over hoe ik mijn ex-liefhebber terug heb gekregen. Ik werd gek als mijn liefde vorige maand me voor een andere vrouw heeft verlaten, maar als ik een vriend ontmoet die mij voorstelt Ik spreek de grote boodschapper naar het orakel dat hij bedient, ik vertelde mijn probleem aan dr otutu over hoe mijn ex-man mij verliet en ook hoe ik een baan nodig had in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen mij dat ik op de juiste plaats ben geweest, want ik zal mijn hart verlangen zonder enige bijwerking. Hij vertelde me wat ik moest doen. Nadat het gedaan was, In de komende 48 uur, belde mijn man Ik was op de telefoon en zei sorry dat ik voor nu woonde en ook in de volgende week na mijn man thuis was, ik was gevraagd om een ​​interview in mijn gewenste bedrijf, waar ik als manager moest werken. Ik ben zo blij En overweldigd dat ik dit aan de hele wereld moet vertellen om dr otutu op het volgende e-mailadres te contacteren en al je problemen op te lossen. Geen probleem is te groot om hem op te lossen. Contact hem nu via zijn email drotutuhealinghome @ hotmail. Com.or voeg hem toe op zijn whatsapp +2349051417394 ik beloof je al je problemen zullen opgelost worden
door emillia (reageren) op 17 juni 2017 om 19:05
Mijn naam is Elizabeth James en ben uit Amerika, ik heb in het verleden relatiestrijd gehad die tot de echtscheiding leidde met mijn eerste en echt geliefde echtgenoot. Nadat ik en mijn ex-man gescheiden waren, kreeg ik de kans om opnieuw te trouwen en slechts 2 jaar van mijn tweede huwelijk was er nog een breuk die me emotioneel bijna vermoordde. Ik bleef nog een jaar ongetrouwd en een alleenstaande moeder. Eerlijk gezegd was ik niet altijd gelukkig, er was een tijd dat ik mijn eerste echtgenootfoto zag en realiseerde me hoeveel ik van hem hield en hem gemist hebben. Ik probeerde hem te krijgen, maar ik werd verteld dat hij naar Spanje verhuisde en ik zal hem nooit meer zien. Ik heb die avond bitter geween omdat ik de enige man die ik zo veel liefde had, verloren heeft. Ik vroeg een paar vrienden om advies te geven over wat te doen en een vriend van mij gaf me profeet odiba van Permanent Spell Casts, ik raadde hem en naar zijn beste met zijn krachtige voodoos hielpde hij me met een liefdesspelling en keerde mijn ex man terug naar mij terug Over 3 dagen. Ik woon nu gelukkig met mijn eerste man en we zijn weer getrouwd. Jij bent een man van je woord profeet odiba, bedankt en ik waardeer al de hulp die je me hebt gegeven. Neem ook contact op met deze krachtige spellingscaster via email prophetodiba@hotmail.com
door elizabeth james (reageren) op 23 augustus 2017 om 23:14
Wauw ben zo opgewonden, mijn vriend en ik zijn in kleine dingen terechtgekomen argumenten die later zijn geëscaleerd. Veel van die dingen zijn mijn schuld, maar ik nooit gedacht dat ik hem zou verliezen omdat we verliefd zijn. Hij vertelde me gisteren dat hij van me houdt maar klaar is. Dat de gevechten hem nog te veel pijn doen. ik Ik kan niet geloven dat ik hem zo pijn heb gedaan en ik zou niets liever willen dan een ander kans om hem en mezelf te bewijzen dat ik mijn onzekerheden weg zal snijden Ik heb deze relatie ingebracht. Ik heb er alles aan gedaan om deze strijd te beëindigen tussen ons, werkte niet, dus ik moest de hulp inroepen van een spreukgieter wie ik was online ontmoet en beloofd om me te helpen hem terug te brengen naar mijn leven in 2 dagen tijd. ik was hier niet echt zeker van, maar ik was echt wanhopig dat ik moest alles doen wat de betoverancier mij vroeg. het was op de tweede dag om 17.00 uur op vrijdag, ik klopte op de deur en tot mijn grote verrassing, het was mijn vriendje, het eerste dat hij zei, was dat hij me vergeven en hij zal me nooit meer verlaten, ik ben zo blij met wat deze spreukgieter is en naar deze productpagina en grafische liefdeswaan omdat het echt helpt en werkt voor mij wil ik ook dat de wereld hiervan profiteert. als je zijn hulp nodig hebt je kunt hem bereiken voor alles over een relatieprobleem, om je ex te krijgen terug sparen en bescherm je huwelijksleven met je soulmate contact met hem op nu want hij is zo krachtig en echt. Stuur hem nu een e-mail naar drogogodspellcaster@gmail.com
door sophie (reageren) op 15 december 2017 om 16:46
Heb je gehoord van het wonderbaarlijke werk van Heer Kakabu ??? Deze man is vol wonderen en wonderen, zijn wonder is wat mijn leven en dat van mijn vrouw voor beter heeft gemaakt. Ik nam contact met hem op voor hulp om me te helpen een loterij te winnen en ook om mijn vrouw te helpen die al 3 jaar last heeft van een nierprobleem. Heer Kakabu antwoordde en zei me dat hij me zou helpen de loterij te winnen en dat mijn vrouw binnen 12 tot 16 uur genezen zou worden, ik deed alles wat hij me vertelde en tot mijn grote verrassing gebeurde alles zoals hij zei. Mijn vrouw werd genezen en ik won de loterij, ik kocht een huis en ik leef nu gelukkig met mijn vrouw en dochter. Ik ben opgewonden en zal blijven getuigen totdat Christus komt, er is geen wonder dat Heer Kakabu niet kan doen. Ben je ziek? Wil je een loterij winnen? Heb je een kind nodig of heb je je ex terug? ... en dan haast je en neem contact op met Lord Kakabu via e-mail: lordkakabumiraclework@hotmail.com
door Jones Williams (reageren) op 19 december 2017 om 8:49
I feel so joyful today because of the help Doctor Zakuza has rendered to me for getting my Husband back. I've been married for 6 years and it has been so terrible because my husband was cheating on me and was seeking for a divorce. But when i came across Doctor Zakuza E-mail address on the internet posted by a lady, i decided to get in touch with him and i explained my situation to him and then seek his help but to my greatest surprise he told me that he will help me with my case for there is no problem without a solution. Here i am celebrating because my Husband is back home and am really enjoying my marriage and what a great celebration. I will keep on testifying on the internet because Doctor Zakuza is truly a helper who God has sent to help us all. Why not contact Doctor Zakuza now if you are facing any challenges in your relationship life. E-mail: Doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com or call me for more info +1 (516) 277-6702 with kind regards, Nora from USA.
