Zo ga je positief het nieuwe schooljaar in

Lisa

Na je eerste schooldag kom je vermoeid thuis, plof je op de bank en vreet je in je eentje een hele reep chocolade op. Na die ene dag, waarop je vrijwel niets hoefde te doen, ben je er al weer helemaal klaar mee. Je mentor heeft je vast herinnerd aan alle verschrikkelijke deadlines, toetsen en andere walgelijkheden die er aan gaan komen. Je rooster is nog nooit zo vol geweest en je weet het nu al: dit schooljaar wordt een ramp. Maar hé, er zijn ook zeker wat positieve dingen aan het beginnen van een nieuw schooljaar.

Onthoud: een jaartje dichter bij je toekomst
Hoewel sommigen van ons nog geen enkel idee hebben van wat ze na hun middelbare school gaan doen, kom je toch elk jaartje (hopelijk) iets dichter bij het einde van je middelbare schoolcarrière. Na de middelbare school kan je eindelijk doen wat je wil, en anders, een tussenjaar is ook niet verkeerd toch? Geen zeurende leraren meer, of vervelende ouders (die kan je in de steek laten namelijk). Na de middelbare mag je dat allemaal lekker zelf uitzoeken en bepaal je zelf wel wat je met je leven gaat doen.

Stoom je hersenen maar klaar voor nieuwe kennis
Hoe fijn is het dat jij dit jaar weer iets mag leren over wat er in de middeleeuwen is gebeurd, of hoe je moet uitrekenen wat de kans op drie rode knikkers is. Zonder school zou je al deze dingen nooit weten, en wie weet heb je het ooit wel echt eens nodig in je leven.

Denk aan alle keren dat je je in de vakantie verveelde
Na al die weken netflixen heb je weer echt iets te doen, schoolwerk. School is er op een of andere manier altijd heel goed in om het voor jou erg druk te maken. Over verveling hoef je je dus zeker geen zorgen meer te maken.

Minder zeurende ouders
Hoe vaak heeft je moeder deze vakantie wel niet gezegd dat je toch echt iets moet gaan doen met je tijd. Waarschijnlijk is ze gewoon jaloers dat jij je 'kostbare' tijd verspilt aan YouTube-video's, nutteloze sites en Netflix series, terwijl zij geen hobby heeft. Maar nu je weer bergen met huiswerk hebt kun je op zijn minst doen alsof je druk met iets bezig bent.

Niet alles hoef je zelf te maken
Alhoewel je leraar je waarschijnlijk verbiedt om op de site waar je dit artikel leest te komen, doen we het allemaal. Je hoeft toch lang niet al je boekverslagen zelf te schrijven, daar heeft helemaal niemand tijd voor. Docenten noemen dit plagiaat, wij noemen het effectief gebruiken van kennis. Inmiddels weten we allemaal hoe we iets net in onze eigen woorden moeten schrijven zodat het hartstikke geloofwaardig overkomt.

De vakantie komt terug, echt waar
Gelukkig geeft school ons meerdere keren per jaar de mogelijkheid om even niet aan school te denken: vakantie. Alhoewel de meesten van ons in de vakantie nog genoeg te doen hebben, is vakantie altijd beter dan school. Die twaalf weken vakantie per jaar hebben wij, als scholieren, hard nodig maar we zijn er natuurlijk ook heel dankbaar voor.

Uiteindelijk is het natuurlijk helemaal aan jezelf om het schooljaar leuk te maken en positief het jaar in te gaan. Maar bedenk op zijn minst dat je altijd naar scholieren.com kunt komen om je schooltijd een stuk beter en vooral een stuk makkelijker te maken.


 

 

Gepubliceerd op 5 september 2017
ADVERTENTIE
Eerste hulp bij leerachterstanden!

Het zijn gekke tijden. Loop jij, om wat voor een reden dan ook, achter met de lesstof? Met deze tips van Examenbundel gaat het jou sowieso lukken om je leerachterstand weg te werken. Het allerbelangrijkste is dat je in jezelf blijft geloven. Jij kan dit! #geenexamenstress

De tips van Examenbundel

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.