Vijf dingen waar niemand geduld voor heeft

Vijf dingen waar niemand geduld voor heeft

Het liefst doe ik altijd alles in de zevende versnelling. Een nadeel daarvan is dat de rest van de wereld niet altijd even snel gaat en je soms moet wachten. En soms kan wachten echt vreselijk zijn. Dit zijn vijf dingen waar je geen geduld voor hebt, hoe kort of hoe lang ze ook duren.

1. Wachten tot het eten

In Nederland is de tijd waarop de meeste mensen gaan eten 18.00 uur: niet later, maar ook absoluut niet vroeger. Kom je dus om 16.00 uur thuis uit school met honger alsof je op twee crackers de Mount Everest hebt beklommen, heb je volgens je ouders gewoon dikke pech. Daardoor ga je snacken: bijvoorbeeld een pak koekjes of een halve zak chips. Als je dan rond etenstijd aanschuift, krijg je met moeite één aardappel naar binnen. Gevolg: zeikende ouders plus een halve kilo aan gewicht erbij, maar hé: je was echt out gegaan als je pas om 18.00 uur kon eten hoor.

2. Pakketbezorging 

Het voordeel aan online winkelen is dat je geen tijd kwijt bent aan het kopen van iets: je aankopen worden namelijk heel simpel bij je thuis bezorgd. Het nadeel daarvan is dat je je aankoop niet meteen in bezit hebt. Hierdoor sta je de hele dag bij het raam om als een soort waakhond de PostNL-busjes in je straat in de gaten te houden. Uiteindelijk arriveert je pakketje dan alsnog op het moment dat je niet thuis bent en kun je lekker naar het postkantoor gaan fietsen. Ach, het hoort bij de beleving van iets bestellen zeggen we maar.

3. Iets opwarmen in de magnetron

Als er iets niet veel tijd kost, is het wel wachten op de magnetron. Vaak stop je iets er maar een paar minuten of korter in en is het weer helemaal opgewarmd. Als je daar het geduld voor hebt, wat je nooit hebt als je maag rammelt. Je opent dus meestal al voor het piepsignaal de magnetron, komt tot de conclusie dat je eten nog half lauw is maar besluit het toch te eten. Of je zet hem veel te hoog in de hoop dat het sneller gaat en er komt stoom uit je gekookte boterham. Eet smakelijk in ieder geval.

4. Telefonische wachtrijen

Even het DUO, een helpdesk of de huisarts bellen? Dan ontkom je meestal niet aan een wachtrij. Met geluk is er maar één wachtende voor je maar als je pech hebt moet je een kwartier wachten. Helemaal irritant zijn de wachtmuziekjes die je mentaal naar een hotellift brengen. Meestal gooi je bij meer dan twee wachtenden voor je al de hoorn erop. Vervolgens kom je tot de conclusie dat je het toch moet doorstaan en bel je opnieuw, maar nu moet je nog langer wachten. Een typisch gevalletje van karma. 

5. Langzaam lopende mensen

Als je op vakantie rondloopt in een grote wereldstad als Londen, Parijs of New York ontstaat deze ergernis waarschijnlijk vrij snel: mensen die zich in slakkentempo voortbewegen. We get it: het is druk, de straten zijn niet gebouwd op zoveel mensen maar waarom ga je in vredesnaam midden in een lopende mensenmassa stilstaan voor een foto? En als je dan die foto hebt gemaakt, kun je dan alsjeblieft je telefoon opbergen zodat je niet al sms'end en lopend nog langzamer gaat? We hebben nog meer dingen te doen ja?

Geduld is een schone zaak. Dikke pluim voor jou voor het lezen van dit stuk.

 

Gepubliceerd op 11 april 2017
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.