door Nora Vargas (reageren) op 27 december 2017 om 9:16
Ik heb nog nooit een wonderbaarlijke daad gezien in mijn leven, tot ik Lord Doctor Zakuza online ontmoette die me hielp mijn vrouw terug te krijgen van haar ex-geliefde. Als je hulp nodig hebt om je Ex-minnaar, vrouw, man of je terug te krijgen, wil je hulp om genezen te worden van ziektes als Hepetitis, Herpes-virus E.t.c. Neem dan nu contact op met Lord Doctor Zakuza via e-mail: Doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com
door Kane (reageren) op 27 december 2017 om 21:54
my husband of 9 years left me just because i could not give him A child, i did all i could to make sure i give him a child, i even went to an extent of forcing him to have sex with me every night but could not work. not until one evening when i was browsing through the internet, i saw a comment on how a woman in same problem like mine was made home by A man called lord amadi . i read about him and decided to contact him for help, i did as he ask me to do but i was still wondering how can someone just bring back my love he don't even know but i keep doing as he ask me to do. i was very surprise one morning my husband came and started begging me to come back to his life. at first i pretend to be angry then i accepted him back. lord amadi also cast a spell for me to make me have children and as i speak right now i am a mother with 3kids. if there is any one out there who needs his help you can contact him through his personal EMAIL: lordamadi@outlook.com. phone: +2349066148726. i wish you good luck
door lola (reageren) op 29 december 2017 om 21:31
Hoe wil ik Heer Bubuza bedanken voor zijn hulp? Heer Bubuza is een God op aarde in menselijke vorm. Mijn vriend liet me achter een ander meisje en had hij wegging ben ik hart gebroken en leefde een pijnlijk en bedroefd leven, ik deed alles wat ik kon om hem terug te krijgen, maar hij weigerde en vertelde me om verder te gaan omdat hij onze relatie moe was en also hij heeft iemand anders gevonden, ik ga er niet verder mee gaan maar heeft de liefde die ik voor hem heb, kon ik het niet. Dus op een dag uitgemaakt mijn vriend naar mijn huis en vertelde me hoe Heer Bubuza haar hielp haar verloofde terug te krijgen, dus neem onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via e-mail en hij vertelde mij dat hij me zal helpen en dat mijn vriend me binnen 12 tot 16 uur zal smeken. Ik deed alles wat hij me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam een ​​paar uur later mijn vriend naar me toe, viel op zijn knieën huilend en smeekte me om mijn vergiffenis, wat ik deed. Heb je problemen met je geliefde van heb je hulp nodig ??? haast u nu en neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com
door Marian Vages (reageren) op 13 januari 2018 om 23:53
Ik ben hier om getuigenis af te leggen van hoe ik mijn vriendje terug heb gekregen, samen voor meer dan 4 jaar en alles ging goed met ons en we zijn altijd blij. tot op een dag mijn vriend zich begon te gedragen op een manier die ik niet kon begrijpen, ik was erg in de war door de manier waarop hij met me omgaat en later die maand belde hij me niet meer en belde zijn zus en vertelde haar dat hij het met mij gedaan had, ik vroeg hem wat ik verkeerd heb gedaan om dit van hem te verdienen, alles wat hij zei dat hij me uit zijn leven wilde en niet meer terug wilde zien in zijn leven, ik was boos en ook gefrustreerd weet niet wat ik moet doen, Ik was meer dan 2 weken ziek vanwege de manier waarop hij me behandelde. ik hou zoveel van hem dat hij alles voor mij was, zonder hem is mijn leven onvolledig. op een dag besloot ik om online te gaan om te zoeken naar hulp. Daar kwam ik de testiomny tegen van een vrouw die getuigde hoe dr. JOJO haar echtgenoot binnen 72 uur terugbracht, ik geloof nooit in al die betovering van iets. maar ik besloot om te proberen of er iets goeds uit zal komen vanwege het feit dat ik hem niet wil verliezen. Ik nam contact op met Dr.JOJO met het e-mailadres dat de vrouw had gegeven (drjojohealingcenter@gmail.com). Hij vertelde me dat mijn vriend is meegenomen door een andere vrouw en dat ze hem betoverd heeft, daarom haat hij me plotseling. toen vertelde hij me dat hij de spreuk van hem moest uitschrijven waardoor hij in de komende 72 uur bij mij terugkwam, hij eiste dat sommige dingen de betovering zouden uitspreken na 3 dagen dat mijn vriend me belde en hij vertelde me dat ik zou moeten vergeef hem, hij begon zijn verontschuldigingen aan te bieden en zei dat hij nog steeds van me houdt dat hij niet wist wat er met hem gebeurde dat hij me verliet. het was de betovering die de Dr.JOJO, die op hem werd uitgezonden en die hem terug liet komen, vandaag en ik op het punt staan ​​om onze bruiloft te doen. Dank aan Dr.JOJO voor wat hij voor mij deed, ik zou vandaag niets zijn geweest, anders dan om je grote hulp. ik wil jou mijn vrienden die dit soort liefdesproblemen doormaken om hun man, vrouw of ex vriend en vriendin terug te halen (drjojohealingcenter@gmail.com) en je zult zien dat je probleem zal worden opgelost.
door monica (reageren) op 14 januari 2018 om 8:41
dit is een must LEES als je de liefde van je partner terug wilt hebben. ten eerste, dankzij iedereen die opmerkingen heeft gemaakt en ook aan de organisatoren van deze site omdat dit mijn huwelijk heeft geholpen, ik kan niet geloven dat mijn man is veranderd zoals hij had beloofd, dus ik moet ook getuigen. Ik had mijn problemen in mijn huwelijk en ik gaf het bijna op omdat mijn partner het al had opgegeven en het leek alsof het niet de bedoeling was omdat hij me nauwelijks aanraakt of zelfs tegen me praat. vorige week zag ik een bericht over hoe een vrouw haar huwelijk redde door de hulp van deze geweldige man uit Afrika en ik besloot hem te proberen omdat het niets zou kosten, omdat ik al het ergste onder ogen zag. tot mijn grote verbazing zei de man dat hij zou gaan helpen en ik dacht dat het misschien lang zou duren, maar binnen 48 uur nadat hij klaar was met zijn werk, kwam mijn man thuis, verontschuldigend voor de manier waarop hij me pijn deed, iets wat hij normaal nooit zou doen, zelfs als het was duidelijk dat hij ongelijk had. serieus niets meer te zeggen hebben anders dan dank je geweldige man. als je huwelijk faalt of een puinhoop is en je wilt het opslaan, geef dan niet op. Dit is echt de moeite waard hier is de e-mail die ik gebruikte om contact met hem op te nemen uzorspelltemple@gmail.com, hij heeft ook een website als je wilt bezoek hem daar 'hij zal elke e-mail zo snel mogelijk beantwoorden. Hoop dat hij jou ook heeft geholpen..goed geluk.
