Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Wisselende reacties op havo-examen natuurkunde

Wisselende reacties op havo-examen natuurkunde

Hidde

Vanmiddag maakten 14.964 havisten het examen natuurkunde. De meningen over de moeilijkheidsgraad zijn verdeeld. Maar over één ding zijn veel havo-scholieren het wel eens: het examen was te lang. Daar wordt dan ook veel over geklaagd.

Scholier Ragna van der Valk vond het examen niet heel moeilijk. "Ik ben zelf niet zo goed in natuurkunde, maar dit examen viel mee. De opgaves waren duidelijk en je kon veel uit de tekst halen. Wel vond ik vraag 17 te moeilijk." De omstandigheden werkten ook niet echt mee: naast Ragna's examenzaal was de gemeente de straat aan het verbouwen, wat zorgde voor geluidsoverlast.

Ook scholier Leonie van den Ende vond het examen niet extreem lastig. "Maar het was wel lang. Bovendien had ik mij niet zo goed voorbereid." Vooral vraag 16 en 17 vond Leonie, net als Ragna, lastig. "Vraag 17 borduurde voort op vraag 16, en die kon ik ook niet oplossen."

Regelrechte ramp

Bij havist Rik Hoveling en zijn klasgenoten was het examen natuurkunde echter een regelrechte ramp. "Ik weet niet waarom, maar het ging slecht. Bij bijna iedereen die ik gesproken heb trouwens. Nu ben ik erg bang dat het gemiddelde van mijn eindexamen straks te laag is om te slagen."

Volgens docent natuurkunde Arjan van der Meij van het Christelijk College De Populier in Den Haag zat er "geen enkele makkelijke vraag" in het examen. "Mijn leerlingen waren niet zo blij, ze vonden het een lastig examen. En het ziet er inderdaad redelijk pittig uit." Vrijwel alle leerlingen op De Populier waren dan ook tot het einde bezig, aldus Van der Meij. "Ik heb nauwelijks iemand gezien die eerder wegging."

Bij het LAKS kwamen binnen een uur al meer dan 150 klachten binnen over het examen natuurkunde. De meeste daarvan gingen inderdaad over de lengte van het examen.

Reacties op Twitter
 

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 22 mei 2014
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

Wat een examen. Véél te moeilijk. Normaal zit ik ronde de 6 met natuurkunde, maar nu kom ik op ongeveer een 4 uit. ;(

7 jaar geleden

A.

A.

Ik dacht dat ik zo goed als geslaagd was met Natuurkunde als een van mijn betere vakken, maar niet alleen heb ik 2 vragen moeten overslaan omdat ik ze niet snapte, ook heb ik de laaste 3 vragen niet kunnen maken door de lengte van de toets. Te veel punten misgelopen, wordt waarschijnlijk mijn herkansing.

7 jaar geleden

A.

A.

Het natuurkunde examen was veel te lastig! Vragen die ik helemaal niet goed begreep, en lastig gesteld werden. Ook vond ik dat er te weinig 'makkelijke' vragen in de toets zaten. En hij was veel te lang!

7 jaar geleden