Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Verliefd op Sinterklaas

Verliefd op Sinterklaas

Door Tim

Hij is al weer even in het land, mijn oude grote vrind Sint Nicolaas. Al een aantal keer heb ik mijn schoentje mogen zetten van de huissinterklazen, al ben ik daar inmiddels een beetje oud voor. Maar wat maakt het uit? Ik ben verliefd op de Sinterklaasperiode, kijk elke avond trouw naar het Sinterklaasjournaal en maak nog steeds verlanglijstjes.

De maanden november en december vind ik nog altijd fantastisch. De eerste pepernoten, de intocht van Sinterklaas. Dat het sprookje voor mij ruim tien jaar geleden eindigde maakt eigenlijk niet uit.

De spanning voor de Sint ben ik natuurlijk kwijt. Hij komt toch wel langs en in de zak mee naar Spanje hoef ik niet. Maar sinds die gruwelijke avond, waarop ik door mijn ouders wreed werd ontdaan van alles waar mijn jeugdige leven om draaide, doe ik er alles aan om weer hét ultieme gevoel te beleven. Als een demente hoogbejaarde die terug naar zijn jeugd grijpt.

Huilen

De avond waarop mijn Sinterklaassprookje in duigen viel, blijft in mijn geheugen gegrift. Broertje naar bed, warme chocolademelk, FC De Kampioenen op en een moeder die abrupt stopt met strijken. Tim... eh... we moeten je wat vertellen.... En toen instahuilen.
Het is natuurlijk beter dan van vriendjes of zelfs je basisschooljuf te moeten horen hoe de staf in de hand steekt, maar het blijft vervelend als je je mooiste illusie verliest.
En ik was nog wel zo'n lief kind met Sinterklaas.

Sinds de betovering verbroken is ben ik ook maar gewoon nuttige dingen gaan vragen aan de Sint. Nieuwe kamerinrichting, Harry Potter-boeken, dvd's, wodka, zulks. Nee surprises daar doet huize Martens niet aan. Verschrikkelijke dingen. De enige keer dat surprises tof zijn is met de redactievrienden en vriendinnetjes twee weken ná Sinterklaas. 

Hockeychick

Ik ben zo blij dat ik gewoon gezellig de Sint mag opwachten met m'n nichtje en neefje. Ik ben verliefd op de gespeelde spanning. Lekker met alle liedjes meeblèren, zwaaien naar Sinterklaas, high-fiven met (zwarte) Pieten en een hond die m'n chocoladeletters uit mijn schoen sleept. Te wauw gewoon! Nu alleen nog dat verlanglijstje maken. Voor mij geen Knex of Playmobil meer. Ben ik te oud voor. Doe mij maar een handjevol twittervolgers en een blonde hockeychick lieve Sint.

Gepubliceerd op 5 december 2013
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Noah

Noah

Ik was er ook helemaal stuk van toen ik wist van Het Grote Geheim. Meezingen en schoentje zetten laat je nog even kind voelen, héérlijk!

8 jaar geleden