Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

UPDATE: Wat is er aan de hand op het Calvijn College in Amsterdam?

UPDATE: 68 van de 77 leerlingen van het Calvijn College moeten een deel van het schoolexamen inhalen voordat de definitieve examenuitslag voor hen bekend wordt. Dat meldt de Onderwijsinspectie. Het Centraal Examen wordt bovendien opnieuw nagekeken. De overige 9 leerlingen moeten daardoor nóg langer wachten op de uitslag.

Je hebt het wellicht al voorbij zien komen of misschien ben je zelf wel een slachtoffer: de examenkandidaten van het Calvijn College hebben nog steeds niet de uitslag ontvangen. Wat is er precies aan de hand op deze vmbo-school en waar ging het mis? 

De eindexamenkandidaten op de school hebben, net zoals alle anderen, gewoon hun centrale examens gemaakt vorige maand. De 77 leerlingen gingen er dan ook vanuit dat ze vorige week het verlossende telefoontje zouden krijgen. Helaas was er voor iedereen slecht nieuws: de uitslag was er nog niet. 

Vlak voor de uitslag kwam de school erachter dat de schoolexamens niet op orde zijn. Het gaat om onderdelen uit het Programma voor Toetsen en Afsluiting (PTA). Cijfers van meerdere vakken staan niet in het systeem. Het is niet duidelijk of deze cijfers gewoon niet ingevoerd zijn, of dat de toetsen niet zijn gemaakt. De school is dat nu aan het uitzoeken. 

De school staat in contact met de Onderwijsinspectie. Die is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de ontbrekende cijfers. Vanmiddag hoopt de school meer informatie te kunnen geven aan de scholieren.

Vmbo Maastricht

Vorig jaar ontstonden op het vmbo Maastricht soortgelijke problemen. De schoolexamens van 350 leerlingen bleken vlak voor de diploma-uitreiking niet in orde te zijn, waardoor zij niet hun diploma konden ontvangen. 243 leerlingen ontvingen, na de toetsen in de zomer ingehaald te hebben, alsnog hun diploma en konden op tijd aan hun vervolgopleiding beginnen. 

Gepubliceerd op 18 juni 2019


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?