Wanneer ben ik geslaagd?

Wanneer ben ik geslaagd?

UPDATE: dit is een beknopt overzicht van de zak-slaagregeling. Wil je een uitgbereider overzich met rekenvoorbeelden voor eindexamen 2022? Lees dan dit artikel.

Daarover zijn de hoge piefen in Den Haag het niet altijd met elkaar eens en de exameneisen zijn daarom behoorlijk veranderlijk. Scholieren.com zet de exameneisen die normaal gesproken gelden, voor je op een rijtje.

Allereerst: over welk examen hebben we het?

Let op en wees scherp: het centraal examen (CE) maak je rond mei in je gymzaal met een mascotte op de hoek van je tafel. Je schoolexamens (SE's) heb je dan al gemaakt. Dat zijn de verschillende toetsen die je door het hele eindexamenjaar (en mogelijk eerdere jaren) heen krijgt. Met het eindexamen worden het CE en SE samen bedoeld.

De cijfers op je eindlijst worden berekend als het gemiddelde van het centraal examen en de schoolexamens. Heb je dus een 5,2 voor je SE en een 5,8 voor je CE, dan wordt dat gemiddeld een 5,5. Dat wordt dan weer afgerond naar een 6, het definitieve getal op je eindlijst.

De eisen voor havo/vwo

Op de website van de Rijksoverheid staan alle eisen waar je aan moet voldoen om dat felbegeerde papiertje te halen. Klik op je niveau, en vervolgens op 'wanneer ben ik geslaagd?' Samengevat moet je op het centraal examen voor alle vakken samen, gemiddeld een 5,5 halen. Voor de rest mag er voor de 'kernvakken' Nederlands, Engels en wiskunde maar één vijf op je eindlijst staan. Met een onvoldoende voor Nederlands én Engels zak je dus sowieso, no matter what. Bovendien mag geen van je eindcijfers op lager dan een vier uitkomen. 

Hoe veel onvoldoendes mogen er daarnaast maximaal op je eindlijst staan om toch te slagen? En hoeveel compensatiepunten heb je dan nodig?

 • Zijn al je cijfers een 6 of hoger, dan ben je uiteraard, sowieso geslaagd.
 • Als je één 5 hebt en de rest is 6 of hoger, dan ben je ook geslaagd.
 • Heb je één 4, dan moeten al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn. En het gemiddelde van al je eindcijfers bij elkaar ten minste 6,0 (in dit geval is een gemiddelde van 5,8 dus te laag). Je moet dan ook minimaal twee compensatiepunten hebben.
 • Heb je twee 5'en, dan moet de rest een 6 of hoger zijn, inclusief twee compensatiepunten om te slagen.
 • Heb je één 5 en één 4, dan moet je minimaal drie compensatiepunten halen, en de rest moet 6 of hoger zijn
 • Met een 3 op je eindlijst ben je sowieso gezakt. Ook als het om (onderdelen van) het combinatievak gaat.

Een compensatiepunt haal je door een halve punt hoger dan een zes te scoren. Een afgeronde 7 levert je één compensatiepunt op, een afgeronde 8 twee compensatiepunten, et cetera. Om twee 5'en te compenseren, moet je dus één 8, of twee 7's (en verder allemaal 6'en) scoren. 

Het combinatievak is het gemiddelde van alle 'kleine vakken' die je als SE's op school hebt gemaakt. Hierbij horen maatschappijleer, algemene natuurwetenschappen (ANW) en je profielwerkstuk. Ook mag een school nog extra keuzevakken toevoegen aan het combinatiecijfer, zoals godsdienst. 

Een onvoldoende voor een éxtra vak heeft trouwens geen desastreuze gevolgen. Dit cijfer wordt dan simpelweg niet meegeteld. Je moet dan wel zonder dit extra vak voldoen aan de eisen om te slagen.

