Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Wij zijn geen losgeslagen rotpubers

Wij zijn geen losgeslagen rotpubers

Door Noah

Er zijn volwassenen die weinig vertrouwen lijken te hebben in de jeugd. Die denken dat het helemaal de verkeerde kant met ons opgaat. Die vinden dat wij een stelletje losgeslagen rotpubers zijn. Misschien doen we inderdaad wel eens rare dingen. Maar dat deden ze zelf vroeger toch ook?

Die jeugd van tegenwoordig toch, hoor je overal als er iets misgaat. Als je weer eens leest over comazuipen, bangalijsten of breezersletjes. Of als Oh Oh Cherso-ster Barbie op tv is, die volwassen vrouw die ergens in Den Haag rondloopt als een zonnebank-bruin-gekleurde-botox-gevulde-namaak-barbiepop. 'Moet deze generatie nietsnutten het straks van ons gaan overnemen?', denken sommige volwassenen dan.

Wij zouden volgens hun een generatie zijn die niet meer te houden is. We gaan halfnaakt over straat en zitten in onze hotpants in de klas, omdat dat 'in' is. We maken alleen maar lol, want YOLO toch?!  Want als we nu al losgeslagen zijn, hoe zijn wij dan later? Zullen wij niet té gestoord worden? Willen wij nog wel kinderen krijgen? Of hebben wij het te druk met feesten? En áls we dan kinderen krijgen, voeden we die dan wel goed op? Met onze yolo-swaggende motto’s?

Jammeren

Ik denk dat het allemaal wel meevalt. De jeugd van tegenwoordig doet het in mijn ogen juist heel goed. We bekijken de dingen misschien van een andere kant, maar dat hoeft toch niet per se negatief te zijn? Sommige volwassenen mogen dan misschien jammeren, maar volgens mij gaan wij het gewoon prima doen later.

Daarnaast: de volwassenen van nu zijn toch zelf ook jong geweest? Met onze ouders is het na de hippie-tijd gewoon goedgekomen? Waarom zou het dan bij ons anders gaan. Dus voor alle volwassenen die twijfelen aan de jeugd van tegenwoordig: kiezen op elkaar en doorbijten. Zo verschrikkelijk zijn wij niet. We doen ons best, echt waar!

Gepubliceerd op 17 november 2013

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Het kan aan mij liggen, maar de volwassen generatie heeft heus niet zo'n hekel aan ons. Maar dit zal wel een artikel zijn waar je een korreltje zou bij moet nemen. Haha

8 jaar geleden

S.

S.

+1

8 jaar geleden

M.

M.

Ze zijn er wel hoor, ik zat een tijdje op nujij.nl rond te neuzen en daar waren er zoveel (vooral wat ouderen) volwassene die extreem negatief waren.

8 jaar geleden

M.

M.

De jeugd is niet meer losgeslagen dan vroeger, al ben ik wel van mening dat er meer gedronken wordt.

Alsof de jaren 80 een tijd was met zulke nette pubers?
Denk aan de krakersrellen, het waren dan geen scholieren maar vaak studenten of alternatievelingen van jonge leeftijd.
''Op 30 april 1980 werd de inhuldiging van Beatrix omgevormd tot nationale kraakdag met een massale veldslag als resultaat.''

Of de opkomst van de Nozems in de jaren 60/70.
Eerste keer Rolling Stones in Nederland leidde ook tot een vernietigd theater.

Dit zijn enkele grote gebeurtenissen, het lijkt mij logisch dat er natuurlijk ook heel veel kleine incidenten zijn uit die tijd.

Vergeleken met de krakersrellen is de huidige jeugd het braafste kindje van de klas. Ja woow misschien een keer een paar gekke die bij een scholierenstaking wel de confrontatie opzoeken

8 jaar geleden