door jossy (reageren) op 16 januari 2018 om 13:18
Dag iedereen. Ik ben Susan Marthins, ik wil alleen maar zeggen grote dank aan Dr. Akpan die zijn magische krachten gebruikte om mijn man terug te halen uit de hand van een andere dame. Na vijf jaar huwelijk met mijn man, Mr. Marthins, hij maakt om mij en mijn kinderen te verlaten Een andere vrouw. Toen ik op internet aan het surfen was Vrijdagavond zag ik een bericht met betrekking tot Dr. Akpan, ik is contact met hem op te nemen, ik was zo blij dat hij antwoordde ik oud en loste mijn probleem op. Ik wil zeggen een grote dank aan Dr. Akpan. Ik zeg dat God je zegene en je familie .... this words shall not enough are for mij om te doen zeg bedankt. Dr. Akpan hielp me ontmoette weinig geld. Mijn vriend, als je mijn artikel leest en hebt Neem contact op met Dr. Akpan voor hulp ..... Als jij wilt dat oplossing in het volgende probleem ook binnenkomt contact met hem. 1) Als u wilt dat uw vrouw kinderen baart zonder CS 2) Als u bij u thuis een goede baan van promotie hoeft hebt van werk 3) Als je je ex terug wilt? 4) Als je nachtmerries hebt? 5) Als je je wilt. Ontdekken naar vrouwen van mannen. 6) Als u uw scheiding wilt stoppen. 7) Als u wilt dat uw bedrijf genadig groeit. 8) Heb je problemen met onvruchtbaarheid en wil zwanger worden? 9) Wilt u dat uw geliefde van verliefdheid van u is? voor altijd? 10) Als u gonorroe en andere infecties heeft. 11) Heeft u hiv en aids? Neem dan contact op met Dr. Akpan voor hulp. Dr. AKPAN CONTACTGEGEVENS Telefoon: +2347019473841 Whatsapp: +2348183640232 E-mail: Drakpantemple@outlook.com
door Marthins Susan (reageren) op 23 januari 2018 om 2:39
Dag iedereen. Ik ben Susan Marthins, ik wil alleen maar zeggen grote dank aan Dr. Akpan die zijn magische krachten gebruikte om mijn man terug te halen uit de hand van een andere dame. Na vijf jaar huwelijk met mijn man, Mr. Marthins, hij maakt om mij en mijn kinderen te verlaten Een andere vrouw. Toen ik op internet aan het surfen was Vrijdagavond zag ik een bericht met betrekking tot Dr. Akpan, ik is contact met hem op te nemen, ik was zo blij dat hij antwoordde ik oud en loste mijn probleem op. Ik wil zeggen een grote dank aan Dr. Akpan. Ik zeg dat God je zegene en je familie .... this words shall not enough are for mij om te doen zeg bedankt. Dr. Akpan hielp me ontmoette weinig geld. Mijn vriend, als je mijn artikel leest en hebt Neem contact op met Dr. Akpan voor hulp ..... Als jij wilt dat oplossing in het volgende probleem ook binnenkomt contact met hem. 1) Als u wilt dat uw vrouw kinderen baart zonder CS 2) Als u bij u thuis een goede baan van promotie hoeft hebt van werk 3) Als je je ex terug wilt? 4) Als je nachtmerries hebt? 5) Als je je wilt. Ontdekken naar vrouwen van mannen. 6) Als u uw scheiding wilt stoppen. 7) Als u wilt dat uw bedrijf genadig groeit. 8) Heb je problemen met onvruchtbaarheid en wil zwanger worden? 9) Wilt u dat uw geliefde van verliefdheid van u is? voor altijd? 10) Als u gonorroe en andere infecties heeft. 11) Heeft u hiv en aids? Neem dan contact op met Dr. Akpan voor hulp. Dr. AKPAN CONTACTGEGEVENS Telefoon: +2347019473841 Whatsapp: +2348183640232 E-mail: Drakpantemple@outlook.com
door Marthins Susan (reageren) op 23 januari 2018 om 2:40
Mijn naam is Patricia Lionel en ik wil getuigen van het goede werk dat een trouwe man, Dr. Isikolo, in mijn leven heeft gedaan, ooit deed. Ik had nooit gedacht dat er zoiets als spirituele voorbede zou zijn. mijn probleem begon sinds een jaar geleden, toen de vader van mijn twee kinderen vreemd gedrag begon te vertonen, ik wist nooit dat hij buiten ons echtelijk huis een affaire had. het begint me te dagen op die trouwe dag op 7 juni vorig jaar om ongeveer 16:23 uur toen hij naar het huis kwam om zijn spullen te plukken, dat was toen ik wist dat die situatie uit de hand was gelopen en hij zei toen dat hij ermee wilde stoppen het huwelijk dat ik heb gebouwd voor meer dan 5 jaar, ik was in de war en verbluft riep ik op familie en vrienden maar het mocht niet baten. zes maanden nadat ik problemen kreeg met de welvaart van mijn kinderen, de huurleeftijd en alles, ging ik echt door de hel. tot een dag dat ik op internet aan het surfen was en toevallig Dr. Isikolo van isikolosolutionhome@gmail.com ontmoette, ik heb er nooit in geloofd maar ik had mijn man terug nodig, daarom gaf ik de betovering mijn probleem eerst heb ik hem nooit vertrouwd dus ik was het gewoon aan het doen, maar je weet dat een gedeeld probleem de helft is opgelost na 3 dagen belde mijn man me en vertelde me dat hij naar huis zou komen en dat was alles. nu leven wij gelukkig als man en vrouw, ik kan nog steeds geloven dat het gewoon te echt is om echt te zijn, zeer ongelooflijk op deze grote vreugde voor degenen onder u die door hart brak of elk soort probleem dat ik u deze grote man moet vertellen heeft de macht om elk probleem op te lossen hoor is de e-mail van de grote man: isikolosolutionhome@gmail.com of WhatsApp-nummer +2348133261196.
