Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Waarom je je Examenbundels nog niet moet weggooien

In opdracht van Examenbundel

Het zijn rare tijden. Een paar weken geleden streste ik om de eindexamens, nu zijn ze afgelast. Feest! Was mijn eerste gedachte. Inmiddels besef ik dat de schoolexamens van komende tijd nu alleen maar zwaarder zullen wegen. Des te belangrijker dus om me daar nu goed op voor te bereiden.

Al in de vijfde klas heb ik een aantal Examenbundels en boekjes Samengevat aangeschaft, op aanraden van veel van mijn leraren. Ze zijn erg makkelijk in gebruik en staan vol met lesstof en oefenexamens. Daarmee zijn ze niet alleen handig voor de centrale examens, maar zeker ook voor je schoolexamens. Er zijn dan ook genoeg redenen om die boekjes nog niet de deur uit te gooien nu de eindexamens niet meer doorgaan.

Oefenvragen

Bij docenten ontbreekt het weleens aan wat creativiteit 😉️ Daarom komen op toetsen vaak vragen terug die gebaseerd zijn op oude examenvragen. Soms zijn vragen zelfs volledig gekopieerd! Het zal niet de eerste keer zijn dat ik tijdens een toets een opgave met gemak maak, omdat ik hem al een keer eerder geoefend heb in een van mijn Examenbundels.

Daarnaast komt de stof die je nu moet leren voor je laatste schoolexamens ontzettend overeen met de examenstof. Zelf moet ik voor economie bijvoorbeeld alles wat we gehad hebben herhalen. Precies hetzelfde als voor een examen dus. Het is dan ontzettend handig om dat allemaal nog even te oefenen met een Examenbundel.

Tips en tricks

Maar naast oefenexamens, bevatten Examenbundels ook ontzettend veel handige tips en tricks die je kunt gebruiken. Ook die zijn niet alleen handig voor je eindexamens, maar kunnen tijdens je toetsen ook goed van pas komen. Hier alvast een tipje van de sluier: ga na hoeveel tijd beschikbaar is per opgave. Probeer te voorkomen dat je te lang bezig blijft met dezelfde vragen en daardoor te weinig punten scoort. Dit heeft mij in ieder geval al een paar keer gered, juist op mijn schoolexamens.

Opzoeken

En mis je van een bepaald hoofdstuk nog wat kennis? In de boekjes Samengevat kun je gemakkelijk per onderwerp iets opzoeken en je kennis snel weer opfrissen. Omdat de boekjes in makkelijke taal geschreven zijn en geen grote lappen tekst bevatten, kun je het gemakkelijk vinden en hoef je niet vet lang alles opnieuw te lezen. En dit kun je ook gebruiken voor je schoolexamens: als je snel iets moet weten en geen zin hebt om al je boeken nog een keer helemaal door te lezen of een oude, soms onleesbare, samenvatting van tig jaar geleden op te zoeken, bijvoorbeeld.

Mondelingen

En heb je ergens in de komende weken nog een mondeling of schrijfopdracht van bijvoorbeeld Frans of Duits staan? Dan kan het boekje Examenidioom nog steeds handig van pas komen! In deze boeken staan namelijk meer dan 1000 woorden die je kunt gebruiken tijdens je mondeling, gerangschikt per onderwerp. Daarnaast bevatten ze een aantal voorbeeldzinnen die je zo kunt overnemen en waarmee je meteen een goede indruk maakt op je docent. 

Gooi die boekjes dus nog niet uit het raam, hoe verleidelijk dat misschien ook is. Of schaf er alsnog een paar aan, je krijgt nu 15% korting bij aanschaf van 3 Examenbundels via Bol.com! Ze zouden je namelijk nog weleens goed van pas kunnen komen deze laatste weken. Want dat diploma, dat laat je je nu echt niet meer ontnemen, toch?

Gepubliceerd op 31 maart 2020

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.