Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Van scheiden komt spijbelen

Van scheiden komt spijbelen

Door Kim

"Tja, er heerst griep in onze klas, meneer..."Behoor jij tot de 200.000 scholieren met gescheiden ouders? Dan is de kans groot dat je regelmatig een dagje uitslaapt, winkelt of rondhangt onder lestijd. Meer dan de helft van de jonge spijelaars heeft gescheiden ouders, blijkt uit het onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

Bijna 6 procent van alle Nederlandse jongens behoort tot de die-hard spijbelaars, maar in de groep zonen van gescheiden ouders is dit aantal maar liefst 13%. Ook heeft 4% van alle Nederlandse meiden wel eens een pyjamadag, wat 11% is in de groep gebroken gezinnen. De waarschijnlijke reden? Tja, met slechts één ouder thuis wordt het de scholier wel erg makkelijk gemaakt…

Gepubliceerd op 25 augustus 2009
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

idd, van een vriend van mij zijn de ouders ook gescheiden en hij spijbelt ontzettend veel!

12 jaar geleden