Vijf tips om boetes te voorkomen

Door TeamAlert

Vergeten je licht aan te doen? Hoppa: 55 euro boete. Even afsnijden door een park? Verdubbel dat bedrag maar! Eén ongelukkig fietstochtje verder en je maandsalaris is pleite. Als het even kan wil je dat natuurlijk voorkomen. Wij snappen dat maar al te goed, daarom vijf tips om een boete te voorkomen. Lees ze grondig door want als je meedoet aan de quiz kun je een vette GoPro-set ter waarde van 400 euro winnen!

1. Zorg voor een picobello fiets
Veel jongeren kunnen niet wachten tot ze hun autorijbewijs hebben, en ergens is dat ook wel te begrijpen. Fietsen is nu eenmaal niet zo spannend, maar dat betekent niet dat het zonder gevaren is. Jaarlijks hebben er 78.000(!) mensen medische hulp nodig na een fietsongeval. De kans op een ongeval kan op veel manieren verkleind worden. Allereerst is het belangrijk dat je fiets geen gebreken heeft. Dat is voor je portemonnee ook een behoorlijke geruststelling. Zo staat er bijvoorbeeld op het ontbreken van een (werkende) fietsbel een boete van 55 ekkies.

2. Opletten scheelt aftikken
Je was lekker muziek aan het pompen door je oortjes en hebt daardoor een stopteken van een verkeersregelaar gemist. Da's pech: 130 euro weg. Kleine tip: doe tijdens het fietsen alleen je rechter oortje in. Zo wordt fietsen niet alleen goedkoper, maar ook veiliger. 

3. Laat je niet afleiden
In het verlengde van de vorige tip raden we je aan om de Fietsmodus App te gebruiken. Deze app zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen geen berichten krijgt (wat veilig is), en dat je ondertussen spaart voor toffe prijzen (wat leuk is). 

4. Zorg voor licht
Wist je dat je niet alleen 's nachts boetes kan krijgen voor ontbrekende fietsverlichting? Ook overdag bij slecht zicht is het mogelijk dat je langs de weg wordt gezet door oom agent. Zorg daarom dat je overal en altijd verlichting bij je hebt. Zie het als een eerste levensbehoefte.

5. Gebruik licht op juiste manier
''Oke, ik heb na het lezen van tip 4 nu altijd licht op zak. Zo goed?'' Nou.. niet perse. Je moet je lichtjes wel juist afstellen, en ervoor zorgen dat ze nooit of te nimmer op standje knipperen staan. Een knipperend licht kan afleidend werken en je dus een boete opleveren. Tja, wij hebben de regels ook niet bedacht, maar weet wel dat 80% van de fietsongevallen veroorzaakt wordt door afleiding. 

Heb je de tips goed tot je genomen? Doe dan hier de quiz waarbij je, zoals gezegd, een GoPro-set kan winnen ter waarde van 400 euro.

IK DOE MEE AAN DE QUIZ

Gepubliceerd op 5 september 2016

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.