Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Wereldwijde Jumbo-dictatuur

Wereldwijde Jumbo-dictatuur

Door Noah

Stel je eens voor: een wereld waarin de Jumbo heer en meester is. Met elke ochtend "Hallo Jumbo!" als wekker, omdat onze dictator (Jumbo geheten) dat zo heeft ingesteld.

"Met elke dag de-laagste-prijs-garantie", een wereld waarin je dat soort onzin tijdens wiskunde leert. Een wereld waar zelfs De Club Van Sinterklaas is gebrainwasht om mee te doen in een Jumbo-reclamespot.

In zo'n wereld wil ik in ieder geval niét leven.

Super de Boer, waar ben je?

De fijne winkel waar ik met mijn moeder heen ging, waar ik krijsend op de grond lag omdat ik snoepjes wilde, waar ik verlegen om een plakje worst vroeg. De Super De Boer. Maar waar is die vrolijke groen ingerichte supermarkt nou gebleven?

Opgeslokt, samen met mijn herinneringen aan om kauwgumpjes smeken, worstjes krijgen en liefjes kijken. Door het geel met witte megamonster. De griezel die niet alleen de gezellige Jordanese versie van Super De Boer heeft opgegeten, nee, het monster dat álle groen met witte supermarkten liet wegkwijnen. De Jumbo.

Next: C1000

Which one is next? De C1000 natuurlijk. Jumbo is druk bezig met het opkopen van alle C1000-winkels om deze vervolgens geel te verven en in te lijven. Bijna alle filialen zullen binnenkort sneuvelen, op een handjevol na dat een Appie of Coop wordt.

Het is een harde strijd. Ik vraag me af welke super na de C1000 het slachtoffer wordt, de Spar misschien? Of de Dirk van den Broek?

Concurrentie

Albert Heijn is de enige serieuze concurrent die de megalomane kuikenkleurige super nog heeft. De blauwe tegen de gele, wie zou er winnen? De AH doet zijn best zo leuk mogelijk te zijn. Voetbalplaatjesacties, mini's bij elke 15 euro aan boodschappen, het werkt wel, maar werkt het goed genoeg? Overleeft de Ap de grote gele olifant die stampend en trompetterend dichterbij komt?

Als Albert Heijn niet ook snel massaal andere winkelketens opkoopt, gaat het zeker mis. Alleen door al die arme, zielige, minder grote winkelketens op te kopen, kunnen zij uit handen van Jumbo blijven. Een soort virus, maar dan één waar je níet van sterft. Bliksemsnel gaan ze door het land, hup daar een winkel, en daar nog een, hé kijk! daar is er nog een!

Terugvechten

We moeten terugvechten, willen we dit supermarktverslindende monster kunnen verslaan. De familiewinkel die nota bene een eigen girlband (Djumbo, met Lotte, Lindsy en Samantha) oprichtte bij wijze van reclame moet een halt worden toegeroepen:

We moeten allemaal nóg meer voor die voetbalplaatjes bij de Appie gaan, nóg meer bij je moeder zeuren dat je meer Mini's wilt omdat anders je keuken niet compleet is, nóg meer huilen dat de aardappels van de Albert Heijn lekkerder zijn. Voordat de Jumbo de wereld totaal overneemt.

Het kan toch niet anders? We kunnen de Chinezen echt geen boerenstamppot van de Jumbo laten eten, puur omdat de Jumbo plots de hele planeet in handen heeft, toch?

Wij gaan dat verdomde monster verslaan. Al is het met onze blote handen. Daahaag Jumbo.

Gepubliceerd op 2 april 2013
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Leuk artikel Noah! En laten we nu met zijn allen een groot Jumbo protest organiseren (inclusief olifanten)

9 jaar geleden

P.

P.

Vet!

9 jaar geleden

Noah

Noah

@anna, ja! laten we dat doen! vind ik een heel goed idee, met die olifanten

9 jaar geleden

M.

M.

HAHAHAHA DAT NUMMER!

9 jaar geleden

Noah

Noah

ja grappig he Merel

9 jaar geleden

A.

A.

Maar dan moeten we eerst een stel dieren zien te ontvoeren uit blijdorp (ik heb even een account gemaakt)

9 jaar geleden

R.

