Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vier podcasts om de weg naar school te overleven

Vier podcasts om de weg naar school te overleven

Door Fay

School is weer begonnen en dat betekent dat veel van jullie ‘s ochtends weer in de trein of op de fiets zitten. Ik moet zelf drie kwartier naar school fietsen en ik merkte dat dit saai begon te worden. Na een tijdje zoeken was daar mijn reddende engel: de podcast. Podcasts heb je in alle soorten en maten, daardoor is het lastig om een keuze te maken. Dus om jullie wat tijd te besparen, heb ik mijn favoriete podcasts op een rijtje gezet.

Wat Ik Wou Dat Ik Wist

De 26-jarige Kelly is de Wat Ik Wou Dat Ik Wist -podcast begonnen, omdat ze het idee had dat er nog geen podcasts bestonden waarbij het voelt alsof je naar een vriendin aan het luisteren bent. Dat had ze goed gezien, want dat was er inderdaad nog niet. Daarom ben ik heel blij dat zij dit initiatief heeft genomen, want elke aflevering vind ik echt heel leuk! Aan het begin van de aflevering deelt ze de celeb gossip van de week en geeft tips voor leuke series, podcasts en boeken. Lekker luchtig beginnen dus. Elke week is er een ander hoofdonderwerp waar ze over vertelt en haar mening over geeft. Zo ga je zelf ook meer nadenken en jezelf afvragen: Hoe denk ik er eigenlijk over? Elk onderwerp is weer anders en even interessant. Want wat weet jij eigenlijk over het klimaat, fitgirls, introvert of extravert zijn en waarom we drinken en feesten.

Te beluisteren op: Spotify, Apple Podcasts, Stitcher of op de website

Echt Gebeurd

Zoals je waarschijnlijk al aan de titel hebt gezien is dit een podcast waarin gewone mensen echt gebeurde verhalen vertellen. Meestal grappig, leerzaam en heel herkenbaar. Eens in de zoveel tijd leest er iemand voor uit zijn of haar puberdagboek van vroeger. Dit levert hele grappige verhalen op. Wij, scholieren, zijn nu pubers, ook al vind ik dat soms nog best lastig om toe te geven, want ik vind puber zo'n stom woord. Ondanks dat komen sommige verhalen en gedachtes me erg bekend voor. Daarom is het heel leuk om naar te luisteren.

Te beluisteren op: Spotify, podcastluisteren.nl, Apple Podcasts, Stitcher, op de website of je kan er zelfs live naar gaan kijken.

Yous & Yay: New Emotions

In deze podcast spreken rapper Yousef Gnaoui en Pepijn Lanen (faberyayo) van de Jeugd van Tegenwoordig met verschillende gasten. Iedereen is anders en heeft dus ook zijn eigen verhalen. Er wordt gepraat over deze verhalen, maar ook over het gewone leven. In het begin van de podcast wordt er gevraagd: Wat doe jij op een dag? Zo krijg je een kijkje in het leven van bijvoorbeeld: Merol, Achmed Akkabi, Anna Nooshin of chefkok Joris Bijdendijk.

Te beluisteren op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, NPO Radio 1 Podcasts, Stitcher en op de website van VPRO

Pyjamaparty podcast

Bonnie van het youtubekanaal boncolor kletst in deze podcast met haar vrienden over onderwerpen als: koken, seksuele intimidatie op straat en feminisme. Dit doet ze niet zomaar aan tafel, maar in haar pyjama met een bak popcorn en een midnight snack, net als op een echt slaapfeestje. Als je de podcast luistert voegen die pyjama’s natuurlijk niet veel toe. Daarom kan je op haar youtubekanaal de videoversie bekijken om echt in de pyjamaparty sfeer te komen. 

Te beluisteren op: Spotify, Apple Podcasts, podcastluisteren.nl, Stitcher en Sound Cloud.

 

Gepubliceerd op 24 september 2019
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.