Jongeren met messen

Er komen veel berichten in het nieuws over jongeren die betrokken zijn bij steekincidenten. Wat merken jullie van het messenbezit onder jongeren? Vul onze (anonieme) vragenlijst in! Duurt maar 2 minuten.

Zo kun je Valentijnsdag vermijden

Door Pepijn

Elk jaar droom ik over een Valentijnsdag met een veel te knappe jongen of een bloedmooi meisje met wie ik naar een zwijmelfilm ga. Een dag waarop ik huppel van verliefdheid. Reality check: ain't gonna happen. Gelukkig ben ik niet de enige! Daarom hier wat tips over hoe je 14 februari zo liefdeloos mogelijk doorkomt.


Disclaimer: beste lezer, neem de inhoud van dit blog met een korreltje zout. Of een flinke bak Ben & Jerry's.

Valentijnsprobleem één: klefheid op school 

Op de meeste middelbare scholen laten ze Valentijnsdag (helaas) niet zomaar onopgemerkt voorbij gaan. Mijn school had een paar weken van tevoren al allemaal posters opgehangen waarbij je verzocht werd om een roos of lolly voor jouw schatje te kopen. Dit is erg pijnlijk als je al sinds dat kusje van dat meisje in groep twee single bent.

Mijn tip: ga in de pauze vooral niet in de aula zitten, want daar zitten alle meisjes gillend aan elkaar te vertellen dat ze een roos van hun crush uit de bovenbouw hebben gekregen. De toiletten zijn een beter idee: lekker rustig, tenzij je een meisje bent. Graaf dan buiten op het sportveld een gat in de grond, ga erin liggen en hoop dat je onzichtbaar bent voor jouw schoolgenoten.

Valentijnsprobleem twee: mensen die vragen naar jouw liefdesleven

Vorig jaar maakte ik de fout om in de pauze toch bij mijn vriendinnen te gaan zitten. Zij hadden allemaal een roos gehad, ik alleen een telaatbriefje. Blijkbaar zagen zij dat als teken om te gaan vragen naar mijn liefdesleven. 

Wil je zulke vragen vermijden? Ga dan eens bij een ander groepje zitten. Bijvoorbeeld de die-hard nerds, want die krijgen vaak toch geen aandacht van het andere geslacht, dus de kans is klein dat die Valentijnsdag vieren of er überhaupt aan denken. Zijn er geen nerds bij jou op school? Schuif dan gezellig aan bij de emo's of gothics: die hebben vaak al een hekel aan alles wat liefdevol is en/of een roodroze kleur heeft, dus daar ben je safe.

Valentijnsprobleem drie: OVERAL. VERLIEFDE. STELLETJES

Als ik dan uit school naar huis ging op 14 februari, werd ik met mijn neus nog even op de feiten gedrukt: de slijmerige koppeltjes zitten echt overal. In de bios, bij de McDonalds en hand in hand op straat.

Ga daarom zo snel mogelijk naar huis. Spijker alle ramen en deuren dicht, laat een luikje open voor de pizzabezorger en laat de tv vooral uit om een All You Need is Love-special en andere valentijns-tv-meuk te voorkomen. Start Netflix en ga iets kijken met lekker veel bloed, horror en dode hoofdpersonen. Bijvoorbeeld The Walking Dead. Oh, en spoel vooruit bij elke scène met ook maar iets van liefde erin.

Valentijnsprobleem vier: winkeletalages vol roze en rode liefdesrotzooi

De gemiddelde juwelier, bloemist of manager bij ICI Paris krijgt een grote glimlach op zijn gezicht van 14 februari: welkom maandopbrengst! Valentijnsdag levert nu eenmaal veel geld op, dus in de winkelstraat en online word je bedolven met de teddyberen met hartjes en andere shit. Hoe vermijd je dit?

De makkelijkste tip is natuurlijk: ga niet winkelen en blijf ver weg van websites als Bol.com en H&M.nl. Helaas zul je zien dat je zondag toevallig nét een nieuw paar sokken nodig hebt. Zorg er dan voor dat je spontaan kleurenblind wordt, want dan zie je dat rood en roze niet meer. Iets te ingewikkeld? Ga dan naar een echte mannenzaak. Valentijnsdag is namelijk niet mannelijk, stoer en heldhaftig, dus daar kun je vast ongestoord shoppen.

Valentijnsdag is niet voor iedereen de leukste dag van februari, maar stel jezelf gerust: het duurt maar een dag. Daarna ben je er vanaf en kun je weer heerlijk liefdeloos doen. Tot die tijd: succes!

Gepubliceerd op 13 februari 2016
ADVERTENTIE

Als ik moet kiezen, dan ga ik het liefst:

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

N.

N.

Geweldig! Het was grappig en behulpzaam, want bij mij op school zijn er best wat verliefde stelletjes.

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Martha

Martha

Ik heb een vriend die voor al zijn vrienden op valentijnsdag een roos koopt zodat al zijn vrienden weten dat hij van ze houd.
Dat inspireerden mijn anderen vrienden om in het winkelcentrum te staan en iedereen die voorbij kwam een roos en een compliment over hun uiterlijk te geven.
(allemaal jongens by the way)

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

Hoi

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

Hoi

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

Hoi

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

Hoi

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast