Vacature: blogger

Door Annabel

We hebben inmiddels voldoende sollicitaties ontvangen. 

Dat je bij scholieren.com niet alleen terecht kunt voor het jatten van andermans werk, maar ook voor verhalen over alles wat scholieren bezighoudt, wist je vast al. Maar wist je dat jij die verhalen ook zelf zou kunnen schrijven?

Denk je soms dat je wel een boek zou kunnen schrijven over je leventje op de middelbare school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Oké, niet voor het schrijven van een boek, maar wel om al deze inspiratie in blogs voor onze website te stoppen.

Als blogger bij Scholieren.com krijg je alle vrijheid om je eigen ideeën uit te werken tot mooie, grappige, interessante of ontroerende verhalen over het leven als middelbare scholier. Van irritaties over docenten tot dump-drama’s en van huiswerktips tot de klimaatmars: geen onderwerp gaan we uit de weg. Scholieren.com bestaat al 20 jaar en nog steeds zijn de ideeën niet op. Het leven van een middelbare scholier staat immers nooit stil.

Als redacteur bedenk je twee keer per maand een goed idee, dat je vervolgens gaat uitwerken tot een verhaal. Dat kan een column zijn, een interview, een reportage of betoog. En het mag overal over gaan, als je maar zeker weet dat andere scholieren het willen lezen. Uiteraard staat daar een passende vergoeding tegenover. Jij kunt ervoor zorgen dat je klasgenoten zich niet alleen naar Scholieren.com haasten voor boekverslagen en samenvattingen, maar ook om jouw laatste blog over de ode aan de middelvinger te lezen.

Wie zoeken wij?

Je bent creatief en verwondert je over de dingen die om je heen gebeuren. Of je nou op school bent, thuis, op pad met vrienden of op de paardrijclub; jouw voelsprieten staan altijd aan voor een goed verhaal. Vrienden zeggen tegen je dat jij vaak nét anders tegen de dingen aankijkt. Je durft eerlijk te zijn en zowel de leuke als de minder leuke kanten van het leven als middelbare scholier te beschrijven. Als je ook nog weet wanneer je werkwoorden met een d of t schrijft, worden we helemaal blij.

Klinkt als een onmogelijke uitdaging? Geen probleem. Je komt hier werken om te leren en je wordt begeleid door een professionele journalist die je helpt met het vinden van de juiste invalshoek en je eigen stijl. Bovendien kom je één keer in de zes weken naar de redactievergadering op ons hoofdkantoor in Utrecht. Hier ontmoet je de andere redacteuren en videomakers, krijg je gastlessen van bekende en minder bekende mediamensen en bedenk je samen nieuwe ideeën.

Nieuwsblogger

Naast 'reguliere bloggers', zoals hierboven beschreven, zoeken we ook een nieuwsblogger. Bij nieuws dat relevant is voor scholieren ben jij dezelfde dag nog inzetbaar om daar een compleet nieuwsbericht van te tikken. Je bent snel, nauwkeurig en niet bang om mensen telefonisch te interviewen.

Is jouw hart sneller gaan kloppen na het lezen van deze vacature? stuur dan een mail met je motivatie naar annabel@scholieren.com. Vermeld daarin of je aan de slag wil als blogger of als nieuwsblogger. Als wij enthousiast zijn, zullen we je vragen om een proefblog te schrijven over een door ons gekozen onderwerp en wie weet zie jij jouw verhalen dan binnenkort op de grootste scholierenwebsite van Nederland verschijnen

Gepubliceerd op 7 juni 2019
ADVERTENTIE
Open Avond = ontdekken of jij hier past Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.