Vijf keer treingesprekken

Vijf keer treingesprekken

Door June

Reizen met de trein: ik vind het heerlijk. En vooral de bijzondere treingesprekken maken mijn reis compleet. Met het ene oortje in en het andere oortje uit vang ik vaak interessante gesprekken van vreemden op. Hierbij vijf verschillende en wellicht herkenbare soorten gesprekken die je hoort in de trein.

1. Relatieproblemen
Want wat is een betere plek dan de trein om je gevoelens te uiten over je relatieproblemen? Zo spraken twee dames van rond de vijftig open (en luidruchtig) over hun dramatische liefdesleven. "Pfff, ik weet echt niet meer wat ik met hem aanmoet. Zal ik er een punt achter zetten?" "Nee, want dan ben je voor eeuwig single." 

2. Werkproblemen
Het feit dat mensen vaak veel struggles ondervinden op de werkvloer, blijkt uit de gesprekken die je hoort in de trein. "Ik ben er echt helemaal klaar mee. Dit werk vind ik helemaal niet leuk. Daarbij is mijn baas een enorme eikel." Maar dat gezeur over het werk zelf is nog niet eens het heftigste, er gebeuren nóg veel gekkere dingen op de werkvloer. Ik heb namelijk een keer een gesprek mogen meeluisteren (of afluisteren, hoe je het ook wilt noemen), over een man die verliefd was op zijn collega. En hoe langer ik het gesprek volgde, hoe duidelijker het werd dat hij getrouwd was én twee kinderen had. Als de wiedeweerga die collega uit je kop zetten, zou ik zeggen.

3. Facebookroddels
Vaak genoeg hoor ik mensen roddelen in de trein over een bepaalde facebookpost van iemand. "Oh my god, heb je die foto van haar op Facebook gezien, met haar nieuwe vriend?" "Nee, laat eens zien!" "Oh bah, wat een rare vent". Ook ging een man door het lint toen zijn ex z'n foto op Instagram had geliked: "Holy shit! Ze liket m'n foto weer na een halfjaar! Zou ze nog gevoelens voor me hebben?"

4. Zwartrijders
Ook een veelvoorkomend gespreksonderwerp in de trein: zwartrijden. Dit keer waren het twee omaatjes die aan 't zwart rijden waren en praatten over hun strategie om niet betrapt te worden. "We kunnen ook gewoon de hele reis op het toilet blijven zitten."

5. Jongens
Twee Utrechtse studenten praten gedurende de hele reis (anderhalfuur lang) alleen maar over jongens. "Ik vind hem oprecht heel leuk. Maar ja, eigenlijk ook weer niet, want hij is een beetje een nep-hipster." "Ik vind die vriend van hem zó knap!" "Reageert hij ook met hartjesogen onder jouw foto's?" "Nee, maar ik heb wel een snapreeks van honderd dagen met hem."

​Wat is het meest bizarre verhaal dat jij hebt gehoord in de trein?

Gepubliceerd op 11 november 2016

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.