De versoepelingen

Alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg was, zijn er dit jaar extra versoepelingen bij gekomen. In het kort houden die in:

 • Examens mogen in twee tijdvakken gemaakt worden. Toetsen uit het tweede tijdvak worden ingehaald of herkanst in het derde tijdvak.
 • Iedereen krijgt twee herkansingen in plaats van één.
 • Je mag één vak wegstrepen. Dit vak telt niet meer mee bij de berekening of je geslaagd bent, maar blijft wel op je eindlijst staan. Let op: een vak wegstrepen mag alleen als je zonder deze versoepeling gezakt zou zijn. Ook mag je geen kernvak wegstrepen.

Exameneisen vmbo

Ook op het vmbo moet je voor je centraal examen ten minste een 5,5 gemiddeld halen. Verder verschillen de eisen een klein beetje van die op havo/vwo. Zo moet je voor Nederlands ten minste een 5 staan op je eindlijst. Sta je lager? Dan zak je sowieso.

Hoe veel onvoldoendes mogen er daarnaast maximaal op je eindlijst staan om toch te slagen?

 • Zijn al je cijfers een 6 of hoger, dan ben je uiteraard sowieso geslaagd.
  Met één 5 moeten op je eindlijst alle andere cijfers 6 of hoger zijn.
 • Haal je twee 5'en of één 4, dan moet je voor de rest een 6 scoren én tenminste voor één vak 7 of hoger.
 • Als je lager dan een 4 scoort, ben je hoe dan ook gezakt.

Daarnaast moet je bij de kunstvakken en lichamelijke opvoeding 'voldoende' of 'goed' halen. Doe je GL of TL? Dan geldt dit ook voor het sectorwerkstuk dat je hebt gemaakt.

En zak je voor bijvoorbeeld vmbo-tl? Dan kun je geen diploma krijgen voor een andere leerweg van het vmbo. Daarvoor zijn de verschillen in de lesstof gewoon te groot.

Versoepelingen

Naast de versoepelingen die ook voor havo en vwo gelden (zie hierboven) zijn er voor de praktische vakken ook versoepelingen. Het beroepsgerichte profielvak wordt voor de helft afgesloten met een centraal schriftelijk en praktisch examen (cspe). En voor helft met een schoolexamen. 2 van de verplichte 4 onderdelen van het beroepsgerichte profielvak worden afgesloten met een cspe en de andere 2 met een schoolexamen. De periode waarin het cspe mag worden afgenomen is verlengd.

Gymnasiumpech

Heb je een onvoldoende voor Grieks of Latijn, ben je daardoor gezakt en zou je zonder dat vak wel zijn geslaagd op het atheneum? Helaas, de eisen zijn streng: je deed je eindexamens voor een gymnasiumdiploma en niet voor een eventueel vervangend atheneumpapiertje. Je kunt deze vakken dus niet zomaar wegstrepen en alsnog met een atheneumdiploma van school gaan.

Don't worry

Vergeet voor die tijd vooral niet om je niet te druk te maken. Ga op tijd naar bed, eet de bammetjes die moederlief 's ochtends voor je klaarmaakt braaf en geef genoeg aandacht aan de boekjes op je plank. Dan komt het vast allemaal goed. Wij geloven in je. Heel veel succes!

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op 12 mei 2014 en wordt elk jaar geupdatet.

Gepubliceerd op 30 maart 2020
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

O.

O.

heeey ik doe niveau 1 krijg ik ook nog examens

8 jaar geleden

N.

N.

wat is niveau 1? Je zal wel mavo doen ofzo

8 jaar geleden

M.

M.

Eindelijk iets duidelijks. Maar, stel dat ik op centraal examen een 5 op wiskunde haal en een 5 op nederlands, maar ik sta gemiddeld (se +ce) gewoon een 6 of zelfs 7, dan ben ik geslaagd toch? Of mag je nou geen 2 5'en op je kernvakken halen tijdens je ce?

8 jaar geleden

J.

J.

ja dan ben je geslaagd!

8 jaar geleden

E.

E.

