Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vijf verschillende types die elk sportteam heeft

Vijf verschillende types die elk sportteam heeft

Door Imke

De laatkomer, de party-animal en de fanatiekeling, we kennen ze allemaal; een sportteam bestaat uit verschillende mensen met een hoop verschillende persoonlijkheden. Deze vijf typen teamgenoten herken je vast en zeker!

1. De laatkomer

Waarom jullie altijd drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd verzamelen? Het antwoord is simpel: je hebt een back-up nodig. In ieder team zit er namelijk wel een: de sorry-maar-ik-ben-later-persoon. Wanneer deze persoon wel op tijd komt, weet je dat er iets goed mis is. Er komt dan ook een moment waarop je gewoon accepteert dat deze persoon altijd te laat is. Die drie kwartier van tevoren verzamelen is dus helemaal niet zo’n overbodige luxe als je ervoor wilt zorgen dat de wedstrijd kan beginnen met voldoende spelers.

2. De party-animal

Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’ is het antwoord op zo ongeveer alles van de party-animal uit je team. De persoon die ieder weekend volop aan het feesten is en die op de wedstrijddag met een compleet brakke wat-doe-ik-hier-uitdrukking aankomt. Natuurlijk moet het hele team hard lachen als deze persoon met zijn verlepte hoofd de kleedkamer binnenloopt en vraagt of de derde helft al is begonnen, terwijl de wedstrijd nog gespeeld moet worden. Hoe dan ook, die wedstrijd staat nog steeds op het programma, dus gelukkig sleept het team de party-animal door deze zware tijd heen.

3. De skipper

Conditie en kracht, niet de meest leuke onderdelen van een training, maar je zult er toch aan moeten geloven. De meesten leggen zich erbij neer: even strijden en alles geven, en daarna weer doorgaan met iets leukers (bitterballen eten tijdens de derde helft, bijvoorbeeld). Maar: je hebt altijd een teammaatje dat er echt alles, maar dan ook écht álles aan doet om niet te hoeven deelnemen aan die oh zo vervelende onderdelen. Plotselinge blessures, gescheurde nagels, jeukende grote tenen en ongesteldheid: de skipper haalt álles uit de kast om te ontkomen aan shuttles, opdrukken en ladders.

Volg Scholieren.com ook hier op Instagram!

4. Het gezelligheidsdier

Trainen en wedstrijden zijn leuk. Waarom? Omdat je altijd wel een gezelligheidsdier in het team hebt zitten. De persoon die altijd in is voor een praatje, een lachbui en bovendien vol zit met geweldige verhalen over wat zijn of haar crush deze week wel niet allemaal heeft uitgespookt, geflipte docenten en natuurlijk niet te vergeten: verhalen over de tegenstander die je aankomende wedstrijd treft. Het gezelligheidsdier zorgt ervoor dat het altijd lachen, gieren, brullen is. 

5. De fanatiekeling

Doel van een wedstrijd: winnen, winnen, winnen! Er zit dan ook altijd wel iemand in je team die ontzettend fanatiek is. Iemand die er alles aan doet het kampioenschap deze keer wél eens binnen te slepen. De persoon bij wie de woorden ‘lachen’ en ‘kletsen’ tijdens de training niet in het woordenboek voorkomen. De fanatiekeling neemt zijn team op sleeptouw en is degene die altijd vooroploopt tijdens die shuttles. De persoon die zijn teamgenoten aanmoedigt wanneer ze in duel zijn. De aanvoerder van het team. Is bovendien drie dagen na de wedstrijd nog steeds schor van al dat schreeuwen en juichen.

Uiteindelijk heeft één team maar één taak

Een team is bijzonder. Prachtig dat een groep mensen met zo veel verschillende karakters toch één hechte groep kan vormen. Natuurlijk wil je winnen en dat kampioenschap binnenslepen. Maar uiteindelijk heeft één team maar één taak. Iedere training en wedstrijd sta je weer op dat veld met maar één doel: plezier maken. Even alles vergeten. ‘Teamwork makes the dreamwork’, misschien wel een van de mooiste dingen die er is.

Welke teamgenoot ben jij? 

Gepubliceerd op 13 september 2018
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.