door Patricia (reageren) op 20 februari 2018 om 11:56
Waoh eindelijk had ik mac terug in mijn leven nadat ik door zoveel spellers bedrogen was, maar Dr. Oboh legde een glimlach op mijn gezicht en toonde me de doorgaande krachten van de betovering, meneer, je bent een groot man, bedankt en eer voor jou Dr. Oboh, mijn vrienden daar, ik wil dat je me helpt DrOboh te bedanken voor de hulp die hij mij verleent door mac terug te brengen in mijn leven. je kunt Dr Oboh bereiken via zijn e-mail: obohtempleofanswer@gmail.com Naam: Zoe. land: Germany
door Zoe (reageren) op 10 maart 2018 om 12:03
HOE WORDT UW GESCHIEDENIS EX HUSBAND & VROUW TERUG KOMEN ... Ik wil dit medium echt gebruiken om Dr. Ojie te bedanken voor de wonderen die mij hebben geholpen mijn gebroken huis terug te krijgen nadat mijn man van 18 jaar mij verliet voor een andere dame. Twee maanden geleden vroeg mijn man een echtscheiding aan via zijn advocaat toen we helemaal geen problemen hadden. ik was verrast omdat ons gezin heel gelukkig was met drie prachtige kinderen die zelfs buren jaloers op ons waren. Ik heb nooit geweten dat een meisje dat hij in het winkelcentrum heeft ontmoet hem betovert, zodat hij alleen van haar zal houden en zijn familie zal vergeten. ik probeerde alle manieren om hem te bereiken en vrede te maken, maar dat kon ik niet, omdat de potentie van de betovering zo hoog op hem was dat hij zichzelf niet eens kon krijgen. een vriend van mij die medelijden met me had, stelde me voor aan Dr.Ojie via zijn e-mail (ojieherbalcuretempleofsolution@gmail.com) dus nam ik contact op met Dr.Ojie en vertelde hem alles over mijn huwelijksprobleem. Hij verzekerde me dat hij me zou helpen en dat mijn man binnen 24 uur bij me terug zou zijn, ik vertrouwde hem omdat hij voor mijn vriend had gewerkt die niet meer van hem zal getuigen. Tot mijn grote verbazing, na 24 uur contact met Dr.Ojie, belde mijn man me om te smeken en kwam onmiddellijk terug bij ons en nu zijn we weer een gelukkig gezin. ik kan niet stoppen met het bedanken van Dr.Ojie en ik raad iedereen die daar is met een relatie- of huwelijksprobleem aan om onmiddellijk contact met hem op te nemen voor hulp via zijn e-mail (ojieherbalcuretempleofsolution@gmail.com) call Of whatsapp zijn mobiel + 2348165097113
door Angelo (reageren) op 27 maart 2018 om 7:22
Mijn naam is Oscar ben van Belguim, Alle dank gaat uit naar Dr Isikolo voor het redden van mijn huwelijk van toning apart.ik voel me zo dankbaar en heb alleen goede woorden over een krachtige spreukgieter genaamd Dr. Isikolowho heeft me geholpen mijn vrouw terug te brengen. We waren al 4 maanden apart, ik dacht eerst of ik het juiste deed door contact op te nemen met een spreukgieter, maar ik hou zo veel van mijn vrouw en zal haar niet opgeven voor iets in deze wereld. Ik besloot contact op te nemen met isikolosolutionhome@gmail.com via zijn e-mailadres dat ik online op verschillende testerspecificaties vond, en ik vertelde hem over mijn situatie, hij lachte en vertelde me dat mijn vrouw de volgende 48 uur bij mij terug zal zijn. Ik voelde dat dit in het begin niet zou gebeuren totdat mijn vrouw me belde en zo graag wilde dat ik meer terug zou zijn dan wat dan ook op aarde. Nu zijn we samen en kan ze het niet zonder mij doen, en we zijn allebei gelukkig. Ik voel me zo gelukkig deze getuigenis te delen omdat er geen negatieve handeling aan zijn werk was verbonden. Zijn werk was soepel en snel. Dank aan Dr. Isikolofor om geluk terug te brengen in mijn leven. Ik zweer met mijn leven dat dr. Isikolo een man is om op te vertrouwen en je problemen naar toe te brengen. U kunt contact met hem opnemen op zijn e-mail als u echt echt uw liefde terug wilt: isikolosolutionhome@gmail.com of whatsapp hem nu +2348133261196.
door oscar (reageren) op 2 april 2018 om 12:44
DR DOMINION, Hier is mijn getuigenis van een Heart Warming schuldenplichtige klant (Ana Tenase uit Roemenië Ik zal proberen dit zo kort mogelijk te maken. In juli kwam ik erachter dat mijn man van bijna 17 jaar een affaire had en hij bracht deze vrouw echt bij mij thuis. Ik was op zijn zachtst gezegd verwoest. Ik ontmoette mijn man 18 jaar geleden en hij veegde me overeind en we trouwden 11 maanden nadat we elkaar ontmoetten. We hadden een geweldig huwelijk (ik dacht) we hebben twee prachtige jongens. In 2015 verhuisden we 800 mijl naar een heel klein stadje vanwege zijn werk. Ik stopte met mijn goedbetaalde baan bij een bedrijf waar ik 14 jr. Aan had gewerkt om weg te gaan van mijn familie en baan / carrière om thuis moeder te blijven. Dan zijn we hier 2 en 1/2 jaar later door een echtscheiding en geen baan. Ik voelde me schizofreen door al deze emoties gaan van acceptatie, tot ontkenning, hoe kan dit zijn en weer terug. Ik heb mijn best gedaan om hem terug te krijgen van deze vrouw met wie hij een affaire had en hem te laten zien hoe graag ik bij hem ben. maar hij stond erop dat hij nooit meer bij me wilde zijn. Het was bijna 4 maanden geleden dat hij bij deze andere vrouw ging wonen, en toen besloot ik Dr. DOMINION-spreuken voor hulp te gebruiken omdat ik geen andere keus had en ik voelde dat alles voor mij verloren was. Ik had het mooiste en meest gelukkige huwelijk nadat ik zijn betovering in slechts 48 uur had gebruikt, en zo was mijn huwelijksleven weer op het goede spoor gezet. Als jij een van de mensen bent in een liefdeloos en ongelukkig huwelijk dat niet gered kan worden (en dat kun je alleen maar vaststellen door heel eerlijk tegen jezelf te zijn), geloof me ... er is licht aan het einde van deze tunnel. Hier is zijn e-mail: dominionsolutionhome@gmail.com of zijn WhatsApp-contactpersoon: +2349077406090
door Sophie (reageren) op 9 april 2018 om 15:57
Ik wil de wereld laten weten over DR DOMINION the Great spell caster dat mijn man terugbracht naar mij toen ik dacht dat alle hoop verloren was. DR DOMINION gebruikte zijn krachtige spreuk om een ​​glimlach op mijn gezicht te toveren door mijn man terug te brengen met zijn betovering, in eerste instantie dacht ik dat ik droomde toen mijn man op mijn knieën terugkwam en me smeekte om hem te vergeven en hem terug te accepteren en zelfs sindsdien houdt hij meer van mij dan ik ooit verwacht had, dus heb ik mezelf een gelofte gedaan dat ik de wereld zal laten weten over DR DOMINION, omdat hij een God op aarde is. Heb je problemen in je relatie? heeft je partner het uitgemaakt en ben je nog steeds dol op hem en wil je hem terug? Heeft u problemen met uw financiën? of heb je hulp nodig van welke aard dan neem dan vandaag contact op met DR DOMINION, want ik geef je 100% garantie dat hij je zal helpen, net zoals hij me heeft geholpen. DR DOMINION e-mail is: dominionsolutionhome@gmail.com of zijn WhatsApp-contactpersoon: +2349077406090
