Wie wordt 7Days Jongere van het Jaar 2016?

Wie wordt 7Days Jongere van het Jaar 2016?

De één kan supergoed zwemmen, de ander schittert voor de camera, kan heerlijk koken, maakt vette muziek of zet zich in voor een school waar iedereen zichzelf kan zijn. Allemaal hebben ze een droom waarvoor ze gaan en inspireren ze anderen om dat ook te doen. En daarom zijn dit de zeven genomineerden voor de Jongere van het Jaar-verkiezing van 7Days:

1. Susan Radder (17): actrice, speelt in HORIZON – genomineerd voor een Gouden Kalf

Susan speelt de hoofdrol van schoonspringster Lieke in HORIZON. Die tv-film werd bekroond met een Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Mede dankzij Susan, want die was zelf ook genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste actrice in een televisiedrama! Vanaf november is ze te zien in de dramaserie A'dam & E.V.A en binnenkort schittert ze in het nieuwe seizoen van Vechtershart.

2. Liesette Bruinsma (16): zwemster – winnaar gouden medailles op de Paralympische Spelen
Liesette werd geboren met een oogaandoening. Inmiddels is ze volledig blind en zwemt in de zwaarste klasse voor visueel gehandicapten. En dat gaat behoorlijk goed. Al tijdens de plaatsing voor de Paralympische Spelen zwom Liesette twee wereldrecords, op de honderd meter vrije slag én op de honderd meter schoolslag. Op de Paralympische Spelen zelf won ze twee gouden plakken, een zilveren én twee bronzen!

3. Annegien Schilling (17): fotografe – maakt sprookjesachtige Instagramfoto’s
​Annegien maakt geweldige foto's voor haar Instagramaccount fetching_tigerss. Ze bewerkt beelden van zichzelf tot een soort sprookjes, die door veel mensen worden gewaardeerd. Héél veel, want Annegien heeft inmiddels meer dan 750.000 volgers. In augustus werd haar werk geëxposeerd op het Centraal Station van Amsterdam. En er is een documentaire over haar gemaakt: Het meisje van 672k!

4. Costas Vermeer (16): begon een Gay Straight Alliance 
Eind vorig jaar kwam Costas uit de kast: hij valt op jongens. Naast veel aardige reacties, leverde het ook behoorlijk wat ophef op. Twee weken later begon hij een Gay Straight Alliance (GSA) op zijn school. Een GSA is een groep leerlingen en docenten die opkomt voor de veiligheid en acceptatie van íedereen op school. Zo zet hij zich in tegen pesten.

5. Trobi (16): dj – tekende een contract bij Spinnin' Records
Een platencontract tekenen bij Spinnin' Records, het grootste dancelabel ter wereld? Menig dj/producer droomt ervan. Bryan du Chatenier, die nog maar een jaar actief is als Trobi, lukte het. Hij regelde een manager, haalde zijn eindexamens én werd aangenomen op de Herman Brood Academie, waar je door kunt leren voor dj/producer. In oktober draaide hij op het Amsterdam Dance Event, het grootste festival voor elektronische muziek ter wereld.

6. Jeroen van Holland (17): YouTube-talent – winnaar van de VEED Talent Award
Jeroen begon in juli 2014 met zijn kanaal Jeroen v Holland. Inmiddels heeft hij meer dan 74.000 abonnees en werkt hij samen met een hoop andere YouTubers. Ook maakt hij video's voor CokeTV Nederland. In april won hij de VEED Talent Award.

7. Alessandra Peters (18): foodblogger en receptbedenker – boek De Jonge Foodie
​Alessandra kan niet tegen gluten en ook van granen, zuivel, soja en suiker wordt ze ziek. Om toch lekker te kunnen eten, begon ze te experimenteren met gerechten zonder die ingrediënten. Dat leverde niet alleen de prachtige blog thefoodieteen.com op, maar ook een berichtje van uitgeverij Penguin Books. Of ze niet een kookboek wilde maken? Haar boek De Jonge Foodie ligt nu in de winkel.

Stemmen!

Op donderdag 24 november wordt de 7Days Jongere van het Jaar 2016 bekend gemaakt in Bitterzoet, Amsterdam. Je kunt nu stemmen op je favoriet, tot en met 21 november via www.jongerevanhetjaar.nl. Als je stemt maak je ook kans op een Medusa Street-headphone!

Gepubliceerd op 7 november 2016
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.