Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Zo vind je een geschikt zomerbaantje

Zo vind je een geschikt zomerbaantje

Het is ein-de-lijk zomervakantie. Waarschijnlijk heb je er het hele schooljaar naar uitgekeken, maar nu het zover is, heb je zeeën van tijd over. De perfecte gelegenheid om een bijbaantje te zoeken en je saldo op de bank wat verder van de 0 lijn te zien stijgen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je deze zomer zo veel mogelijk verdient én tijd overhoudt voor leuke dingen? Hier vijf tips.

Tip 1: focus je niet alleen op het uurloon

Bij twijfel tussen twee baantjes klinkt het hoogste uurloon natuurlijk automatisch het aantrekkelijkst. Je verdient dan immers meer in dezelfde tijd, toch? Niet altijd. Om optimaal uurlonen te kunnen vergelijken, kun je het beste alle details van je werkdag meenemen in je berekening. Is het bijbaantje met het lagere uurloon bijvoorbeeld maar 5 minuten fietsen, terwijl het ‘’beter betaalde’’ baantje 20 minuten fietsen is, dan ben je per werkdag tóch 30 minuten langer onderweg. Ook een baantje waarvoor je veel voorbereidingstijd kwijt bent (bijvoorbeeld: je moet er representatief uitzien en brengt veel tijd voor de spiegel door) is financieel minder aantrekkelijk dan het misschien lijkt.

Tip 2: zorg ervoor dat je met plezier naar je werk gaat

Erg cliché, maar wel waar. Een baantje kan goed verdienen, maar als het zo vreselijk saai of zwaar is dat je het niet langer dan een paar uur per dag/een paar dagen per week vol kan houden, dan is het niet effectief. Ga op zoek naar een bijbaantje waar je zo lekker bezig bent dat de tijd voorbij lijkt te vliegen. Dan kun je zonder problemen meer en/of langere werkdagen maken en is het bedrag dat aan het einde van de maand op je rekening wordt gestort toch hoger.

Tip 3: maak duidelijke afspraken over je rooster

Om me heen heb ik het veel zien gebeuren: een bijbaantje hebben en niet ingepland worden. Je week vrij moeten houden van afspraken omdat je hoopt veel te kunnen werken en vervolgens maar 1 dag ingeroosterd worden is super frustrerend. Wees daarom van begin af aan duidelijk over waar je naar op zoek bent. Hoe meer werk het bedrijf voor je heeft, hoe beter, in dit geval.

Tip 4: verdien vanuit huis

Om geld te verdienen hoef je niet altijd bij een bedrijf in dienst te gaan. De zomervakantie leent zich bijvoorbeeld ideaal voor een opruimsessie van je kledingkast of kamer. Zet alles wat weg kan op een verkoopwebsite en je vangt twee vliegen in één klap. Ook kun je je vrije tijd benutten door creatief aan de slag te gaan. Op websites zoals Etsy.nl wordt flink geld betaald voor handgemaakte producten.

We zijn met vakantie, jij waarschijnlijk ook. Check ons in het nieuwe schooljaar!

Gepubliceerd op 21 juli 2019
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.