door Anna (reageren) op 9 april 2018 om 16:00
Ik heb nooit GELOOFD DAT IK DIT GELUKKIG EN OVERWELK MET VREUGDE ZOU ZIJN. EEN SPECIALE WAARDERING VOOR ISIKOLO VOOR ZIJN HULP AAN MIJ. MIJN naam is Ana Jukic, ik ben heel blij om mijn geweldige en prachtige getuigenis met iedereen op deze site te delen ..: ik was 4 jaar getrouwd met mijn man en plotseling kwam er een andere vrouw in beeld die hij begon te haten en hij was beledigend. maar ik hield nog steeds van hem met heel mijn hart en wilde hem ten koste van alles ... Hij vroeg om echtscheiding en mijn hele leven draaide zich uit en ik wist niet wat te doen, hij verhuisde het huis en liet me achter en de kinderen ... mijn zeer goede vriend vertelde me over het proberen van spirituele middelen om mijn man terug te krijgen en stelde me voor aan een spreukgieter dus ik besloot het te proberen. hoewel ik niet in al die dingen geloofde, toen hij de speciale gebeden en betovering deed, kwam mijn man na 2 dagen terug en smeekte hij dat hij zijn fouten had begrepen. Ik kon het gewoon niet geloven, hoe dan ook, we zijn weer samen nu en we zijn blij voor het geval dat iemand hier hulp nodig heeft, is zijn e-mailadres; isikolosolutionhome@gmail.com of whatsapp hem nu +2348133261196.
door Ana Jukic (reageren) op 20 april 2018 om 20:05
Hallo mijn naam is Vania Aaron uit Wisconsin in de Verenigde Staten. Ik ben een van die mensen die geloven dat de enige beste techniek om vrolijkheid en vreugde in je relatie tot stand te brengen, is door spreuken uit te spreken. Of het nu krachtige Afrikaanse liefdespreuken of Voodoo-spreuken zijn, maar de realiteit is dat, zolang je de authentieke spreukgieter hebt, de dingen dienovereenkomstig moeten gaan. Ik bewees dat de tijd dat mijn geliefde op en neer was geen aandacht schonk aan onze relatie en ik zag dat mijn relatie in een slechte ruimte is. Toen vertelde mijn vriend me dat de enige manier om geluk in je relatie te bereiken, is door liefdesbetoveringen. Ik ontmoette Dr. Isikolo en hij wierp me zijn bindende liefdesbetovering toe, de dingen gingen zoals verwacht zoals het me drie dagen duurde om de resultaten te zien. Ik beveel ten volle aan dat er liefdespreuken door Dr. Isikolo zijn voor iedereen die met een vergelijkbaar relatieprobleem te maken heeft. Neem contact op met zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of zijn Whatsapp: +2348133261196
door Vania Aaron (reageren) op 14 mei 2018 om 12:26
Ik wil gewoon een snel advies geven aan iemand die moeite heeft in zijn of haar relatie om contact op te nemen met Dr.Agbazara, omdat hij de enige is die in staat is om gebroken relaties of gebroken huwelijken binnen een tijdslimiet van 48 uur terug te brengen. met zijn spirituele krachten. U kunt contact opnemen met Dr.Agbazara door hem via zijn e-mail te schrijven op ( agbazara@gmail. com ) OF te bellen / WhatsApp hem op +234 8104 10 2662, in elke situatie van het leven waarin u uzelf vindt.
door ANITA (reageren) op 18 mei 2018 om 14:39
Hoe ik mijn ex-echtgenoot heb terug ........... Ik ben Shannon bij naam. Groeten aan iedereen die deze getuigenis leest. Ik ben na drie (3) jaar huwelijk door mijn man afgewezen alleen maar omdat een andere vrouw hem betoverde en hij liet mij en het kind achter om te lijden. Op een dag toen ik aan het lezen was via het web, zag ik een bericht over hoe dit spreukgieter Dr Isikoloon dit adres isikolosolutionhome@gmail.com, die een vrouw hebben geholpen om haar man terug te krijgen en ik gaf hem een antwoord op zijn adres en hij vertelde me dat een vrouw een betovering had voor mijn man en hij vertelde me dat hij me zou helpen en na 2 dagen dat ik mijn man terug zou hebben. ik geloofde hem en vandaag ben ik blij om jullie allemaal te laten weten dat deze spreukgieter de kracht heeft om geliefden terug te brengen. omdat ik nu blij ben met mijn man. Dank aan u, Dr Isikolo. Zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of zijn WhatsApp-nummer: +2348133261196
door shannon majas (reageren) op 19 mei 2018 om 12:05
MOET LEZEN: Mijn naam is Leticia ben van Letlands, ik ben hier om te getuigen van het geweldige werk van een grote spreukgieter die me heeft geholpen met al mijn problemen vandaag ben gelukkig vanwege hem, het begon allemaal 2002 ik was getrouwd met een man genaamd Ernest rapolas van het Litouws , Hij wordt moe van me na 15 jaar huwelijk en er is geen kind en dingen waren moeilijk voor ons, financieel waren we niet oké, en mijn man zoekt echtscheiding om alleen met mij te leven en het leven te aanschouwen, ik bad tot God heb hem terug, tot 2016, toen ik een vriend ontmoette die me naar Dr Odia stuurde, een spell caster die haar hielp met haar eigen problemen, ik moedigde mezelf aan en nam contact met hem op, het eerste wat hij zei was dat mijn problemen voorbij zijn sinds ik nam contact met hem op voor hulp. Ik geloof hem en vraag hem wat ik daarna zal doen als hij me vertelt wat ik moet doen en hij zei daarna dat mijn man binnen 24 uur op zijn knieën terugkomt, dit was na 10 jaar scheiden, verrassend na zijn werk, mijn man kwam bedelen op zijn knieën, ik accepteerde hem dringend en vertelde Dr Odia erover, hij zei dat hij ook een geld-spreuk voor mij ging uitbrengen, omdat mijn familie financieel begunstigd zou worden, en ik werkte met hem na 48 uur overal waar ik gaan mensen voor mij en mijn bedrijf is vooruit gegaan voor het beste, nu ben ik blij en blij om de wereld te vertellen dat dit de meest krachtige man is die ik overal ter wereld heb ontmoet, hij heeft de oplossing voor elk probleem dat je hebt, hij is niet geldbewust. Hij helpt en wacht tot je goed bent, voordat je zijn waardering verwacht, dus mijn broeders en zussen, als je in een bepaalde situatie bent en hulp nodig hebt, raad ik je aan om vandaag contact op te nemen met Dr. Odia en je problemen opgelost te krijgen. Hier is zijn e-mail: odiasolutioncenter@gmail.com en zijn Whatsapp-nummer: +2349065101630 en Viber-nummer: +27638836445. in het belang van u mensen die hulp nodig hebben en voor degenen die hem willen bedanken voor het goede werk.
