Zo begin je gemotiveerd het nieuwe schooljaar

Zo begin je gemotiveerd het nieuwe schooljaar

De zomervakantie is voorbij en het is tijd om je kaftpapier, rekenmachine en schooltas er weer bij te pakken. Hopelijk ben je goed uitgerust, want of je nou wil of niet: we moeten weer back to school.

Zit je echter nog helemaal in de vakantiemodus, dan kan het nog weleens lastig zijn om de motivatie bij elkaar te rapen. Daarom heb ik hier een paar tips voor je om gemotiveerd het nieuwe jaar in te gaan.

Creëer een schoolroutine

Naar school gaan… Hoe doe je dat ook alweer? Feestjes op doordeweekse dagen, tot één uur ‘s middags in je nest blijven liggen en extra shifts draaien op werk; die dingen zitten er helaas niet meer in. Maak een nieuwe routine voor jezelf om weer snel in het schoolritme te komen. Schrijf je routine uit of zet het in je agenda op je telefoon. Bijvoorbeeld: iedere ochtend even je rooster checken, na school een half uurtje netflixen op de bank of 's avonds je tas inpakken voor de volgende dag. Wil je meer tips over terugkomen in je schoolroutine? Bekijk dan deze blog.

Ruim je werkruimte op

Leeg je bureau en laat alleen staan wat je regelmatig gebruikt. Gooi volle schriften weg en verwijder onnodige schoolbestanden van je laptop. Een rustige omgeving zorgt ervoor dat je je beter kan focussen wanneer je huiswerk maakt of leert voor een toets. Mis je die focus, dan kan je sneller afgeleid raken waardoor je makkelijker gedemotiveerd raakt.

Shoppen maar

New year, new you. Ga shoppen voor leuke back to school-outfits. Zo kijk je misschien net wat meer uit naar de volgende schooldag, omdat je dan weer een nieuw setje kleding kan dragen. Hopelijk ben je niet té gedemotiveerd, dan wordt het een duur grapje.

Inspiratie nodig? Kijk op Pinterest, Instagram of TikTok.

@scholieren Als je niet weet wat je aan moet doen op je eerste schooldag, zijn hier wat tips voor jou!👗👞 #scholieren #backtoschool #fyp #scholierenpuntcom #eersteschooldag @booksbynoor ♬ Fresh And Infectious Pop - 2 Minute Edit - LNDNSounds@nicole_dlf Back to school outfit inspo 🍎#backtoschooloutfit #backtoschool #outfitideas #priscillapresley ♬ There She Goes - The La's

Nu je toch bezig bent, trakteer jezelf dan ook meteen op nieuwe schoolspullen: markeerstiften in je favoriete kleuren, die fancy etui of een mooi notitieboekje bijvoorbeeld. Samenvattingen, aantekeningen en huiswerk maken wordt zo een stuk leuker.

Nieuwe schoolspullen hoeven echt niet duur te zijn. Bij de Action en HEMA kom je al een heel eind. Ik raad wel aan om te investeren in dingen die je vaak gebruikt. Je doet er een stuk langer mee en vaak merk je wel het verschil in kwaliteit.

Tip: kijk voor schrijfwaren in boekhandels.

Maak het zelf leuk

Huiswerk, saaie lessen en vervelende docenten zijn nou eenmaal niet leuk. Hoewel je er ook voornamelijk komt om te leren, kan je het wel wat draagbaarder voor jezelf maken. Koop een leuke agenda waar je mooi je deadlines in kan opschrijven, kaft je boeken met vrolijk papier en zorg voor een voorraadje snacks in je kluisje. Reis met vrienden naar school, doe (kaart)spelletjes in de pauzes (dit was altijd mijn hoogtepunt van de dag) en ga een ijsje halen in een tussenuur. School is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. 

Bedenk waarom je je best moet doen

Uiteindelijk ga je echt niet voor niets naar school. Bedenk daarom voor jezelf waarom je je best moet doen: om na je examenjaar die ene studie te gaan doen of een tussenjaar te nemen bijvoorbeeld. Of om zo snel mogelijk van de middelbare school af te zijn zodat je een eigen bedrijf kan starten of je dromen kan najagen. Herinner je jezelf telkens aan deze doelen.

En weet…

De tijd vliegt. Voor je het weet, breekt de herfstvakantie alweer aan.

Gepubliceerd op 12 september 2022
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.