Wat voor type twitteraar ben jij?

Wat voor type twitteraar ben jij?

Ik twitter. Een mooi werkwoord, toch? En steeds meer klasgenoten twitteren met me mee. De een tikt  ‘Aardrijkskunde is f*cking saai’, de ander heeft het alleen maar over zijn favoriete youtubefilmpjes, een derde lult 24/7 over z'n chickie.

Niet alle twitteraars zijn hetzelfde, dus. Na lang volgen en gevolgd worden heb ik vijf verschillende twittervolken ontdekt. Herkenbaar? 

De popi-jopi

Een lid van de popi jopi-stam laat de hele dag weten hoeveel vrienden hij/zij wel niet heeft, en dat hij niet zonder hen zou kunnen. Elke zaterdagavond gaat de popi-jopi uit en in de discotheek twittert hij/zij non-stop over alle chickies of lekkere jongens. De popi-jopi volgt zelf alleen zijn allerbeste vrienden, maar wordt wel gevolgd door hordes niet-populaire tieners die 'm graag als vriend willen hebben.

De pessimist

Een aantal voorbeelden van pessimistische tweets: ‘Alwéér te laat, zo haal ik de bus nooit!’ en ‘Waarom haten mijn ouders mij altijd?’ De pessimist leeft in een kilometersdiep dal, bekijkt alles door een zwarte bril en laat dat z'n volgers maar al te graag weten. Vandaar dat 'ie er zo weinig heeft.

De verslaafde

Deze kent iedereen wel: het volk der verslaafden. Elke anderhalve minuut verschijnt er een tweet van een twitterjunkie op je scherm. De meeste tweets bestaan uit ‘eten’, ‘school’, ‘wakker’, ‘vrij’. Inderdaad, informatie die er totaal niet toe doet. Meestal is de verslaafde ook een beetje popi-jopi. De verslaafde kan ook fulltime gesprekken hebben met collegaverslaafden over, uhm, onzin.

De promoter

De promoter heeft vaak een blog, webwinkel of eigen bedrijf en twittert alleen maar om mensen naar z'n website te lokken. Als je twittert dat je last van je duim hebt, krijg je meteen reacties van Homeopathische promotors met een website voor ontstoken vingers. Promoters zijn irritant.

De aandachtsjunk

Een wat zeldzamere soort: de aandachtsjunk reageert altijd op gesprekken van een ander en maakt al z'n belevenissen mooier dan dat ze zijn, in de hoop dat iemand reageert. De aandachtsjunk volgt gemiddeld driehonderd mensen en hoopt door meer mensen gevolgd te worden. Iets wat meestal niet zo is.

Dit zijn vijf totaal verschillende twitter-volken, maar over één ding moet ik heel duidelijk zijn: het karakter van een twitteraar is soms heel anders dan het karakter van de échte persoon achter diens account. Wat voor twitteraar ben ik? Met een beetje zelfspot een verslaafde aandachtsjunk, vrees ik. En jij?

Gepubliceerd op 10 februari 2011
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

De volger!

11 jaar geleden

I.

I.

Ik twitter helemaal niet :). Maar dat type staat er niet bij: De Niet-Twitteraar :).

11 jaar geleden

Z.

Z.

je vergeet de intellectueel

11 jaar geleden

D.

D.

Wat voor een ben ik? Hetzelfde als Interglot: Een Niet-Twitteraar. Ik zit trouwens wel op Hyves, Facebook en de site van Nerdfighters. :D Maar ik twitter niet en heb er nu nog geen behoefte aan.

11 jaar geleden

L.

L.

nice artikel! I like

11 jaar geleden

R.

R.

Niet-twitteraar. Ook een niet-facebooker en niet-hyver trouwens.

11 jaar geleden

@.

@.

ik bn verslaaafd!!!

11 jaar geleden

K.

K.

ik ben het soort twitteraar dat zelf nooit twittert, maar alleen twitter heeft om mensen te volgen xD

11 jaar geleden

@.

@.

Tja, wat voor twitteraar ben ik.
Ik tweet veel. Heb veel gesprekken op twitter. Probeer interessante dingen te tweeten? Hmm. See for yourself!

Ik heb het idee dat ik niet echt in één van deze vijf categorien pas

11 jaar geleden

U.

U.

een beetje een normale twiterraar en een beetje een junk.

11 jaar geleden

D.

D.

Ik heb Twtter, maar zit er praktisch niet op. En als ik er op zit, lees ik enkel andere hun tweets ^^

11 jaar geleden

A.

A.

ik haat twitter ik er geen en is dom.

11 jaar geleden

N.

N.

En de niet-meer-twitteraar of de twitterde-ooit'er?

11 jaar geleden

Y.

Y.

aandachtsjunk is een foutieve benaming. de correcte algemeen geaccepteerde term luidt: attentionwhore

10 jaar geleden