Ik vind dat er best spastisch over die examens gedaan wordt, ik heb namelijk op het vmbo 4 jaar lang niets gedaan, en heb nu 18 dagen vakantie gehad zonder ook maar iets te doen, en ik heb voor nederlands van vandaag tussen de 7.1 en 8.7... Waarom vindt iedereen die examens toch zo lastig?!

8 jaar geleden

5.

5.

Dan zit je duidelijk op een niveau te laag en had je makkelijk havo aangekund, zonde! (Ook zonde dat je er zo over denkt trouwens)

8 jaar geleden

D.

D.

het vmbo stelt geen kut voor.

7 jaar geleden

B.

B.

Telt een 4,55 ook als een '5' bij Nederlands, Engels of wiskunde?

8 jaar geleden

N.

N.

ja dat telt als een 5 als het om je eindcijfer gaat, maar voor het berekenen van gemiddeldes enzovoort word tussendoor niet afgerond

8 jaar geleden

M.

M.

'' atheneumpapiertje'' gymnasium profielen zijn vaak een stuk makkelijker dan atheneum profielen. Wat een ontzettende onzin is dat gymnasium toch. Ik heb evenveel vakken als mensen op gymnasium maar een veel moeilijker profiel. Gymnasiasten hebben vaak een soort C&M pakket, zelfs zonder economische vakken.

8 jaar geleden

S.

S.

Jaloers?

8 jaar geleden

D.

D.

Onzin, bij ons heeft slechts een zeer klein deel het C&M profiel, een iets groter deel heeft E&M, en het merendeel heeft N&T+N&G.

8 jaar geleden

T.

T.

Bij ons heeft niemand op het Gymnasium een M-profiel, iedereen heeft NG + NT.

7 jaar geleden

J.

J.

broer je kan toch zelf kiezen, ook op t atheneum.

5 jaar geleden

L.

L.

En stel je haalt op het CE een 3, maar hebt een 6 op het SE, waardoor het een 4,5 wordt? En je hebt een 8 als compensatie. Ben je dat geslaagd?

8 jaar geleden

F.

F.

dan ben je geslaagd als die 3 maar niet op de vakken eng nl of wis is!

8 jaar geleden

5.

5.

STEL JE VOOR: Ik doe examen in 6 vakken, sta voor ELK vak 6.0 bij de SE! Dan haal ik op mijn examen de volgende cijfers; 5,4 nederlands, 5,4 economie, 5,4 m&o, 5,4 geschiedenis, 5,7 engels, 5,7 wiskunde. Slaag ik dan ?? alvast bedankt :)

8 jaar geleden

V.

V.

Ja dan ben je geslaagd, want je staat voor alles minimaal een 5,5(afgerond een 6).

8 jaar geleden

M.

M.

Ja maar /wanneer/ ben ik dan 100% offici@eel geslaagd? Op welk specifiek tijdstip?

8 jaar geleden

M.

M.

Op 12 juni is de uitslag van het 1e tijdvak bekend, dan wordt je gebeld door je school of je geslaagd bent.

8 jaar geleden

N.

N.

Als ik een 4.5 haal voor economie ben ik dan gezakt en heeft het nog invloed op je SE ?

8 jaar geleden

M.

M.

Als je een 4,5 haalt voor economie op je CE, en het gemiddelde van die 4,5 en je SE minimaal een 4 is, en je voldoet aan de compensatiepuntenregeling ben je geslaagd! Dus: maximaal één 5, rest 6+ en 6 gemiddeld op je eindlijst. Als je SE al zo hoog was dat je alsnog voldoende staat, is er helemaal niets aan de hand. Zodra je centrale examen is gestart, wordt je SE bevroren, dus het kan nooit meer invloed hebben op je SE cijfer.

8 jaar geleden

A.

A.

Ik sta voor wiskunde een 6,6, ik heb het heel slecht gemaakt, wat kan ik halen wil ik alsnog slagen( kan ik ook compensatie ofzo gebruiken?? ( ik doe vmbo-tl)

8 jaar geleden

M.

M.

