Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Wel plek voor Trijntje in havo-examen muziek

Wel plek voor Trijntje in havo-examen muziek

1.373 havisten kregen op vrijdagmorgen leuke deuntjes te horen tijdens het eindexamen muziek. Van Trijntje Oosterhuis tot Owl City, veel verschillende stijlen passeerden de revue. 

De diverse muziekfragmentjes vielen in de smaak. "De leuke fragmenten maakten het examen een stuk makkelijker", vertelt Dennis Oosterwold. "Het liedje fireflies zat erin en ook Trijntje kwam voorbij. Gelukkig niet met dat nummer van het songfestival."

Ook Geeke de Lange vond het geen moeilijk examen. "Het waren wel veel vragen, maar ik was makkelijk binnen de tijd klaar. De fragmenten waren heel divers en mijn hele klas was best snel klaar", vertelt ze. "Het was eigenlijk wel een examen zoals ik had verwacht."

Weinig geschiedenis

Scholier Bart Ambergen is erg positief na zijn examen. "Het ging heel goed! Ik was door de lessen en toetsen op school goed voorbereid", vertelt hij. "Ik was blij dat we veel kennis moesten toepassen en weinig vragen over de geschiedenis van muziek kregen. Daar had ik wel meer vragen over verwacht."

Beau Hegemann vond het toepassen van kennis juist lastiger. "Dat waren wel de lastigste vragen, samen met het herkennen van noten en deze vervolgens tekenen op een notenbalk", vertelt Beau. "Ik was net op tijd klaar en vond het echt wel moeilijk. De afwisselende muziek die erin voorkwam maakte het wel een stuk aangenamer."

Sentimentmeter

[sentiment:42]

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2015.

Gepubliceerd op 22 mei 2015
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

P.

P.

Ik was blij dat we veel kennis moesten toepassen en weinig vragen over de geschiedenis van muziek kregen. Daar had ik wel meer vragen over verwacht.''... Dan heb je de examenstof niet goed doorgenomen Bart! Was alleen theorie.

7 jaar geleden