Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Veel tevredenheid over vmbo-examen nask 1

Vrijdagmiddag bogen de vmbo'ers van de niveaus -kb, -gl en -tl zich over het examen nask 1. Hoewel 'nask' een afkorting is van natuur- en scheikunde,  bestond de toets voor het overgrote deel uit natuurkunde.

Examenkandidaat Camiel van Es vond het examen ongelooflijk makkelijk. "Ik stond een 9 voor mijn schoolexamens en na het bestuderen van het correctiemodel blijk ik tussen de 9 en 9,5 te hebben gehaald. Alles wat we ooit hebben besproken in de lessen kwam in het examen voor. De vraagstelling vond ik erg goed te doen."

Ook vmbo'er Annelijn Rüsing is ontzettend positief over het examen. "We hadden ontzettend veel geoefend in de lessen en precies dezelfde onderwerpen kwamen terug in het examen. Ik vond dit examen zelfs makkelijker dan de schoolexamens. Ik heb helemaal niks negatiefs over deze toets te zeggen."

Ook voor scholier Maaike Jobse bevatte het examen weinig verrassingen. "Precies de stof die we hadden geoefend, kwam aan bod. Daarom vond ik het examen niet erg moeilijk. Er waren slechts één of twee vragen die ik helemaal niet begreep."

Leerling Leon Hoogland vond het examen wel redelijk gaan. "De ene vraag vond ik moeilijk, maar andere ook weer helemaal niet. Maar ik heb wel een voldoende. Ik denk dat ik een 6 of een 7 heb voor dit examen."

Tevreden docent

Ook natuurkundedocent Mark de Ruijter was erg tevreden over het examen. "Het was een heldere toets, ik denk dat de leerlingen het erg goed gemaakt hebben. Sommige zaken werden wel weggegeven. Zo werd er in een bepaalde opgave al aangegeven wat de verhouding was tussen liter en deciliter. Ik vind dat leerlingen dat zelf moesten weten en uitrekenen."

Vrijdagmiddag hebben bijna 300 vmbo'ers een klacht ingediend bij het LAKS. Leerlingen meldden voornamelijk dat ze het examen te lang vonden.

Gepubliceerd op 24 mei 2013


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?