R.

haha ik regel het busje. LOL

7 jaar geleden

H.

H.

Wat een verschrikkelijk nummer... Een extra reden om nooit in de Jumbo te willen werken.

9 jaar geleden

P.

P.

Waar is die dikke van de Plus dan gebleven?

9 jaar geleden

Lotte

Lotte

Laatst een documentaire over gezien; scary, inderdaad. Alle nieuwe werknemers worden eerst zorgvuldig gehersenspoeld voordat ze mogen beginnen. Eerst zij, dan de rest van de mensheid. WAAAH.

9 jaar geleden

A.

A.

@Lotte Kok: LOL. Dit is echt klinklare onzin. Volkomen bullshit.
Echt, ik werk al een jaar met plezier bij de Jumbo, en heb nog nooit ook maar iets van hersenspoellerij gezien.

9 jaar geleden

D.

D.

Godzijdank vindt mijn moeder het vers van de Jumbo niet te pruimen en gaan we dus naar de Appie.

9 jaar geleden

L.

L.

Ik werk bij de jumbo,
prima werkplek ^^

9 jaar geleden

H.

H.

Is er dan niemand die - net als ik - verliefd is op de Jumbo? *duikt weg*

9 jaar geleden

B.

B.

wat een r*k nummer zeg, sjies. ook hier in purmerend is geen c1000 meer te bekennen en de jumbo hier is ook niet bepaald ruimte vriendelijk, aangezien ook nog een chienees restaurant en een sieradenwinkel weg moesten. en de prijzen zijn echt niet de laagste. tenzij 2.10 voor een bus pringles goedkoop is...

9 jaar geleden

Bram

Bram

Je kunt veel van ze zeggen, maar ze zijn inderdaad de goedkoopste. Dat wil nog niet zeggen dat ze echt goedkoop zijn, maar als jij een winkel vindt waar ze minder dan €2,10 voor zo'n zelfde bus vragen, kun je dat aangeven bij de Jumbo en krijg je het product gratis.

9 jaar geleden

J.

J.

Redelijk eens met dit stuk, maar laten we het even relativeren: de Albert Heijn (die ik trots "mijn werkgever" mag noemen) heeft nog steeds ongeveer 3keer zoveel winkels als de Jumbo.
Voor ze dat verschil willen inhalen (wat ze niet gaat lukken aangezien AH nog steeds de grootste is, en daarmee de prijzen grootendeels in de hand heeft), zijn we heus wel aardig wat (misschien wel tientallen) jaren verder. Dus wees maar niet bang.

9 jaar geleden

Noah

Noah

Ik was ook eerst fan van de jumbo, totdat er opeens op elke vrije vierkante centimeter zo'n geel ding tevoorschijn kwam. Toen werd ik iets minder fan..

@Hidde van Koningsveld

9 jaar geleden

M.

M.

Super de boer? Wat een rotwinkel was dat, echt een schurft hekel aan gehad.

9 jaar geleden

L.

L.

Lang leve de Deen

9 jaar geleden

V.

V.

de jumbo is de duurste winkel ooit! een zak brood €3,50! en het is de smerigste brood ooit die kun je maar 1 dag bewaren en dan zijn ze beschimmeld. bij de C1000 bij mij krijg je vers lekker brood voor €1,50 dus wat is voordeliger? en daarbij ik ben in de jumbo geweest met een vriendin voor 1 reep chocola en een mevrouw die daar werkt zij dat we allebei voortaan een mandje moeten pakken anders worden we eruit gezet. 2 mandjes voor 1 reep chocola?! en nu voortaan mag geen enkel leerling van mijn school nog de jumbo in omdat ze denken dat we ongepast gedrag vertonen!? wat een onzin! de jumbo mag van mij weg blijven. -,-

9 jaar geleden

S.

S.

@vera

Hoe sneller het eten rot, hoe verser het is, je moet je pas zorgen maken als het brood NIET schimmelt

9 jaar geleden

J.

J.

Mijn vriend is onlangs ontslagen bij jumbo omdat hij, zo had de camera uitgewezen, "stoned" keek op zijn werk. Waar is je privacy! Leuk feit is ook dat hij helemaal niet blowt.

