Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

Vijf treintips voor als je je verveelt

Vijf treintips voor als je je verveelt

Nederlandse Spoorwegen

Herken je dat? Als je op school zit, kun je duizend dingen bedenken die je liever zou doen. Maar na een week of twee vakantie ben je wel een beetje door je bucketlist heen. Je hebt Netflix zo ongeveer uitgespeeld, net als al je oude Xbox-games. Baal je ook van dat gevoel? Wij hebben vijf top treintips om de verveling te bestrijden. Kom van de bank af, stap de trein in en gaan! 

De NS helpt jou aan een echt vakantiegevoel met de Jongerentoer. Voor het luttele bedrag van €33,00 reis je drie dagen door heel Nederland. Je koopt 'm in de Spoordeelwinkel

Treintip 1: De Veluwe
Stap uit op station Rhenen of Dieren. 

Weet je nog dat je vroeger eindeloos hutten bouwde en bomen beklom tijdens een zondagmiddag in het bos? Dat kan nu nog steeds hoor! Reis bijvoorbeeld eens naar de Veluwe. Daar vind je de beste bossen en heerlijke heides. Je hoeft niet persé een boom in te klimmen, je kunt ook gewoon neerstrijken op een kleedje. Vul een picknickmand met broodjes, aardbeien en suikerwafels, neem een bal mee en niet onbelangrijk; en stel goede vrienden. Voor de kunstliefhebbers: check het Kröller-Müllermuseum. Ga je op 17 t/m 20 augustus? Trein dan even verder naar station Barneveld voor het luchtballonnenfestival daar!

Treintip 2: Madurodam
Stap uit op station Den Haag CS (daarna nog een stukje met de tram)

Iedereen kent Madurodam, maar ben je er zelf eigenlijk wel eens geweest? Alles wat klein is, is schattig, dus Nederland ook. Als je alle beroemde gebouwen gespot hebt en genoeg 'reuzen'-selfies naar je vrienden hebt gesnapt, neem je de tram die doorrijdt richting Scheveningen. Bestel een groot bord kibbeling met friet en je hebt een topdag.

Treintip 3: Theaterfestival de Parade
Stap uit op station Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag CS

In de zomer trekt het Theaterfestival de Parade door vier grote steden: Amsterdam (12-8 t/m 28-8), Rotterdam (23-6 t/m 3-7), Utrecht (22-7 t/m 7-8) en Den Haag (8-7 t/m 17-7). In Utrecht strijkt het festival zo ongeveer naast het station neer, in het Moreelsepark. Je kunt zo naar binnen wandelen en iets eten of drinken. De sfeer is magisch, vooral 's avonds als de gekleurde lampjes het terrein verlichten. De voorstellingen kosten vaak wel geld, maar meestal zijn er ook gratis muzikale optredens. Check vooraf even het programma.

Treintip 4: Dierentuin
Stap uit op station Rotterdam CS (Blijdorp) of Rhenen (Ouwehands Dierenpark)

Dikke kans dat jij ook verslaafd bent aan schattige dierenfilmpjes op Facebook en YouTube, maar er gaat niets boven dieren in real life bekijken. En als je geluk hebt, maak je misschien zelf wel zo'n knaller van een filmpje dat compleet viral gaat. Dierentuinen lenen zich trouwens ook perfect voor een (eerste) date. Lekker samen aapjes kijken. Blijdorp en Ouwehands Dierenpark liggen het dichtst bij het station.

Treintip 5: Outletshoppen
Stap uit op station Roermond (Designer Outlet Roermond)

Wil je winkelen en hou je van merkkleding, maar zit je een beetje krap bij kas? Ga naar een outlet. Daar kun je je makkelijk een dag vermaken met struinen door het mini winkeldorp, op jacht naar koopjes. De outlet in Roermond ligt vlakbij het station, op zo'n 10 minuutjes lopen. Ook ideaal voor een regenachtige zomerdag.

Gepubliceerd op 17 juni 2016

REACTIES

M.

M.

Netflix uitgespeeld...? Huh

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.