Zo vergeet je je zomerliefde

Fashionista

Die vakantie die nooit leek te eindigen is nu toch echt voorbij. Maar jouw gedachten zitten nog steeds bij die leuke jongen of dat leuke meisje van vakantie. De tijd leek wel stil te staan. Het was jullie twee en verder niets anders. Maar toen ineens was de tijd op en moest jij terug naar huis. Zonder hem/haar. Hoe ga je die jongen of dat meisje nu uit je hoofd krijgen?

1. Accepteer dat het over is

Eerst moet je accepteren dat je zomerfling echt een tijdelijke zomerliefde was. Hoe sneller je dit accepteert, hoe beter. Lange afstandsrelaties zijn echt een grote uitdaging. Zeker aan het begin van een relatie. De vraag is of je dit moet willen.

> Lees ook: zeven dingen die je herkent als je verliefd bent

2. Realitycheck

Zijn/haar lieve lach, sexy lichaam en ogen waar je in kon verdrinken. Jullie hadden precies dezelfde humor en nooit ruzie. Hij is hét voorbeeld van jouw ideale relatie. Dan moet het wel voor eeuwig zijn toch?

Of niet. Dit kun je namelijk niet weten. In de zomer is alles anders. Je bent volledig op elkaar gefocust en er is verder geen afleiding. Zomer maakt mensen vrolijk en gelukkig, waardoor je alleen maar elkaars positieve kanten ziet. Als er meer verantwoordelijkheden zoals school, werk en vrienden bij komen kijken, kunnen jullie maar zo ineens een hele andere kant van elkaar leren kennen.

3. Zoek afleiding

Het liefst ben je steeds de foto’s van jullie samen terug aan het kijken, maar je kunt beter afleiding zoeken. Ga op pad met je vriendinnen, begin weer met sporten of zoek een bijbaantje. Het maakt niet uit wat je doet, als je gedachten maar even niet bij hem zijn.

4. Word verliefd

​De ultieme vorm van afleiding, maar misschien werkt het wel voor jou: word verliefd. Op iemand anders dan je zomerliefde natuurlijk. Wie weet zit er een leuke jongen of meisje in je klas, waar je het supergoed mee kan vinden. Voor je het weet ben je je zomerfling vergeten!

In 2016 is in samenwerking met Fashion Chick dit blog al eerder verschenen. Maar omdat we het zo nuttig vonden publiceren we het nog eens.

Gepubliceerd op 2 september 2019

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.