Dit hangt af van jouw andere cijfers. Je CE-gemiddelde (dus al je CE cijfers bij elkaar gedeeld door het aantal examens) moet minimaal een 5,5 zijn. Met een 5,49 ben je gezakt. Verder moet je Nederlands eindcijfer een 5 of hoger zijn. Als je wiskunde eindcijfer een onvoldoende is, moet je compensatiepunten hebben. (1 voor 5, 2 voor 4). Als je eindcijfer voor wiskunde lager dan een 4 is, ben je zonder meer gezakt. Je wiskunde CE-cijfer mag dus niet lager zijn dan een 1,4!

8 jaar geleden

M.

M.

Ik doe VMBO-TL, stel mijn CE is een 5,5 gemiddeld en ik haal op mijn eindcijferlijst een 5 voor Nederlands en een 5 voor Wiskunde (Ik heb 2 compesatiepunten) worden die dan toegepast op een van die vakken of ben ik dan toch gezakt? Ik vind het trouwens wel raar dat er nergens informatie is over de kernvakken dat je daar maar een 5 voor mag hebben!

8 jaar geleden

M.

M.

De kernvakregeling geldt niet voor het VMBO, enkel voor HAVO/VWO. Wel moet jij minimaal een 5 hebben voor Nederlands op je eindlijst. Met compensatiepunten ben jij, met zoals jij jouw situatie beschrijft, geslaagd.

8 jaar geleden

R.

R.

@MM Het enige verschil tussen Atheneum en Gymnasium in het vakkenpakket is dat Gymnasium KCV en Grieks of Latijn heeft en Atheneum CKV en Frans of Duits. Dit heeft helemaal niks te maken met de rest van het profiel.

8 jaar geleden

M.

M.

Ik sta voor wiskunde als eindcijfer een 4/5 maar voor de rest heb ik 4x een 7 en de rest zijn 6jes.
Slaag ik dan voor TL?
En ook als mijn economie een 5 is en mijn wiskunde een 5?

8 jaar geleden

M.

M.

Nee, je mag maximaal 2 vijven OF 1 vijf en 1 vier OF 1 vier hebben op je eindlijst. Met 1 vier en 2 vijven ben je gezakt.

8 jaar geleden

M.

M.

Mag ik een 5 en een 4 hebben als eindcijfer als de rest 6jes en 7tjes zijn? Voor TL.

8 jaar geleden

M.

M.

Nee, dan ben je helaas niet geslaagd. Je mag één 4 hebben OF twee vijven, met de nodige compensatiepunten. Let wel op dat je geen 4 haalt voor Nederlands, en je voldoet aan de norm voor het CE-gemiddelde.

8 jaar geleden

T.

T.

Voor nl heb ik gemiddeld een 7 voor duits een 8 gemiddeld voor bio een 6.1 gemiddeld en voor wis, gs, engels een 5 voor maatschappij sta ik een 7 ben ik nu wel of niet geslaagd ?

8 jaar geleden

M.

M.

Welk niveau doe je? Voor Havo/VWO ben je gezakt, omdat je niet aan de kernvakregeling voldoet. Voor VMBO ben je geslaagd, mits je CE-gemiddelde een 5,5 of hoger is.

8 jaar geleden

L.

L.

Is het zo dat je absoluut niet twee vieren mag halen voor vmbo tl? Ook niet als je voor een ander vak een 10 hebt en het gemiddelde van alle cijfers minimaal 6.4 is? Of ben je met twee vieren automatisch gezakt?

8 jaar geleden

M.

M.

Met twee vieren ben je automatisch gezakt. Dit is omdat je anders door heel goed te zijn in één vak, en ander vak vrijwel compleet kan laten vallen. Het VO draait er om een basis niveau te krijgen op alle onderdelen.

8 jaar geleden

M.

M.

Wiskunde en Economie zitten in mijn sectordeel (TL)
mag ik een van die twee laten vallen met m'n 7e vak (Kunstvakken)

8 jaar geleden

M.

M.

