Zes types docenten op de eerste schooldag

Door Anouk

Docenten, het zijn net mensen. Ook zij mochten zes weken lang genieten van het feit dat ze geen rondvliegende pubers in hun klaslokalen hadden. Uiteraard zetten ze geen strandstoeltje neer in hun klaslokaal en gaan ze niet onder de tl-verlichting liggen om bij te bruinen, zij gaan er ook gewoon op uit. En hoe komen ze dan weer terug op school? Zes types:

 1. De ongemotiveerde

  Hij was nog niet klaar voor het nieuwe schooljaar, maar is eigenlijk nog nooit klaar geweest voor een werkdag. Waarom is hij ook alweer het onderwijs in gegaan? Niemand die het weet, maar hij doet graag een dutje onder zijn bureau wanneer hij de eerste film van het schooljaar aanzet. Of je oplet zal hem een worst wezen, zolang de toetsen ook dit jaar maar weer multiple-choice mogen zijn. Dat scheelt weer nakijkwerk.

 2. De joblover

  Deze docent telt al weken de nachten af en voor hem of haar kan het schooljaar niet snel genoeg beginnen. Rooster ophalen? Dat kan toch wel tijdens de vakantie! Hoe eerder we kunnen beginnen aan de les, hoe beter. Snel, de docent wil aan de slag met alle prachtige wiskundeformules die ons dit jaar weer te wachten staan. Het interesseert 'm niets hoe jij het aan de Spaanse Costa hebt gehad, maar hij of zij showt wel graag zijn nieuwe GR, mét kleurengrafiek. Leuk, sla het boek maar vast open!

 3. De bovengemiddeld coole docent

  Huh? School? Nu al? Je kwam hem/haar vorige week nog tegen op dat festival-met-hippe-naam en hij/zij is er nog steeds niet aan gewend dat we tegenwoordig nog maar zes weken zomervakantie hebben. Veel te kort als je het hem/haar vraagt. Daarom stond je docent gisteravond nog flink te feesten. Je ruikt de resten bier al als je het lokaal binnenkomt, dus die zonnebril en oneindige bak filterkoffie zijn geen overbodige luxe.

 4. De sleephut-vakantievierder

  Deze zomer is hij naar de Dordogne geweest, dat is het allermooiste gebied van Frankrijk. Oui, oui, dat wisten jullie wel toch jongens? Kijk, een mooie foto van de hele familie, oh oeps, nee die foto van bij het zwembad hoorde er eigenlijk niet tussen, maar ach. Hij wilde eigenlijk zijn caravan nog niet verlaten en moet toch echt eens met de directie gaan praten over die excursie naar Frankrijk. Tja, deze docent is misschien iets te enthousiast over zijn vakantiebestemming, maar hij heeft wel voor iedereen croissantjes meegenomen.

 5. De herboren docent

  Als je de klas binnenkomt moet je even twee keer met je ogen knipperen. Is dit echt geen andere docente dan vorig jaar? Nee hoor, ze heeft alleen zichzelf opnieuw uitgevonden. Deze zomer is ze op zo'n yoga-retreat geweest in India en heeft ze geleerd los te laten en te ontspannen. Dus beginnen we de geschiedenisles voortaan met een paar ademhalingsoefeningen om te kunnen focussen. Bijkomend voordeel is wel dat onverwachtse SO's nooit meer zullen voorkomen, dat zorgt voor veel te veel stress.

 6. De oma

  Ooooh jongens, wat heeft ze jullie gemist. Hier smak smak, kus, knuffel, wat fijn jullie allemaal weer te zien. Je oma is nog rustig vergeleken met deze docente. Ze wil al je vakantie-avonturen horen, van liften naar Polen tot je nachtelijke avonturen in Spanje. Scheikunde? Nee joh, dat komt volgende week wel. Eerst moeten er uitgebreid bijgepraat worden met thee en koekjes. Je schrift komt mooi van pas als onderzetter.

Gepubliceerd op 30 augustus 2017
ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.