Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Waumans: Als je de stad binnenrijdt

Waumans: Als je de stad binnenrijdt

Door Kim

Als je de stad binnenrijdt is de debuutroman van Rob Waumans en gaat over de überfanatieke Amsterdamse parkeerwachter Gert Verhulst . Hij begint vaak een uurtje eerder, heeft een hekel aan surveilleren op de scooter en houdt thuis in spreadsheets op zijn computer het aantal uitgeschreven boetes per dag bij. Iedereen kent wel zo'n lul.

Scholieren.com publiceert iedere maand tien goede uittreksels van boeken die net uit zijn, en wekelijks lichten we er ééntje uit. Zo kan jij eens een ander boek kiezen dan de titels op de vergrijsde literatuurlijst van je docent.

Gert leidt een overzichtelijk leven, maar na de dood van zijn moeder vallen ongemerkt zijn grote zekerheden weg. Steeds fanatieker en onredelijker begint hij auto’s te bekeuren, liefst van mensen die hem willen tegenwerken. Denk aan zijn arrogante broer, de patser in zijn Mercedes, of de werknemers van de Rabobank die een hypotheek hebben geweigerd aan zijn oom Don, die droomde van een huisje op Texel.

Gert droomt ook van iets groots. Sterker nog: hij denkt dat hij een special agent uit  'Twin Peaks' is. Maar ja, dit soort mannen komt natuurlijk vaak van een koude kermis thuis.

Boekverslagenschrijver Cees: " Gelukkig maar, er zijn al genoeg vervelende portiers, conciërges, scheidsrechters en parkeerwachters in het land. Thuis hebben ze niets te vertellen en dan op straat of, op school of op het voetbalveld de grote meneer uithangen. Boontje komt dan ook om zijn loontje en arrogantie voor de val."

Ondanks die naaier van een parkeerwachter was Cees toch wel te spreken over het boek: "Wel leuk om te lezen. Niet moeilijk en lekker dun, je flitst er doorheen. 236 pagina's, en twee punten voor je literatuurlijst.

Gepubliceerd op 30 mei 2011
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.