door Leticia (reageren) op 24 mei 2018 om 22:48
Love betover dat werkt erg snel: kijk op de Dr Isikolo-website nu: www.drisikolosolutionhome.webnode.com Mijn man brak 5 maanden geleden met mij uit en dwong me de echtscheidingspapieren te ondertekenen en ik was volledig verdrietig. En ik kon emotioneel geen enkele vorm terugkrijgen. Ik dank God voor deze verbazingwekkende en briljante spreukgieter die mij te hulp schoot. Wauw! Deze spreukgieter heeft me enorm geholpen. Dr. Isikolo garandeerde me een dringende 24 uur spell casting, waarvan ik het accepteerde. Schokkend! deze maand op 4 december 2017 belde mijn man me terug met veel excuses na 48 uur, wat hij mij verzekerde, en hij deed al het mogelijke om de echtscheidingspapieren terug te trekken die eerder aan de gang waren met de kracht van deze wonderdoenende spell caster. Mijn ex-man kwam bij mij terug en hij had spijt van het hele lot dat hij heeft gedaan. En nu is mijn leven in balans en ben ik weer gelukkig. Dank je wel, zoveel Heer voor je krachtige spreuken. uitdrukkingen zijn niet voldoende om dank u te zeggen. Email Dr Isikolo nu voor Dringende liefdesbetovering. isikolosolutionhome@gmail.com WhatsApp of bel hem +2348133261196
door Katrina Mendez (reageren) op 28 mei 2018 om 14:11
Ich glaube nie an Liebeszauber, bis ich einen Freund von mir traf, der mir alles über DR.otutu erzählte, der ihren Ex-Freund zurück brachte, selbst als sie mir sagte, dass ich sie glaubte, weil ich dachte, dass sie auch den gleichen falschen Zauberspruch wollte Caster, um mein Geld wegzunehmen. Obwohl ich ihr die Gelegenheit gab, alles zu erklären, was sie mir über DR.otutu zu sagen hat, sagte ich ihr, dass es viele Betrüger gibt, die unser Geld nehmen wollen und ich werde ihnen niemals zum Opfer fallen, auch wenn meine Verlobte heiraten möchte zu mir in ein paar monaten von jetzt links ich werde geduldig auf einen anderen kerl warten, obwohl ich ihn so sehr liebte. Sie sagte mir, dass diese DR keine Fälschung ist, dass er echt ist und er vielen Menschen geholfen hat, ihre Lieben zurück zu bekommen, dann frage ich sie, wie funktioniert dieser Zauber und welche Anforderungen muss ich vor ihm erfüllen? Kannst du die Liebeszauber auf mich wirken? Sie sagte mir, dass ich ihm eine E-Mail schreiben sollte, dr.otutuhealinghome@hotmail.com, und ich sollte ihm sagen, was ich will. Ich habe ihm wirklich eine E-Mail geschickt und ihm gesagt, dass ich meinen Ex-Typen zurück brauche und er sagte mir, dass mein Freund sie zu mir richtig geleitet hat, und auch warum zweifle ich an seiner Arbeit? Er sagte, dass seine Arbeit zu 100% sicher sei und garantiere, dass niemand jemals in seinen Tempel gekommen sei und auch gleich geblieben sei. Ich wurde verblüfft über seine Worte, die er zu mir sagte und ein Gedanke kam mir in den Sinn, wie dieser Dr. alles weiß, was wir vorher besprochen haben. Er sagte, bevor er mit meiner Situation beginnen kann, dass ich Vertrauen und Vertrauen in ihn haben muss und andere Zauberwirker verlassen muss und geduldig auf sein eigenes warten muss, wenn ich all das sagen kann, werde ich meinen Geliebten in einer Stunde zurückbekommen. Ich sagte, okay, ich glaube und versprich, mit dir allein zu arbeiten, dann gab er mir ein Formular, um das, was ich tat, zu füllen und es ihm auch mit meinen Bildern und auch den Bildern meines Ex-Liebhabers zu schicken. Er antwortete mir in 30 Minuten später und sagte mir, dass seine Götter einige Gegenstände brauchen, um mich zu verzaubern und mein Problem ist sehr einfach, wenn ich diese Gegenstände zur Verfügung stellen kann. dann, wenn ich ihn frage, wie kann ich diese einzelteile bekommen und wie kann ich es ihm für das gießen des liebezaubers schicken, sagte er mir, dass ich mir darüber keine sorgen machen sollte, dass es einen einzelteilverkäufer hier in seinem eigenen land gibt das kann die Gegenstände für mich bekommen. dann frage ich ihn, wie viel kostet es mich, all diese einzelteile zu kaufen? Er erzählte mir, was ich ihm mit vollem Vertrauen schickte, nach einer Stunde rief er mich an und sagte mir, dass mein Problem gelöst sei, dass ich eine Stunde warten sollte, dass meine Liebe nach mir fragen wird, was ich nach seinen Worten getan habe Als es gegen 18 Uhr war, rief mich mein Ex an, wenn ich zu Hause bin, will er mich dringend sehen. Ich sagte zu ihm hoffte, alles sei gut, er sagte ja, dann sagte ich ihm, dass er kommen kann, mein Ex-Typ kam zurück zu mir und er bat um Vergebung, dass er wusste, was über ihn kam. Gerade jetzt bin ich so glücklich, weil ich meinen Geliebten zurückgewinnen kann und wir planen für unsere Hochzeit, die bald kommt, ich rief den Dr. und danke ihm sehr und frage ihn, was ich für ihn als Anerkennung tun werde, sagte er mir Ich sollte mein Geld vergessen und behalten, dass er nicht nach Menschengeld ist, sondern um Menschen zu helfen, die auch Hilfe brauchen. Alles was er braucht, ist mehr Zeugnisse über ihn zu geben, damit Leute da draußen, die Hilfe brauchen, ihm auch das mailen sollten Warum bin ich heute hier, um Zeugnis zu geben? Möge dein guter Herr ihn weiterhin segnen und ihm mehr langes Leben, Wohlstand und Weisheit geben. Dies ist die dr E-Mail-Adresse drotutuhealinghome@hotmail.com Sie können auch whatsapp ihn über seine Telefonnummer +2349051417394
