Zes herinneringen aan vroeger

Zes herinneringen aan vroeger

Door June

Vroeger deden we vaak dingen waarvan we ons nu afvragen waarom we dat in godsnaam deden. Óf we hebben soms juist heimwee naar die oude, zorgeloze tijden. Ik benoem zes van deze herinneringen die je doen denken aan vroeger.

1. Hyves 

Dé manier om te communiceren met je vrienden: dat was ongetwijfeld Hyves! De 'respect' van toen is inmiddels bekend als de 'like' op Facebook. Onmisbaar waren de gezellige krabbels die je naar elkaar kon sturen, inclusief de beroemde hyves-smileys (L). Jammer dat Hyves inmiddels is verworden tot een spelletjes-site, anders hadden we nu nog kunnen genieten van al die oude foto's en ontelbaar gênante krabbeltjes (of is het misschien toch maar beter dat al die beschamende herinneringen je blijven bespaart?).

2. Hitzones

Wanneer je vroeger een Hitzone had, dan had je het écht gemaakt. Je draaide alle liedjes die erop stonden dan ook helemaal grijs: in de auto onderweg naar je vakantiebestemming, op je kamer en je voelde je helemaal de shit als je je cd op school mocht opzetten. Een ding was zeker: er bestond geen leven zonder de Hitzone.

3. Hashtags Instagram

Onder letterlijk élke foto die je plaatste op Instagram, zette je tientallen hashtags als: "#dutchgirl #likeforlike #brunette #blondie #goodlife". Naast het feit dat je die hashtags onwijs cool vond staan, hoopte je er ook extra likes mee te vangen. Wanneer je uiteindelijk twintig likes had behaald was je dolgelukkig.*
*Als dit geen verleden maar heden voor je is: stop hiermee.

4. Bff-kettinkjes

Op de basisschool had je wellicht een (of meerdere) bff('s). Er was geen bff-vriendschap mogelijk zonder bff-kettinkjes. Jij en je vriend(in) hadden allebei de helft van het hartje om en mochten die nooit meer af doen, zodat jullie voor altijd beste vriendinnen zouden blijven. Wellicht heb je die 'bff' nu al jaren niet meer gezien, maar het hele idee ervan was leuk. Goed geprobeerd.

5. Waveboarden

Zonder waveboard was er geen pauze mogelijk. Het hele schoolplein stroomde vol met waveboardende kinderen, die elkaar zigzaggend voorbij zoefden. Ook was er het ripboard, wat door veel kinderen vaak gezien werd als de neppe en makkelijkere versie van het waveboard. Amateurs.

6. Spele.nl

Alhoewel je zou denken dat je in deze tijd veel meer met internet bezig bent in vergelijking met het verleden, heb je vroeger wellicht ook aardig wat uurtjes verspild op een hoop spelletjes-sites. Spele.nl was een super populaire site en zowat iedereen verdeed zijn tijd aan bijvoorbeeld spelletjes als Pingu, Bubble Shooter en de LoveTester. 

Of ik nou echt heimwee heb naar deze herinneringen? Aan de ene kant zou ik wel terug willen naar de zorgeloze tijden op het schoolplein en spelletjes speelde op m'n computer, maar aan de andere kant ben ik enorm blij dat ik niet meer van die vreselijke bff-kettinkjes hoef te kopen. Daarbij ben ik heel gelukkig met het feit dat Hitzones inmiddels vervangen zijn door apps als Spotify, zodat ik álle muziek op één app kan beluisteren. Af en toe heb ik dus wel een klein beetje heimwee naar het verleden (wees eerlijk: die LoveTesters waren gewoon heerlijk), maar over het algemeen ben ik helemaal tevreden met de tijd waarin we nu leven. Tijd om nieuwe herinneringen te maken.

 

Gepubliceerd op 3 maart 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.