Volhouden, die voornemens!

Volhouden, die voornemens!

Door Nora

Hallo schooljaar 2012-2013. Alles is nieuw: de docenten, de klassen, de lessen. Hét moment voor goede voornemens, nietwaar? Dit jaar ga je braaf al je wiskundehuiswerk maken, ben je lief voor je leraren en kom je nooit meer te laat.

Moet lukken, toch? Uh, nee. 99% van de scholieren met goede voornemens is vóór 1 oktober weer ondergedompeld in het vertrouwde luiescholierenbestaan. Tenzij je deze tips in acht neemt: zo worden jouw goede voornemens wél blijvertjes.

1. Wees niet te perfectionistisch

Verwacht komend jaar niet teveel van jezelf. Door voortaan bijvoorbeeld het meeste huiswerk te maken en af en toe wat over te slaan, is je doel makkelijker te bereiken. Als een malloot al die massa's huiswerk doorwerken om vervolgens de moed op te geven, is niet de juiste oplossing.

Dus wees lief voor jezelf. Probeer zoveel mogelijk te doen. Maar mocht je ineens de neiging hebben om te hyperventileren, in een hoekje te gaan huilen of die Duitse naamvallen als dartbord te gebruiken: tijd voor een welverdiende pauze!

2. Nog geen tien gezien

Vorig jaar stond je een drie voor natuurkunde, nu ben je ervan overtuigd om een tien binnen te slepen voor je eerste proefwerk. Gaat dat werken? Meestal niet. Als je weet dat je niks van een vak bakt: het is helaas niet zo dat de Spaanse vakantiezon jouw problemen heeft laten verdwijnen.

Vul daarom netjes die sommetjes in, converseer met je docent over de snor van Einstein, leer zo goed mogelijk voor je toets en voìla, daarmee kan je een hoger cijfer verwachten. Ook al haal je 'maar' een zesje, je cijfer stijgt wél met drie punten!

3. Neem alle hulp aan

Spendeer je KWT- en uitvaluren met tegenzin in een desbetreffend vaklokaal. Zo móet je wel aan de slag met die vervelende theorieën. Toegegeven: in het begin is het even doorbijten om je tussenuren niet meer niksend in de kantine door te brengen. Maar zodra je je verstand op nul hebt gezet, zul je zien dat het maken van die nare opgaven een stuk beter gaat. Daarnaast heb je thuis ineens tijd om de dingen te doen die je leuk vindt, en ben je jezelf (en mij) enorm dankbaar.

4. Haantje de voorste

Verwissel je plekje achterin het lokaal voor de voorste rij. Mocht je dat nooit doen: dat is een beetje eng, ja. Constant in het zicht zitten van die gevreesde docent. Maar geen zorgen, als je fatsoenlijk oplet, bijt hij niet. Je zult zien dat je door vooraan te gaan zitten, beter oplet en meer leert. Dat scheelt veel extra werk!

Succes!

Met de bovenstaande tips kom je al een heel eind, beste hardwerkende-leerling-in-wording. Je kunt het, ik geloof in je, het zál je lukken! En mocht het je niet lukken, dan kun je de beste docenten altijd omkopen met een stuk appelgebak of verzameld werk van een of andere dubieuze wetenschapper. Het lot ligt in jouw handen. En nu hop, huiswerk maken jij. Of alvast smoesjes verzinnen.

Gepubliceerd op 16 september 2012
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Ik ga ze gebruiken (hoop ik)! Dankjee

9 jaar geleden

A.

A.

Eckte bloggur? Awesome, Grieke. Erg handige tips, helaas kan ik me er toch niet aan houden denk ik. Mis dat soort dicipline ;).

9 jaar geleden