door jeni (reageren) op 9 juni 2018 om 23:20
Dank aan Dr. Isikolo voor de liefdesbetovering die mijn man thuis heeft gebracht Am Angelica Ivica .... Ben erg blij vandaag, niet vanwege iets anders dan alleen maar vanwege wat deze geweldige man, Dr. Isikolo genaamd, voor mij heeft gedaan. Ik was zo down toen mijn ex-man me verliet. Ik kan het gewoon niet geloven nu mijn man nu terug naar me is op zijn knieën met een robijnrode roos die me smeekt om hem terug te nemen en hij voelde zich spijtig en spijtig dat hij me achterliet en me pijn veroorzaakte na de scheiding. En dit hele wonder gebeurde nadat ik een dringende 48 uur van Dr Isikolo had besteld. Heer, ik ben de meest aantrekkelijke vrouw van vandaag in deze hele wijde wereld. Dr. Isikolo, je hebt het echt gedaan..Ja .. Het is een wonder en eeuwig plezier en opgewektheid voor mij en mijn familie vandaag ... Dank u mijnheer voor uw waardevolle hulp. Je bent een echte spreukgieter en je zal nooit vergeten worden dat je me opnieuw een vervulde vrouw maakt. Je bent mijn held. De kinderen zijn dolgelukkig dat hun vader voor altijd thuiskomt. neem contact met hem op als je dringende hulp nodig hebt in je relatie. E-mail (isikolosolutionhome@gmail.com) of WhatsApp hem +2348133261196
door Angelica Ivica (reageren) op 11 juni 2018 om 11:00
HOE IK MIJN EX VRIEND KRIJG TERUG DOOR DR ISIKOLO CONTACT web / website: drisikolosolutionhome.webnode.com. ik was zo getraumatiseerd en bleef helemaal alleen, zonder lichaam om bij me te blijven en bij me te zijn, maar ik had op een bepaalde dag zoveel geluk deze dronken bevelvoerder Dr. Isikolo te ontmoeten nadat hij hem had verteld over mijn situatie deed hij alles wat menselijk mogelijk was om te zien dat mijn geliefde bij mij terugkomt, inderdaad na het uitspreken van de betovering kwam mijn ex-vriendje terug naar mij minder dan 24 uur kwam mijn ex-vriend terug smekend dat hij me nooit meer zou verlaten, 3 maanden later werden we verloofd en getrouwd, als je hebben dezelfde situatie, neem dan gewoon contact op met Dr. Isikolo via zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com WhatsApp +2348133261196
door Lamija Feriz (reageren) op 25 juni 2018 om 12:07
BESTE TOP GEHEIME MANIER OM LOTERIJ TE WINNEN MET EEN MAGISCH WINNEND NUMMER VAN ISIKOLO Ik heb altijd al de mogelijkheid willen hebben om geen loonstrook te hebben voor een cheque of een schuld te hebben. Ik werkte ongeveer 20 jaar in de boekhouding en kon nauwelijks rondkomen. Het leek erop dat ik elke keer dat ik in het bedrijf opgroeide en een salarisverhoging ontving, mijn kosten voor levensonderhoud aanzienlijk zouden stijgen en ik nooit vooruit kon komen. Ik kwam veel getuigenissen tegen op net getuigschrift van Dr. Isikolo, een spellender voor voodoo-loterijen die je zal helpen een loterij-spell uit te brengen en je de rechtmatige nummers geeft om de loterij te winnen, ik geloofde het eerst niet, maar toen het leven slechter werd. besloot om het eens te proberen, nu heeft mijn poging me een miljonair gemaakt, Zie ik heb gewonnen (EEN MILJOEN EURO) nu ben ik een levend getuige van de goede werken van Dr. Isikolo Een begaafd man met grote krachten, het is mijn geheim maar ik besloten om de wereld bekend te maken, want het kan een hulp zijn voor iedereen die een loterij speelt. Ik heb 1.000.000,00 euro gewonnen !! Ik kon het niet geloven! Het was niet genoeg geld om meteen met pensioen te gaan, maar ik heb het goed geïnvesteerd en het heeft me toegestaan ​​om naar parttime werk te gaan en ik zal veel eerder met pensioen gaan. Ik ben eeuwig dankbaar aan Dr. Isikolo Email hem nu: isikolosolutionhome@gmail.com whatsapp of Viber +2348133261196.
door Cornel Horatiu (reageren) op 7 juli 2018 om 18:09
PRACHTIGE: Hallo allemaal, ik ben Godelieve, ik wil mijn levensverhaal delen met de wereld over hoe ik mijn man kreeg, vooral ik kreeg mijn geluk terug, ik bedoelde een advertentie van een Dr. Odia op het internet over hoe hij een dame helpt haar vriendje terugkrijgen, dus ik moet contact met hem opnemen om me te helpen mijn huwelijk te herstellen, mijn man heeft me 5 jaar getrouwd gelaten met een andere dame te trouwen, maar toen ik contact opnam met Dr Odia om hulp, zei hij dat ik moest ontspannen dat hij zou helpen ik, Dr. Odia bracht mijn man terug die me 5 jaar verliet in slechts 24 uur, dit is een krachtige spreuk die ik nog nooit zo heb gezien in mijn leven, hij bracht mijn man terug naar mij in slechts 24 uur en vertelde me dat ik zal mijn eigen kind hebben, vandaag heb ik een 1 jaar oude baby, deze man is geweldig, in het geval van iemand die hulp nodig heeft en contact met hem wil opnemen, kun je hem bereiken via: Email: odiasolutioncenter@gmail.com, Viber Number : +27638836445. Whats-app-nummer: +2349065101630.