9 jaar geleden

A.

A.

Weg met de Jumbo!!!!

9 jaar geleden

K.

K.

Om te beginnen wat een verschrikkelijk nummer. Vervolgens wat een afschuwelijke winkel. (Tijd dat de overheid ingrijpt) Als laatste, allemaal naar de Dirk van de broek.

Lang leve Dirkie. Die heeft vriendelijk personeel, geweldige aanbiedingen. De omvang van een megastore, en de gezelligheid van een buurtwinkeltje. Geweldige winkels. Geweldige producten, super eigenmerk. Stunt aanbiedingen waar een winkel aan failliet zou gaan. Mensen, in ding, haal die ouderwetse rode tas weer van zolder of uit de kelder. En ga er eens langs.

Trouwens die eigenaar is ook echt aardig. Alleen die bedrijfsleiders niet, op de winkelvloer. Het enige minpuntje wat ik kan bedenken. Weg met Appie, Weg met die stomme gele olifant. Groene super de boer, die niet eens een crisis aan kan. Op naar de rooie dirk.

9 jaar geleden

M.

M.

Is de Djumbo de nieuwe K3 ofzo?

9 jaar geleden

T.

T.

Als ik bij mij in de buurt kijk, heb ik de keuze uit 10 Albert Heijns, 1 C1000, 2 Aldi's, 1 Lidl en 0 Jumbo's. Het is dus meer Meneer Piekema waar ik niet aan ontkom.

9 jaar geleden

J.

J.

ik kan me eigenlijk qua reclame veel meer ergeren aan de plus supermarkten.. die verschrikkelijke benadrukking van hoe divers we zijn in Nederland met precies van elke 'minderheid' een vertegenwoordiger..; de veel te goed geïntegreerde neger, de vrolijke emo (logica -1), de vriendelijke stevige dame en als afsluiter de 'normale' (blanke) Nederlander.

ook vind ik dit artikel zwaar overdreven, AH heeft op dit moment nog zo'n 100 filialen meer dan de Jumbo supermarktenketen. het concept 'jumbo' werkt op dezelfde manier als apple: het gaat er meer om wie het aanbiedt en op wat voor manier dan wat ze aanbieden. het feit dat de Nederlandse bevolking hier op in gaat door massaal te kopen bij deze winkels is simpelweg een natuurlijk proces en niet een soort nazi-invasie die leidt tot gehersenspoelde zombies.

En misschien ook niet helemaal onbelangrijk: jumbo supermarkten had echt niet de c1000 bijv. kunnen overnemen als er niet, zoals ik net ook al zei, massaal werd gekocht bij hen. dus waarom zou je de schuld geven aan een 'monster' dat de nederlanders zelf gecreëerd hebben.. je geeft toch ook niet je vuist de schuld als je jezelf voor je harses slaat..

ook hoor ik niemand klagen over de LIDL en Aldi supermarkten die ook wijdverbreid zijn in heel Nederland zonder daadwerkelijk in bezit te zijn van Nederlanders. uiteindelijk heeft de economie daar meer last van dan een supermarkt van nederlandse bodem. dit laatste is niet xenofoob bedoeld maar eerder realistisch.

9 jaar geleden

J.

J.

Ik krijg al lichte moordneigingen als ik die reclame hoor, maar als ook alle bij Jumbo werkende vrienden op Facebook die Hallo Jumbo-shit gaan plaatsen heb ik echt zoiets van grrrrrrrrr.........
En ook al zo erg. Ik ging voor het eerst naar de Jumbo met m'n ouders boodschappen doen en je moet niet dichter dan 3 meter bij die vakkenvullers in de buurt komen anders is het meteen met een gigantisch opgewekte stem: Hallo mevrouw! Om gek van te worden! Wij komen er niet meer. Het irriteerde mijn vader vreselijk.

9 jaar geleden

J.

J.

JUMBO JUMBO JUMBO JUMBO JUMBO JUMBO JUMBO JUMBO

9 jaar geleden

K.

K.

Misschien heeft ze koopboeken? Gebruikte werkboeken zijn sowieso niet echt inlevermateriaal.

11 jaar geleden

R.

R.

haha, goed bedacht

7 jaar geleden