Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Vijf typen leerlingen na de kerstvakantie

Vijf typen leerlingen na de kerstvakantie

Door Amber

Helaas, de kerstvakantie is weer voorbij. Het is weer tijd voor saaie (maar uiteraard heel leerzame) lessen, huiswerk en toetsen. Die eerste maandag in de schoolbanken vindt niemand leuk, maar vaak hangt je bui wel af van wat je in de kerstvakantie hebt gedaan. Dat kan namelijk best wel erg verschillen. Herken jij de volgende vijf typen leerlingen na de kerstvakantie?

1. De wereldreiziger
Skiën in Oostenrijk, zonnen op Cuba of een safari in Zuid-Afrika... De wereldreiziger heeft in die twee weken vakantie ongeveer de hele wereld afgereisd. Althans zo klinkt het als ze eenmaal terugkomen. Eerst zijn ze een paar dagen gaan skiën met de familie (te herkennen aan die geweldige skibril-afdruk van de zon), daarna hebben ze nog een stedentripje gemaakt, om de vakantie af te sluiten met een bezoekje aan vrienden die aan de andere kant van Nederland wonen. De wereldreiziger is overal geweest tijdens de vakantie, behalve thuis. 

2. De slimme studiebol
Veel mensen vermijden school zo veel mogelijk in de vakantie, er zijn echter ook mensen die het wat slimmer aanpakken. Omdat ze veel meer tijd hebben dan normaal ruimen ze hun kamer weer eens op, lezen ze een paar boeken voor school of maken ze een planning voor de aankomende toetsweek. Daarom kunnen zij de laatste dagen van de vakantie lekker rustig aandoen terwijl bij de rest de paniek toeslaat. Je herkent deze scholieren dan ook aan hun relaxte houding 's ochtends in de schoolbanken en de overzichtelijke schema's of agenda's die ze meenemen. 

3. Hot mess
Er zijn ook mensen die hun vakantie totaal anders besteden dan de slimme studiebollen. School zijn ze compleet vergeten; de hele vakantie genieten ze van hun vrijheid, het uitslapen en het lekker laat naar bed kunnen gaan. Als school weer is begonnen moeten ze altijd even wennen. Werk inhalen tijdens de vakantie is voor hen onbekend, toch snappen ze nooit hoe ze het opeens zo druk hebben na de vakantie. Deze mensen zijn altijd uitgeput tijdens de eerste paar dagen van school, want hun slaappatroon hebben ze compleet verpest tijdens de vakantie. Wel kun je goed met ze praten over de nieuwe films en series die ze hebben gezien in de vakantie. 

4. New year, new me
Na de kerstvakantie heeft iedereen weer goede voornemens. Je herkent vast wel die ene klasgenoot die vol trots een nieuwe, overzichtelijke agenda laat zien en nieuw kaftpapier voor z'n gehavende boeken heeft gekocht. Het kluisje wordt opgeruimd en dat wekelijkse broodje kroket in de kantine kopen kan ook echt niet meer. Deze doorzetters vertellen uitbundig over hoe ze over een paar maanden een verbeterde versie van zichzelf zullen zijn. Nu zijn ze nog enthousiast en zien ze opgeven absoluut niet als een optie. Maar wacht maar tot over een paar weken.

5. De positivo
De persoon die iedereen door de moeilijke dagen na de vakantie sleept. Deze persoon benadrukt de eerste paar dagen de positieve kanten van school. Want hoe leuk is het om iedereen weer te zien, hoe fijn is het om weer kennis op te doen en hoe relaxed is het dat we allemaal weer een beetje ritme in ons leven hebben door die schooltijden? De positivo is de eerste paar schooldagen vooral heel erg blij, totdat al die lesuren en schooldagen weer bergen met huiswerk brengen...

Gepubliceerd op 8 januari 2017
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.