Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zes boekentips voor jouw zomervakantie

Zes boekentips voor jouw zomervakantie

Door Naomi

De zomervakantie is nu echt voor iedereen in volle gang. Terwijl jij op een bedje aan het zwembad ligt te zonnen, heb je misschien ook weer meer zin om er een boek bij te pakken. Maar wat voor boeken zijn nou eigenlijk leuk om te lezen deze vakantie? 

Ik deel zes tips met je. 


1. 'Taal is zeg maar echt mijn ding' - Paulien Cornelisse 

Theatermaker en columnist Paulien Cornelisse schrijft in dit non-fictieboek over alles wat met de Nederlandse taal te maken heeft. Zo legt ze je het verschil tussen ‘focking’ en ‘fucking’ uit, vertelt ze over de nieuwste taaltrends en legt ze uit hoe wij nooit zeggen wat we eigenlijk bedoelen. Taal is zeg maar echt mijn ding is een fastread vol humor. 


2. 'Efter' - Hanna Bervoets 

Efter speelt zich af in de toekomst, waar verliefdheid als stoornis wordt gezien. Deze stoornis wordt ook wel ‘LAD’ genoemd (Love Affection Disorder). De stoornis wordt behandeld met het nieuwe medicijn Efter. In dit boek neem je een kijkje in het leven van negen mensen. Deze negen mensen hebben een relatie tot dit medicijn en deze stoornis. Ook dit boek vind ik zeker een aanrader. Hoewel het science-fiction is, is dit boek heel realistisch geschreven en zou dit zo in onze tijd kunnen spelen. In een tijd waar mentale gezondheid een hot topic is, zou zo’n LAD-kliniek best wel passend zijn. Oh, en ook fijn: je mag dit boek voor je lijst lezen. 

@scholieren #fyp #boektok #voorjou #booktoknl ♬ Experience - Noel Schmidt


3. 'Daisy Jones & The Six' - Taylor Jenkins Reid  

Deze young-adult roman is geheel in interviewstijl geschreven. Eind jaren ‘60 wordt Daisy Jones bekend als zangeres. Wanneer ze zich aansluit bij de band The Six, breken ze al snel door. In deze roman word je meegenomen in het meeslepende leven van de band, vol rock & roll. Ik heb vaak moeten kijken of de band niet ook gewoon in het echt bestond, zo realistisch is het geschreven.


4. 'Persepolis: the story of a childhood' - Marjane Satrapi

In zwart-wit tekeningen vertelt Marjane Satrapi over haar leven in Iran en Oostenrijk. Zij vertelt in deze graphic novel over haar ervaringen tijdens en na de Islamitische revolutie in Iran. Dit boek gaat over opgroeien in een oorlogssituatie. Het is een indringend boek, dat je een inkijkje geeft in het bewogen leven van Satrapi. Dit is een waargebeurd verhaal.


5. 'Judas: een familiekroniek' - Astrid Holleeder 

Iedereen kent hem wel: Willem Holleeder, ook wel bekend als ‘de knuffelcrimineel’. Dat er niets van dit beeld klopt, wordt in Judas pijnlijk duidelijk. Zijn zus, Astrid Holleeder, vertelt hoe haar broer het leven verziekte van zijn gezin. Willem Holleeder verwacht dat Astrid Holleeder alles voor hem doet; zij wordt zijn vertrouwenspersoon. Astrid Holleeder geeft een kijkje in haar moeilijke leven en in de tijd dat zij opstaat tegen haar broer: ze gaat in de rechtbank tegen hem getuigen. Je krijgt in dit boek een kijkje in het bewogen, en vaak afschuwelijke leven, van de Holleeders. Er zijn ook nog twee vervolgen: Dagboek van een getuige en Familiegeheimen.


6. 'It ends with us' - Colleen Hoover 

It ends with us is dé TikTok-hit van het moment. Het boek gaat over Lily Bloom, die aan het begin van het boek kennismaakt met neurochirurg Ryle. De twee worden verliefd. Tijdens hun relatie krijgt Lily herinneringen aan haar eerste liefde, Atlas. Hun paden kruisen elkaar weer, wanneer ze elkaar tegenkomen in een restaurant. In dit boek lees je over Lily’s struggles om te proberen het verleden zich niet te laten herhalen. Waar dit boek op het eerste gezicht alleen een romantisch boek lijkt, zit er ook psychologische diepgang in. In dit boek heeft auteur Hoover haar eigen ervaringen verwerkt. Hierdoor is het een doordringende roman geworden.

@lizardgems Reply to @lizardgems check the comments #itendswithus #itendswithusedit #booktok #lilybloom #rylekincaid #atlascorrigan ♬ original sound - lizardgems

Lees ook
Liever Engelse dan Nederlandse boeken, waarom?

Gepubliceerd op 3 augustus 2022
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.