door Godelieve (reageren) op 11 juli 2018 om 0:47
Am Miley Mason komt uit Nederland om dit geweldige nieuws aan iedereen te vertellen, maar ik heb besloten geen getuigenis te geven, maar ik moet het gewoon doen zodat mensen voorzichtig kunnen zijn met het soort spreukengieter waarmee ze in contact komen, zodat ze niet in de handen van oplichterij zoals wat er met me gebeurde was opgelicht door 2 spell caster in Zuid-Afrika en de andere Keniaan, beiden bleven ze tegen me liegen tot God bracht deze geweldige man genaamd Dr Sacre die ik heb leren kennen over Dr Sacre door middel van een vriendin in de VS die mij hier in Nederland kwam opzoeken, vertelde me hoe ze haar geliefde en het wonder erachter terug kreeg toen ze me prachtige dingen vertelde over deze geweldige man genaamd Dr. SAcre ik was zo blij dat ik eindelijk vond iemand om mijn probleem op te lossen, dus riep ze dr. Sacre en sprak met dr. Sacre, die toen ook met hem sprak en hem alles uitlegde dat hij me net had verteld zich geen zorgen te maken dat hij me verzekert dat alles goed zou komen ik geloofde in hem dat dingen zullen zeker trainen goed hij verzekert me dat mijn geliefde binnen 24 uur terug in mijn armen zou komen geloof me het was als een droom ik was zo blij toen ik werd gebeld door mijn geliefde die me smeekte en hij kwam langs en gaf al zijn eigendommen aan mij en maakte me de begunstigde voor iedereen is van waarde ben ik zo blij dit moest goed gaan dankzij de hulp van Dr Sacre, je kan contact met hem opnemen voor hulp neem dan alsjeblieft geen contact op met andere nep spell caster Dr. Sacre is de man die je vertrouwt en vertrouwt op jou kan contact met hem opnemen via sacretempleofpower@gmail.com of bel / WhatsApp-nummer: +2348159768201
door Miley Mason (reageren) op 14 juli 2018 om 16:32
Dit is mijn getuigenis over het goede werk van Dr. Isikolo die mij helpt ... Ik ben Barbara Ogar. Het spijt me dat ik dit op het net heb gezet, maar ik zal door deze wereld top spell caster moeten zijn die mijn man terugbracht die mij verliet voor de afgelopen 2 jaar. Uiteindelijk ontmoette ik deze man op een blogsite door een van zijn klanten voor hulp , ik legde alles aan hem uit en hij vertelde me over een spell caster waarover hij had gehoord en hij gaf me een e-mailadres om de betoverancier te schrijven om hem mijn problemen te vertellen. In slechts 2 dagen was mijn man terug bij mij. Ik wil alleen maar bedanken voor deze waarheidsgetrouwe en oprechte spreukgieter, mijnheer, alles wat u verteld heeft, komt af en dank u meneer. Alsjeblieft wil ik iedereen vertellen die op zoek is naar een oplossing voor het probleem, ik raad je aan deze spreider te raadplegen, hij is echt, hij is krachtig en wat de spreukgieter ook vertelt, wat er zal gebeuren, omdat alles wat de spreukgieter te vertellen heeft ik kwam te geschieden. U kunt hem vriendelijk contacteren op zijn e-mailadres is isikolosolutionhome@gmail.com. bel of WhatsApp of Viber hem op +2348133261196
door Barbara Ogar (reageren) op 1 augustus 2018 om 18:13
GETUIGENIS VAN EEN GEWELDIGE SPELL CASTER Mijn naam is Anna Philip. Dit is een getuigenis van een geweldige spreukgieter 'DR IMOSE' die mij hielp bij het herstellen van mijn liefdesleven. De dag dat mijn man me verliet, leek het somber, en de atmosfeer was zwaar van onzekerheden. Alles leek bleek en daarom besloot ik om hulp te zoeken bij spell-casters die mijn ex-echtgenoot terug kunnen brengen. Zoals verwacht, ging ik op internet en zoals je ook hebt gezien in je zoektocht naar een betrouwbare spell caster, zag ik dat veel getuigenissen werden gedaan door spellers in het herstel van ex-echtgenoten en geliefden. Gedreven door het geloof in DR IMOSE nam ik contact met hem op en nadat hij hem dingen had uitgelegd, accepteerde hij de uitdagingen op het terrein. Hij deed het uitstekend. Mijn ex-echtgenoot is terug met meer zorg en genegenheid. Ik wil daarom van deze gelegenheid gebruik maken om hem te feliciteren met zijn onbaatzuchtige dienstbaarheid aan mijn situatie. Prijzenswaardig, hij toonde veel moed bij het aangaan van de ontmoedigende taak om oplossingen te vinden voor praktisch elk probleem. Neem contact op met zijn e-mail: imosesolutiontemple@gmail.com. bel of Whatsapp hem op +1-619-830-4690
door anna philip (reageren) op 12 augustus 2018 om 13:02
wat een prachtige wereld we leven, ik betwijfel nog steeds deze spreukgieter hoe hij het deed !!! ik ben Lara Jakov Ik ben zo blij om de hele wereld te laten weten hoe deze krachtige spreukgieter mijn huwelijk heeft gered. Alles liep in de put, omdat mijn man niet kan stoppen om me te bedriegen met andere vrouwen. Het went eraan om me altijd te verwarmen. Ik probeerde hem te laten stoppen, maar ik kon de situatie niet helpen, hoe meer ik probeerde, hoe moeilijker het werd. Soms zullen we een paar maanden vechten en uit elkaar gaan en zullen we terugkomen alleen vanwege onze kinderen. Op een dag vertelde een vriend me over deze spreukgieter die haar ook heeft geholpen, zijn naam is Dr. IMOSE, ze zei dat hij witte magische spreuken gebruikt om spirituele problemen op te lossen. Ik besloot om het eens te proberen, ik nam contact met hem op en hij vertelde me dat het slechts 2 tot 3 dagen zal duren en ik zal grote veranderingen in mijn man zien. Hij heeft echt een betovering uitgesproken, geloof me na 2 tot 3 dagen na de betovering, mijn man bekende verschillende namen van vrouwen met wie hij heeft geslapen. Hij smeekte om vergiffenis en nooit om het opnieuw te proberen. Vanaf die dag tot nu is mijn geest stil. Mijn man houdt niet van alle andere vrouwen op aarde behalve ik. En ben zo blij om hem alleen voor mezelf te hebben. Contact van de spell caster Email: imosesolutiontemple@gmail.com. of Whatsapp hem op +1-619)-830-4690
door Lara Jakov (reageren) op 5 september 2018 om 11:28