Oh, en ik heb nog een vraag.
Mag ik een vijf staan voor Eco en Wiskunde als die twee in mijn sectordeel zitten?

8 jaar geleden

B.

B.

hallo, ik heb mijn examens afgerond, maar ik heb er niet zo goed gevoel over. ik doe mavo en ik sta namelijk drie vijfen, maar gelukkig mag ik er 1 herkansen en dan sta ik nog 2 vijfen.
maar ik ben bang want om 2 vijfen te staan moet je er tegenover toch 1 zeven staan, maar mijn enige 7 is voor maatschappijleer.dus ik vraag me af of dat dan meetelt, want het zit niet in mijn profielkeuze het is namelijk van vorig jaar?

8 jaar geleden

I.

I.

Als je vorig jaar maatschappijleer hebt kunnen afsluiten met minimaal een 7 geldt dat op vmbo als een compensatiepunt! Don't worry!

8 jaar geleden

D.

D.

Hoihoi! Ik heb een vraagje.
Ik heb voor mijn geschiedenis SE gemiddelde een 5,499. (zoooo irritant)
Wordt dit afgerond naar een 5,4 of 5,5?

Heel erg bedankt alvast :)

7 jaar geleden

M.

M.

dit wordt helaas afgerond naar een 5,4, echt heel erg vervelend is dat :(

6 jaar geleden

D.

D.

Oh ik doe trouwens havo....

7 jaar geleden

J.

J.

Kun je slagen als je voor Nederlands, Engels of Wiskunde gemiddeld een 4 staat na je examen?
Er staat hierboven dat je maar voor een van die vakken een 5 mag hebben, maar niets over een 4.

7 jaar geleden

J.

J.

Dus als ik examen ga doen in 6 vakken, en die cijfers van die 6 vakken zijn samen een gemiddelde van 5,5 of hoger ben ik geslaagd?

7 jaar geleden

J.

J.

Stel dat je een 7 hebt als combinatiecijfer, telt dit dan ook als compensatiepunt voor een 5 op je eindlijst?

7 jaar geleden

C.

C.

Hallo, ik doe morgen wiskunde examen. Ik sta een 4,1 gemiddeld en ik heb er niet erg veel vertrouwen in, maar ik heb op Nederlands minstens een 6, op Engels minstens een 7,5 volgens de correctievoorschriften. Wat nou als ik tussen de 3,5 en de 4 haal, en ik op Engels en Nederlands (SE&CE) gemiddeld een 6 en een 7 sta, en op wiskunde dus afgerond een 4? Ben ik dan geslaagd?

7 jaar geleden

K.

K.

stel je staat een 5,9 op engels en je hebt een 4 op je ce, mag dat?
of mag je op havo op de kernvakken ook geen 4 halen?

7 jaar geleden

F.

F.

ja dat mag.

7 jaar geleden

H.

H.

Waarom ben je op havo wel geslaagd met een 4 en een 5 op je eindlijst en niet met drie keer een 5? Het gaat in beide gevallen om 3 tekorten dus is in principe hetzelfde toch?

7 jaar geleden

F.

F.

als je met je extra vak gemiddeld net niet hoog genoeg staat op je ce van alle vakken, mag je dan het extra vak laten vallen zodat je dan uiteindelijk wel gemiddeld hoog genoeg staat op je ce van alle vakken?

7 jaar geleden

H.

H.

Slaag je voor de havo met een 4 voor wiskunde en een 5 voor economie ?
En voor de rest 6 of hoger

6 jaar geleden

M.

M.meri: Nee helaas niet, voor wiskunde moet een 5

6 jaar geleden

H.

H.

Stel ik haal op m&o een 4 op het examen en sta nu een 5.5 gemiddeld en haal een 5 op nederlands, waar ik nu een 7.2 gemiddeld op sta. Ben ik dan alsnog geslaagd als de rest van de vakken gemiddeld een 6.0 of hoger zijn?

6 jaar geleden

C.

C.

