Veel tijd over bij vwo-examen biologie

Veel tijd over bij vwo-examen biologie

Voor 26.140 vwo eindexamenkandidaten stond maandagmiddag het examen biologie op het programma. Een van hen was Jannieta Koetsveld en bij haar ging het erg goed: "Het voelde eigenlijk als een havo-examen."

Jannieta was ruim van te voren klaar. "Ik ben altijd wel snel klaar, maar na anderhalf uur was de andere helft van de zaal al leeg. De vragen waren ook wel aan de makkelijke kant. Behalve dat de vraag over calcium heel erg uit het niets kwam en je je Binas er niet bij kon gebruiken, vond ik alle vragen prima te doen." Er vloog ook iets tegen het raam van haar examenzaal: "Dat was even schrikken want erna begon ook een auto te toeteren!"

Sterre van Wierst was ook snel klaar. "Ik ben best wel goed in biologie en als ik zo terugdenk had het examen wel moeilijker gekund. Er was ook een vraag over DNA met een plaatje dat ik in een andere vorm heb  gezien in een vorig examen, dat was wel raar."

Geen verrassingen

Docent Frans Droog vond het ook een prima examen. "De vragen vond ik gemiddeld en redelijk, die rekenvraag over bloedtransfusie had van mij niet gehoeven omdat het leerlingen altijd een beetje afschrikt, maar er zaten verder geen verrassingen in. Hoe de onderwerpen verdeeld waren en de vraagstelling die daar bij hoorde was wel iets anders, maar het niveau was goed."

Volgens Melvin Coolen had je niet extreem veel hoeven leren. "Er zat niet extreem veel examenstof in, je moest vooral veel beredeneren. Dat was soms best raar omdat ik me niet echt herken in een dokter maar wel allerlei medische redenen moest verzinnen. Maar er waren geen moeilijke begrippen of extreem lastige vragen."

Goede indeling 

Dat beaamt Helga den Otter: "Bij mij ging het best wel lekker, ik was na een uur en een kwartier al klaar. Er waren op zich veel open vragen, maar die kon je in één of twee zinnen wel beantwoorden. Er was ook veel diversiteit en een goede indeling. Alleen ik vond de openingsvraag over een blaasontsteking niet echt passend, zo na de lunch haha."

Klachtencoördinator van het LAKS, Sterre Teunissen, vertelt dat er heel weinig klachten zijn. "We hebben meer klachten over het examen economie dat morgen nog moet plaatsvinden, dan over biologie. Het lijkt me dus een erg makkelijk examen."

Vanaf woensdag 10 mei t/m 24 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en check onze livestream op onze Eindexamens facebookpagina elke dag rond de klok van 17:30u!

Gepubliceerd op 22 mei 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.