Uitblinkers in Engels

Uitblinkers in Engels

De winnaars van de BBC and ESU Awards zijn bekend! Vincent van Reen won gisteren de Public Speaking Award en mag zichzelf daarmee de beste Engelssprekende scholier van Nederland noemen.

In Engels schrijven was Amanda Geenen de uitblinker en Rubina Oliana won met haar filmpje de Digital Voice Award. 

Met name de zes finalisten voor de Public Speaking Award moesten 't zweet van hun voorhoofd deppen. Ze moesten gisteren in Hilversum elk een speech van vijf minuten geven (in het Engels natuurlijk) en vervolgens drie minuten lang vragen beantwoorden over hun speech.

De kansmakers op de Young Writers Award en de Digital Voice Award konden juist achterover leunen: zij hadden hun bijdrage al eerder ingezonden.

Grappig betoog

De jury had van tevoren al onderwerpen bedacht en varieerden van 'social networking' tot de Olympische Spelen. Natuurlijk mocht iedereen daar z'n eigen invulling aangeven.

Winnaar Vincent gaf een speech met de titel 'What can I teach my teacher?' De jury vond het betoog van deze 17-jarige scholier gepassioneerd, maar vooral ook erg grappig. Vincent mag Nederland dan ook gaan vertegenwoordigen bij de English-Speaking Union International Final in Londen. 

Schrijfcursus en e-reader

Amanda Geenen won met haar ingezonden tekst (lees 'm hier) de Young Writing Award. Ze koos het onderwerp 'social networking' en overtuigde daarmee de jury. Haar prijs? Binnenkort mag ze een schrijfcursus van een week volgen in Engeland.

In de categorie Digital Voice won Rubina Oliana met haar filmpje. De lucky bastard mocht een e-reader mee naar huis nemen. Hieronder Rubina's filmpje, over een meisje dat de samenleving probeert te redden van het sociale medium Lifewire. 

Originele benadering

Waar lette de jury nou precies op? Ze selecteerden vooral op de originele benadering van het onderwerp, gebruik van het Engels, structuur en de manier waarop de vragen beantwoord werden.

Dit was trouwens alweer de tiende editie van de BBC and ESU Awards. En het aantal inschrijvingen is enorm gestegen: het aantal speechers steeg met 30% en het aantal schrijvers zelfs met 40%. Wie weet is dat aantal volgend jaar nog hoger en sta jij daartussen!

Gepubliceerd op 18 april 2012

REACTIES

D.

D.

De lamp in de kamer rond 0:50 heb ik ook. :D

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.