Ik doe vwo en sta nu een 5,5 voor Engels SE. Stel dat ik dan voor NL en Wis wel gewoon goede cijfers haal. Mag ik dan een 4,5 halen voor Engels CE of moet het per se een 5,0 zijn?

6 jaar geleden

K.

K.

Als ik voor 4 vakken bij mijn examens een 5 haal maar ik sta voor mijn SE cijfers voor alle 4 de vakken een 6 ben ik dan toch gezakt?

6 jaar geleden

A.

A.

Als ik dus 2 5en sta voor Engels en Duits, dan moeten alle eindcijfers gemiddeld een 6 of hoger zijn (word een 5,7 gemiddeld dan als die 6 gezien? Of bedoelen ze echt vanaf 6.0 of hoger?) Daarbij heb ik de 5.5 uiteraard wel voor alle CE gemiddeld.

6 jaar geleden

S.

S.

Ik doe vmbo en ik sta voor wiskunde op mijn Se een 5 en mijn Ce ongeveer een 3 dat samen is een 4. Kan ik nog slagen als k voor mijn andere vakken een compunsatuepunt heb.

6 jaar geleden

J.

J.

als je een 7e vak heb en je haalt 3 onvoldoendes ben je dan nog geslaagt als je dat 7e vak laat vallen

6 jaar geleden

J.

J.

Vraagje,

Telt je pws cijfer als compensatie punt voor je ce cijfers? Of kan je deze daar niet bij rekenen. Ik heb namelijk een 4 en een 5 gemiddeld en voor engels een 8 wat 2 compensatie punten zijn. Ik heb gister aardrijkskunde herkanst en moet of een 6.4 of een 7.4 halen om te slagen. Weten jullie het?

6 jaar geleden

M.

M.

Ik heb 2x een 5 en voor engels een 7 en voor combintiecijfer een 6 . Ben dan niet geslaagd?
Nu wil ik naar vavo maar dan vervalt deel combintiecijfer en heb ik we een 7 en zou ik geslaagd zijn.
Maar nu wordt er gezegd dat rekentoets te laag cijfer is. En moet ik dat pas in januari overdoen. Maar rekentoets telt toch niet

6 jaar geleden

S.

S.

ik sta voor nederlands een 5.9 engels 6.4 maatchapijleer 2 een 6 bio een 5.8 slaag ik dan en wat moet ik hale voor me ce

5 jaar geleden

M.

M.

Is economie ook een kernvak bij het e&m profiel. Sommige mensen zeggen van wel terwijl anderen het tegenovergestelde zeggen.

5 jaar geleden

J.

J.

Stel ik haal een 4 voor mijn Nederlands examen maar sta voor het school examen van Nederlands een 7 (en de andere vakken zijn voldoende) slaag ik dan?

5 jaar geleden

M.

M.

Hey, ik ben nu bezig met mijn examens van vmbo-tl, en ik vroeg me af of je een vak mocht laten vallen wanneer je 7 vakken hebt. En of je dan het vak mag laten vallen van je sector, mijn sector is economie, en volgens mij mag ik dan economie niet laten vallen, maar wiskunde bijvoorbeeld wel. Klopt dit ?

5 jaar geleden

N.

N.

Stel je voor ik sta voor mijn eindcijfer voor wiskunde een 4 en natuurkunde 5 maar heb wel een 8 en twee zevens ben ik dan geslaagd

5 jaar geleden

A.

A.

Wat als je bijvoorbeeld een 5 haald
En dan de rest 5,8 5,9 ofso word het dan afgerond naar een 6 en kan je dan gewoon slagen? Want je mag 1 5 halen maar geld de rest van de cijfers dan als 6?

5 jaar geleden

C.

C.

Als ik voldoende eindlijst heb op VMBO-T maar heb net mn gemiddelde van 5.5 niet behaald op CE heb ik dan recht op certificaten?

5 jaar geleden

M.

M.

ik had een 1 voor mijn rekenun examun ik zit op niveau 1 en het was gewoon niet eerlijk en te moelijk

4 jaar geleden

O.

