Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Veel ritmevragen in vwo-examen muziek

Frederique

De muzikale kennis van 1020 vwo-scholieren werd vanochtend getest op het examen muziek. Lisa Bouwman vond het wel goed gaan. “Ik vond het examen zeker vergelijkbaar met oudere examens.”

Behalve de een-na-laatste vraag vond ze het examen goed te maken. “Er werd wel veel gevraagd naar ritmes in vergelijking met andere examens die ik gezien heb, maar ik vind dat wel een leuk onderwerp. Je hoefde niet heel veel specifieke kenmerken te weten.”

Weinig vergelijkingsmateriaal

Wat Lisa wel lastig vond, was dat er niet veel was om mee te vergelijken. “Ik heb wel bij elke vraag iets kunnen invullen, maar ik had dan ook goed geleerd en geoefend. Ook al waren er niet veel examenvragen om te maken.”

Roman Schuring vond dat ook lastig. “Zo weet je niet precies wat je kunt verwachten. Maar dit examen is wel goed te vergelijken met dat van vorig jaar, ook al vroegen ze net als bij het havo-examen veel naar instrumenten. Er waren ook weinig weggeefvragen en juist veel open vragen, dat vond ik wel vervelend want ik had de tijdskennis niet heel goed geleerd. Het ging dus niet super, ook al was het niet extreem lastig.”

Normaal

Bob van der Meulen vond het een vrij normaal examen. “Het kwam wel overeen met wat ik had verwacht, heb er ook totaal geen klachten over. Als je gewoon had geleerd, kon je alle vragen maken.”

Sterre Teunisssen, klachtencoördinator van het LAKS, vertelt dat er heel weinig klachten zijn. "We hebben maar een handvol klachten binnengekregen, dus er valt nu weinig over te zeggen. Maar het lijkt mij daarom geen heftig moeilijk examen."

Vanaf woensdag 10 mei t/m 24 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en check onze livestream op onze Eindexamens facebookpagina elke dag rond de klok van 17:30u!

Gepubliceerd op 23 mei 2017
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.