Uitgaan is weer mogelijk vanaf 25 september

Uitgaan is weer mogelijk vanaf 25 september

Door Wieke

Begin maar vast met aftellen, want over elf nachtjes slapen kan je eindelijk weer de club in!  Discotheken en nachtclubs mogen vanaf 25 september hun deuren openen, meldt de NOS.

Nova (17) is blij met het nieuws: "Ik weet niet of het verstandig is, maar ik heb er wel zin in. Ik ben door corona nog nooit uit geweest."

Om 00:00 dicht

Voor clubs gelden dezelfde regels als die nu voor de horeca gelden. Dat betekent dat je een coronatoegangsbewijs nodig hebt om de club binnen te komen: een negatieve test of een vaccinatie dus. Daarnaast is het feest om 00:00 al afgelopen, want dan moeten de deuren gesloten worden. Dat wordt vroeg pieken dus.

"Heel chill dat we weer kunnen stappen," begint Inze (19). "Maar ik snap niet helemaal waarom het maar tot 00:00 mag, aangezien er toch geen verschil meer is als er geen afstand gehouden hoeft te worden." Ook Robin (21) is verbaasd over de sluittijd: "Wel weer een teleurstelling voor de horeca denk ik, ik stond alweer nachten tot half 6 in de ochtend ingepland. Ik denk dat ze daar wel erg op gehoopt hadden."

Openingstijd pas om 23 uur

Dat het feest om 00:00 al ophoudt is niet alleen jammer voor de feestbeesten, maar zorgt ook voor nog een extra vraagstuk. Sommige gemeentes hebben afspraken met clubs dat zij pas om 23:00 open mogen, om in de gemeente de overlast te beperken. De vraag is hoe de clubs daarmee om zullen gaan. Gaan ze voor één uurtje open? Zullen ze in gesprek gaan met de gemeentes om de openingstijd naar voren te halen? Of blijven sommige clubs daarom überhaupt helemaal dicht? Dit is een vraag waarop nog geen antwoord is.

Persco

Vanavond om 19:00 is er een persconferentie. Dan zullen we ongetwijfeld meer details te horen krijgen. Wie weet krijgen we dan ook een antwoord op de vraag waarom er voor de sluitingstijd van 00:00 is gekozen.

Gepubliceerd op 14 september 2021
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!