Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Zes keer 'Canada be like'

Zes keer 'Canada be like'

Door Anouk

Nu ik me al weer twee maanden aan de andere kant van de oceaan bevind, zijn me toch wel wat dingetjes opgevallen aan het land van Maple Syrup en sneeuw. Want die Canadezen zijn toch best een uniek volk, zo blijkt. Daarom vandaag: 6 keer Canada be like.

Anouk (16) vertrekt voor een jaar naar Digby, een piepklein dorpje in Canada, waar ze een jaar highschool gaat volgen. In haar blogs doet ze verslag van al haar Canadese avonturen, het verlangen naar broodjes kaas en sorry zeggen bij alles wat je doet.

1. Slippers met sokken

Ja echt, de hele school loopt hier op slippers met (verschillende) sokken erin. Waar de joggingbroeken in Nederland pas rond de toetsweek uit de kast komen, draagt men hier de lelijkste exemplaren rustig naar school. Kom ik aan met m'n jurkje en gelakte nagels.

2. Alles met de auto

Oké, deze is vrij bekend als je aan Noord-Amerika denkt, maar echt alles, álles gebeurt hier met de auto. Mijn school zit letterlijk op twee minuten lopen en toch word ik meestal met de auto gebracht. En ook tijdens Halloween gaan veel mensen tijdens het trick-or-treaten van huis naar huis met de auto. Kan gewoon.

3. Zes geweren in de kledingkast

Mijn gastmoeder liet me vorige week de zes enorme geweren die in haar kledingkast staan zien, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Het is hier misschien niet zo erg als in Amerika, maar je koopt munitie gewoon bij Walmart. Het heeft ook andere gevolgen: op school mag je bijvoorbeeld geen tas mee de klas in nemen, omdat daar een pistool in zou kunnen zitten.

Alle geweren op een rijtje...

4. Kou bestaat niet

Dit Canadese stereotype is meer dan waar. Het vriest nog niet, maar de temperatuur ligt rond de 4, 5, 6 graden, en toch komen heel veel mensen nog steeds in korte broek of in een jurkje zonder panty naar school. Ik heb natuurlijk al lang een trui uit de kast getrokken. Dat wordt nog wat als het straks winter is...

5. Álles delen op Facebook

Erger jij je ook altijd zo aan je buurmeisje van 12 dat minstens vijf keer per dag iets op Facebook plaatst? Dat is dus ongeveer heel Canada. Soms als ik iets hilarisch tegen kom dan tag ik mijn vrienden, of ik lach gewoon heel hard in m'n eentje. Maar hier wordt alles gedeeld, waardoor heel je Facebook overstroomt met tien keer dezelfde Vine die niet eens leuk is, en waardoor je de verhaaltjes van je tante Annie mooi misloopt.

6. Vrijwilligerswerk

Ik ken eigenlijk amper Nederlanders die vrijwilligerswerk doen, maar in Canada doet bijna iedereen wel iets voor de 'community'. Of dat nou helpen op een basisschool of eten uitdelen bij de 'Soup Kitchen' is. Voor veel vakken op school is het ook verplicht om vrijwilligerswerk te doen, daar kunnen wij in Nederland nog iets van leren!

Ik ben benieuwd welke 'Canada be like's' ik de komende maanden nog allemaal ga verzamelen.. Ik hou jullie op de hoogte! 

Gepubliceerd op 6 november 2015
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

hier in Michigan gebruiken ze continu zeep. Na the tiolet kan ik het gebruiken. Maar ze doen het ook voor de afwas, na de afwas en zelfs in de klaslokalen hangen automaten waar je zeep uit kan halen om je handen te wassen.

6 jaar geleden

J.

J.

Volgens mij ben jij de enige gebruiker op deze doodgebleven site

6 jaar geleden

J.

J.

Hoe zit het met het zeep gebruik in Canada?

6 jaar geleden

A.

A.

Merk ik niets van! Wel is het water bij de kraan in de wc hier warm ipv zo ijskoud als in nederland. (love it)

6 jaar geleden

O.

O.

Hoe kom je op het idee van die 6 Canada be like's.
Super weer van jou meisje.

6 jaar geleden

L.

L.

superleuk artikel!!

6 jaar geleden