Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Vmbo natuur- en scheikunde II 'niet moeilijk, niet makkelijk'

Vmbo natuur- en scheikunde II 'niet moeilijk, niet makkelijk'

Door Roos

Vanmiddag stond natuur- en scheikunde 2 (nask2) op het programma voor bijna 11.000 vmbo-scholieren. De reacties op dit examen zijn tot nu toe een beetje lauw. "Het was niet moeilijk, maar ook niet makkelijk". 

Vmbo-scholier Brenda Jenniskens denkt dat ze het examen nask2 wel tot een goed resultaat heeft kunnen brengen. "Ik had me goed voorbereid, de vragen waren te doen en ik was op tijd klaar." Of het bij haar klasgenoten net zo goed ging, weet ze niet. "De meesten vonden het niet makkelijk, maar ook niet supermoeilijk".

Anouk Hof was flink zenuwachtig voor het examen nask2. "Maar ik dacht gewoon bij mezelf: 'het kan ook goed gaan'." Vervolgens had ze het examen mooi op tijd af.

Ook collega-scholier Sander Ensink was binnen de tijd klaar. "Ik sta voor nask2 een 5.4, dus een ruime voldoende zou me goed uitkomen."

Veel leeswerk

Docent Mark de Ruijter-Groenewold denkt dat het examen wel goed te doen was. "Het was veel leeswerk, maar bij veel vragen moest je gewoon logisch redeneren. Er zaten ook flink wat opzoekvragen bij, waarvoor je eigenlijk alleen in de Binas hoefde te kijken."

Vraag 47

De Ruijter-Groenewold vraagt zich wel af of de laatste vraag over de examenstof ging. Vraag 47 ging namelijk over het verwijderen van vuil uit een tapijt met zeep. Volgens De Ruijter-Groenewold hoefden scholieren dat niet te leren. 

Het LAKS onderzoekt momenteel of deze vraag inderdaad niet tot de examenstof behoort. "We gaan dit bespreken met het College voor Examens." Scholieren.com houdt je hierover natuurlijk op de hoogte. 

Volgens klachtencoördinator Annelotte Lutterman van het LAKS zijn er verder nog weinig klachten binnengekomen over nask2. 

Reacties op Twitter:

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 13 mei 2014
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.