O.

je bent echt slecht jij bent niet goed je hebt een 1 voor rekenen

4 jaar geleden

J.

J.

Hallo mensen ik ben jeremy en ik doe pratijk college. ik ben heel dom en ik ben gezakt wat moet ik doen. ik ben lui en ik odoe niks aan school wie kan mij hlpen en ik wil slagen!
Aljeblied wie kan mij helpe

4 jaar geleden

O.

O.

mike je bent echt slecht hoe kan je een 1 halen

4 jaar geleden

I.

I.

Ik zit in de 4de en me alle cijfers zin boven 6 alleen bij nederlands heb ik 5 gemiddeld ben ik dan geslaagd ?

4 jaar geleden

S.

S.

Ik wil slagen :((((((((((

4 jaar geleden

M.

M.

ik snap deze shit nogsteeds niet

4 jaar geleden

F.

F.

Hallo even een vraagje
Als ik voor wiskunde een 4 haal en voor nederlands 6 en voor bio 7.5 en ak 7 en eco 7 en engels een 5.5 ben ik dan geslaagd?

4 jaar geleden

D.

D.

Ik sta op al mijn vakken minmaal een 6.5
Ik heb op mijn duits examen een 4.5 en op wiskundr een 5 en op mijn andere examens een 6..7.2...8...8.5 ben ik geslaag of niet.

Btw op wiskunde sta ik een 6.9 en duits ook

4 jaar geleden

W.

W.

4 jaar geleden

W.

W.

Ligt er aan, je mag op havo een 4 en een 5 halen en de rest onafgerond een 6 dus daar voldoe je wel aan. Ligt er ook aan wat je nog gaat halen voor de rest ba je examens..

4 jaar geleden

T.

T.

mag je ook 3x een 5 hebben als eindcijfer met 2x een 6 erbij en 2x een 7 erbij

4 jaar geleden

J.

J.

ik heb het zelfde namelijk als eind cijfers

Ned7

Wis6

Eng5

Ak6

Eco5

Nask5

En maatschappij 7

4 jaar geleden

J.

J.

maar ben je dan geslaagd weet jij dat al?

4 jaar geleden

K.

K.

ik heb 3 vijfen op me rapport
een van ze is een keuze vak
ik heb 4 compensatie punten
alle andere cijfers zijn boven de 6.
ben ik geslaagd ?

4 jaar geleden

P.

P.

Ik zit in 6 vwo. Ik sta nu een 5 voor nl en een 5 voor bio en voor de rest heb ik allemaal 6 of hoger en ik heb ook compensatiepunten. Zou ik met deze cijfers slagen?

2 jaar geleden

E.

E.

Hallo ik zit op het VMBO in t 4e. Ik sta 2 vijfen en 2 zevens. Ben ik nu dan geslaagd?

2 jaar geleden

Annabel

Annabel

Als je twee vijven hebt, minimaal één 7 en de andere cijfers minimaal een 6 zijn, ben je geslaagd!

2 jaar geleden

een scholier

een scholier

Hallo, ben je meteen gezakt als het gemiddelde van je centraal examens lager dan een 5,5 zijn, maar je eindcijfers zijn bijvoorbeeld een 6?

1 jaar geleden

Harry

Harry

Ik heb 7 examenvakken, Ne, En, Ec, Wi, Gs, Du en tekenen. Kan ik - als de examenscijfers slecht blijken te zijn- nog een vak laten vallen? Bovenop de tegenwoordige mogelijkheid 1 vak niet mee te tellen? Immers mijn 7e vak was toch een keuzevak en mogelijk niet iedereen heeft een 7e vak?!

1 jaar geleden

Harry

Harry

Ik heb in 7 vakken examen gedaan vmbo tl (ne,en,du,ec,wi,te,gs), dat is toch 1 meer dan minimum? Betekend dit dat ik nog een vak kan laten vallen? Ik bedoel, bovenop éénvak dat je dit jaar al niet mee hoeft laten tellen?

1 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.