Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Vmbo'ers redelijk positief over beeldende vakken

Vmbo'ers redelijk positief over beeldende vakken

Door Roos

Ruim 9.000 scholieren van vmbo-tl/gl maakten vanochtend het examen beeldende vorming, ook wel beeldende vakken genoemd. Hoewel voor sommige scholieren de leerstof niet helemaal duidelijk was, lijken de eerste reacties op dit examen redelijk positief.

Vmbo-scholier Jildou Hengst vertelt dat ze zich goed kon concentreren tijdens haar eerste examen, ook al was ze van tevoren erg zenuwachtig. "Mijn moeder had me wat valeriaan meegegeven om rustig te worden. Dat werkte goed, want ik kon de meeste opgaven prima maken."

Mickey Duivestein zag erg tegen het examen op, omdat ze niet goed wist wat ze kon verwachten. "Het was mij tijdens de lessen niet heel duidelijk geworden wat we nou precies moesten leren." Mickey was dan ook behoorlijk gestresst voor het examen, maar dat bleek uiteindelijk nergens voor nodig. "Het ging eigenlijk prima; ik verwacht zeker een voldoende te halen."

Verwarring

Ook bij Elyse Meier bestond van te voren wat onduidelijkheid over de te verwachten examenstof. "Ik kwam er gisteren pas achter wat ik nu precies moest leren voor dit examen, daar bestond wat verwarring over bij mij en mijn klasgenoten. Gelukkig heb ik toch wel een goed gevoel over het examen."

Haar klasgenoten waren verdeeld. "Ik sprak een jongen die het heel moeilijk vond, maar ook een meisje bij wie het supergoed ging." De klasgenoten van Ralph Hofstede waren wat minder positief. "Veel klasgenoten vonden het een pittig examen."

Leuke onderwerpen

Jildou was blij met de onderwerpen in het examen. "Vooral de opgaven over verschillende logo's waarin een leeuw voorkwam vond ik leuk. Die ging tenminste niet over al die oude dingen." Ralph had moeite met de opgave over vormgeving van sieraden. "Maar ik ben iemand van 'lekker rustig blijven en dan komt het wel goed'", nuanceert hij.

Annelotte Lutterman, klachtencoördinator bij het LAKS, vertelt dat het bij de Klachtenlijn nog rustig is. "Op dit moment zijn er nog maar weinig klachten binnen gekomen over het examen beeldende vorming. De klachten die er zijn gaan vooral over de moeilijkheidsgraad van het examen."

Reacties op Twitter:

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 13 mei 2014
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

E.

E.

Ik heb vanochtend ook het examen beeldende vakken gemaakt. Toen ik hem maakte vond ik hem best wel makkelijk, maar nu ik naar de antwoorden kijk op examenblad.nl denk ik niet dat het nou zo'n geweldig cijfer wordt.

8 jaar geleden

P.

P.

AAAAH... ik vond hem aan de ene kant moeilijk en aan de andere kant weer heel makkelijk

wel punten laten liggen heb ik gezien... maar alsnog rond de 7,8!!!! wauw super blij, als alles zo gaat.. nou dan slaag ik dik

8 jaar geleden

L.

L.

Het was een makkelijk examen en leek heel veel op het examen van 2008 door de vragen over de klassieke bouwstijl.
Alleen nu geen kletsende docenten meer voor mijn neus tijdens mijn examens en alles moet hopelijk wel goed komen

8 jaar geleden